tiistai 5. elokuuta 2014

Särkynyt muki


- Räiskis
- No, miten siinä nyt noin kävi?
- Minä säikähdin sinua, senkin yökyöpeli. Miten sinä tuollaiselta näytät?
- On niin kuuma, että oli pakko riisua ajattelijanmyssyni ja viisaudenviittani. - No, älä nyt itke, yksi muki se vain oli, lakaistaan sirut pois.
- Miten sinä voit sanoa, että vain yksi muki? Se oli juuri yksi muki, ainoa muki, rakas muki. En enää koskaan voi juoda siitä.
- Voit sinä, tulet huomaamaan, että elämässä on toinen toisensa jälkeen yksiä ja ainoita ja aina läytyy toinen tilalle, kun pakko on. Siivotaan nyt, ennen kuin tulee jalkoihinkin haavoja eikä yksin mieleen. - Sitten pääset jonnekin, missä et ole koskaan käynyt.
- Salaiseen huoneeseen, siihen lukittuun?
- Juuri sinne.

- Voi ihmettä! Miten täällä on noin paljon rikkinäisiä tavaroita? Huh, ihan pölyssä.
- Katsopa tätä mukikokoelmaani.
- Kaikissa särö, korva pois tai muuten rikki. Voi miten hieno tuo pieni on, ihan kuin minun mukini.
- Niinpä. Näin monta ainoaa mukia minulla on ollut. Kaikki yhtä rakkaita. Uudesta on tullut pian yhtä rakas kuin edellinen ja usein huomasin, että vanha olikin jo vähän pieni minulle.
  Minun on pitänyt siivota tämä rojukasa ajat sitten, mutta aina kun tulen tänne, alan muistella tuohon tai tuohon liittyvää tarinaa ja siihen aika meneekin.
  Yhden neuvon annan sinulle. Älä säilytä kaikkea, ota vain pieni muru talteen, se riittää muistoksi. Kipitäs nyt ottamaan mukistasi pieni pala talteen. Huomenna etsimme sinulle uuden mukin.

4 kommenttia:

 1. Niinpä niin, elämässä on aina jatkuvuus. Särkynyt korjataan pois ja saadaan jotain uutta tilalle. Vanhaa ei kannata kerätä, ehkä aivan pieni muistinkoloon, vaikka vanhuudenvaralle ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keinutuolia varten on hyvä, että jotain on muistissa tallessa. Tai jos muisti ei pelaa, pieni pala kukkamukista voi herättää uinuvan muistin.

   Poista
 2. Kaikkea ei tosiaan voi säästää, mutta tuo oli hyvä idea... pieni pala... tai ehkä kuva...
  Mutta jostain kun luopuu (tai joutuu luopumaan), niin vastaavasti jotain uutta tulee tilalle.

  VastaaPoista