lauantai 30. elokuuta 2014

Kiviä silmänkantamattomiin


Ainan kanssa kun liikkuu, katsellaan kiviä, poimitaan kiviä ja ihaillaan kiviä. Se sopii minulle hyvin, koska olen aina rakastanut kiviä. Näin paljoa kiviä kerralla en ole kuitenkaan koskaan nähnyt. Otin kolmen kuvan panoraaman ja silti sain vain osan kerralla näkymään. (Klikkaa)

Kun kiipesimme tämän suuren pirunpellon reunaan tehtyä kävelypolkua ylös aina vaan eteemme aukeni uusia alueita. Minä väitin, että tämä on kivikautinen hautausmaa (vastaavia kun on) ja Aina väitti, että tämä on jääkauden aiheuttamaa. Kun pääsimme Ainan kotiin, katsoimme heti googlesta, mikä pirunpelto oikein on. Kyseessä on veden laskeutumisen jälkeen jättämä alue. Vesi on vienyt mukanaan kaiken maa-aineksen ja kiviä on niin syvälle, ettei mikään kasva tällä alueella, siksi aikanaan ihmiset ovat alkaneet nimittää näitä pirunpelloiksi.


Alueelta näki selvästi, mikä on vanhinta osaa. Tämä kohta on varmaan paljastunut ensimmäisenä, koska tähän on muodostunut eniten jäkälää. Alhaalla olevat alueet olivat lähes paljaita.


Klikkaa suureksi, niin näet, kuinka kauas horisonttiin kiviä riittää. Tämäkin alue on ylempänä ensimmäisen kuvan aluetta.Pitihän meidän oma puu- ei kun kivimerkkimme jättää. Kuinka ollakaan Ainan toteemista tuli hoikka ja korkea. Lippis päässä, kuten Ainallakin oli. Toinen puoli olisi ollut kauniimpi sammalineen, mutta kipeät nilkkani eivät antaneet minun kavuta kiviä pitkin toiselle puolelle. Aina paineli kivien yli kuin alppikauris.  Hän näyttää varmaan oman kuvansa.

 
Minä rakensin omani aivan kivialueen reunaan. Kuinka ollakaan minun toteemistani tuli lyhyt ja pullea :-o Haaveileva katse kauas horisonttiin.


8 kommenttia:

 1. Ihmeellistä! Katselin kauan jokaista kuvaa! Ajatella kuinka vanhoja nuo sammaleiset kivet voivat ollakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kuinka syvä kerros kiviä onkaan, koska keskellä aluetta ei kasva mitään muuta kuin jäkälää ja sammalta. Taas kerran tunsi itsensä pieneksi tuolla kivialueen reunalla.

   Poista
 2. Upea paikka! Hienot kuvat ja katsoin kanssa ajan kanssa niitä.
  Jäillä on ollut mahtavat voimat kiviä liikutellessaan...
  Hienot toteemit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun näimme ensimmäisen alueen, olimme ihan ihmeissämme, emmekä siinä vaiheessa lainkaan tieneet vielä suurimmasta alueesta. Kun löysimme sen, löysimme taas uuden ja taas uuden...se oli aivan uskomatonta.

   Poista
 3. Luonto on uskomaton mestari tekemään lähtemätöntä taidetta. Siitä ajasta kun nämä ovat syntyneet, on kulunut muutama sukupolvi, mutta tulosta voimme vielä ihailla, se ei ole juuri alkuperäisestä muuttunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska kivikerros on niin syvä, muu kasvillisuus ei pääse peittämään tätä upeaa, erikoista aluetta.
   Oli hieno yllätys löytää nämä.

   Poista
 4. Kivien sisällä saattaa piileskellä peikkoja tai maahisia :) Peikko ensin luuli, että tuo on rakkaa, mutta ei se tainnut ollakaan. Hianoja kuveja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilkuilimme koko ajan ympärillemme ja etenkin suurten kivien taakse, josko siellä olisi ollut Isopeikko, mutta ei näkynyt häntääkään...

   Poista