torstai 21. elokuuta 2014

Perhottaren näyttelyssä


Maanantaiaamuna tämä etelän elämysmatkailija astui junaan. Vettä satoi ja silmät olivat vielä sikkuralla. Mieli paloi matkaan ja näkemään jotain uutta.


Monen tunnin ja yhden junanvaihdon jälkeen astuin junasta tälle pienelle asemalle.


Onneksi ei tarvinnut jäädä yksin asemalle haahuilemaan vaan ystäviä oli vastassa. Aina oli vastassa ja Perhotarkin siihen lehahti.


Elämysmatka aloitettiinkin taiteella. Menimme katsomaan Perhottaren taidenäyttelyä. Kyllä oli hienoa aloittaa näyttelyiden pito näin upeassa ympäristössä. Olisi ollut kiva päästä avajaisiin, ja yritinkin saada sitä sopimaan aikatauluun, mutta muut menot siirsivät lähtöä. Hyvä kuitenkin näin, koska nyt oli tilaa ja aikaa tutustua rauhassa näyttelyyn ja saimme pitää Perhottaren ihan itsellämme. Saimme henkilökohtaisen opastuksen. Kiitos Perhotar :-)


Perhottarella oli näyttelyssä - kuinkas muuten - perhosia. Jokainen kaunis perhonen oli saanut vielä runon viereensä, joka kertoi Perhottaren keskustelusta kunkin perhosen kanssa. Tässä Kiusoittelija ja seuraavana runo. Laitoin sen erikseen, että tekstistä saa paremmin selvää. Klikkaamalla kuva suurenee vielä vähän.


Avajaisissa oli ollut mielenkiintoista, kun lähes kaikki etsivät "oman" perhosensa. Vaikka perhoskuvia oli paljon, jokaiselle löytyi kuitenkin suosikki. Minun perhoseni on tumma "Osaat lentää usko pois".


Näyttelytila oli väljä ja kaunis. Perhotar oli huolella miettinyt sijoituksen ja pitänyt huolta, ettei tila mene tukkoon, vaan kaikilla perhosilla oli tilaa lentää.
Takaseinällä oli suuri canvas-taulu, joka erottui kauniisti vaalealta seinältä ja sillä oli runsaasti tilaa ympärillään.Perhotar on kuin perhonen itsekin. Liiteli ja lehahteli innoissaan ympärillämme. Hänestä hehkui ilo näyttelyn pitämisestä, vaikka näyttelyn pystyttäminen on aina suuri työ, etenkin jos tekee sen niin huolella, kuin Perhotar on malttanut tehdä.


Perhoskuvien lisäksi näyttelyssä oli runsaasti mandaloita. Ne ilahduttivat minua kovasti: ne olivat omaperäisiä, kauniita ja innostavia. Siitäkin tunnen mielihyvää, että Perhottaren innostus mandaloihin alkoi aikoinaan Mandala-haasteesta. Toivottavasti Perhotar saa näyttelyllään monen muunkin kokeilemaan mandalan tekoa.

Onnea Perhotar edelleen taiteen parissa ja monia uusia näyttelyitä.

14 kommenttia:

 1. Hieno alku elämysmatkalle. Myös minulta onnea Perhottarelle upean näyttelyn johdosta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätin sateen etelään ja nautin vastaanoton ja auringon lämmöstä perillä. Hieno alku ja jatkuu ja jatkuu...

   Poista
 2. Joskus on hienoa repäistä irti arjesta ja suunnata kohti elämyksiä! Tuo canvas- taulu on minun mieleeni ja tietysti mandalat tutkin tarkkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttely oli hieno. Taulu taululta ja runo runolta oli antoisaa kiertää näyttelyä. Mandaloiden luokse pysähdyin pitkäksi aikaa ja tuli tunne, että minäkin taas...

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Niin oli! Monipuolinen ja todella elämyksiä antava.

   Poista
 4. Ompa ihastuttava alku elämysmatkalle! Kiitos kun jaat näyttelyn myös meidän kanssa.
  Tosi kauniita perhosien kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli monipuolinen elämysmatka ja taiteella oli hyvä aloittaa.

   Poista
 5. Lennokkaasti alkoi elämysmatkasi, paitsi perhoset myös ystävät liitelivät iloisesti :) Perhotar on koonnnut hienon näyttelyn perhoskuvistaan ja mandaloitakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhotar poimii pisteet, kunhan löytää tämän uuden blogini :-)

   Poista
 6. Peikkokin tykkää junista. Ennen ne tuhisivat, puhisivat, tuksuttelivat ja kolkkasivat, nyt ne sihisevät, suhisevat ja joskus piipittävät. Silti niissä on yhtä mukavaa kuin aina. Ja paljon juttuja. Tuokin vei sinut hianoon paikkaan ja toisten lua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kumma, että junassa jaksaa istua vaikka kuinka kauan. Siinä on jotenkin oma fiiliksensä ja maisemat ja ihmiset vaihtuvat. On seurattavaa, eikä unohdeta eväitä :-D

   Poista
 7. Näen että olet päivittänyt blogia mutta kumma juttu kun se ei näy minun blogissani muuta kuin otsikko!? Höh sanon minä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli pieni ongelma ja poistin päivityksen. Odotahan hetki, niin laitan jotain muuta.

   Poista