sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Lokakuun abstraktit 3Millin Teemakuun taidetta -haaste jatkuu vielä vesiväreillä. Kyseessä siis Lokakuun abstraktit. Nyt jo alkaa kutkuttaa, että mitähän Millin on keksinyt päämme menoksi ensi kuussa :-D

Vähän ytyä reunoille olen laittanut guassi- eli peiteväreillä. Etenkin valkoinen on peiteväriä. Rypistetty paperi taas kerran.
Tekisi mieli vihjata, mitä omaan mieleen tulee, mutta enpäs kerrokaan, vielä ainakaan. Sitä vain ihmettelen, että vaikka en mitään ajattele kun maalaan, aina abstraktistakin alkaa muodostua jotain, minkä mieli muuttaa kuvaksi. Pitäisi tehdä viivoja ja ruutuja varmaan, että mieli pysyisi kurissa.

Paperista vielä, niin tämä on akvarellipaperia, mutta tapetin taustapuolelle voi hyvin maalata. Tapetti on tukevaa ja pitää värin hyvin, lopputuloksesta ei tule sellaista haaleaa, kuin halvoista piirustuspapereista.


22 kommenttia:

 1. Tää on tosi värikäs ja voimakas. Mäkineen ja laaksoineen kuva on kolmiuloitteinen ja jännitävä. Mitähän laaksoista ja uomista löytyykään, ehkä Marianne karkkeja ainakin. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasiassa vesiväriä tämäkin, joten kyllä vesiväreistä ytyä löytyy. Rypistely antaa lisää rytmiä ja syvyyttä. Kiitos!

   Poista
 2. Sinä saat rypistettyn paperiin uskomattoman upeat värit!!

  Maltahan nyt taiteilla ensin tämä kuukausi loppuu ;D Pieni ajatus on jo jatkosta, mutta sitä en paljasta vielä :) Ensin fiksaan haastesivun mieleisekseni....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rypistely on niin hauskaa ja siinä saa runtattua kaikki vanhat asiat unohduksiin. Runtattu paperi imee väriä paremmin kuin suora ja sileä.

   Täytyy sitten yrittää malttaa :-D

   Poista
 3. Beautiful colors you have created here Uuna! I can envision a skyline with a landscape of forsts with red rivers running through it! I look forward to more! Jackie ")

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helo Jackie and thank You very much for visiting :-)
   Lets have a see what's coming...

   Poista
 4. Nyt tuli vähän surullinen olo, näen kuvasta nimittäin vajonneen kasvot! Olisiko hän sirkuspelle jopa, ehkä uppoamispaikka onkin vaan sirkuksen välinevarasto, ei vaarallista ja kuva on kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Mites nyt näin on käynyt? Etkö lapsena päässytkään sirkukseen, vaikka piti. Jotain kuva kaivoi alitajunnastasi... Tämä täytyy nyt käsitellä vaarattomaksi...taisit sen jo tehdäkin.

   Poista
  2. Suoraan sanottuna näkemykseeni vaikutti varmaan tiedostamattani eilisillan vietto sairaalapellejen hyväksi, siis hyväntekeväisyystilaisuus.

   Poista
  3. Hienoa työtä, se jätti varmaan voimakkaan vaikutuksen. Ei ole helppoa työtä. Olitko itse, vai olitko tilaisuudessa heidän hyväkseen.

   Poista
 5. Upeat värit ja tykkään rypisetetystä paperista, se antaa mukavan kolmiulotteisuuden. Pidän myös väri-iloittelusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on innostava haaste kokeilla kaikkea. Tule mukaan :-)

   Poista
 6. Portaat menevät ylöspäin ja valo voittaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näetkö kulkijoita portaissa? En tiedä mistä ne tulivat, mutta nyt näen niitäkin, vaikka alussa en...

   Poista
 7. Maan alta valoon on maahisten mieli... semmoinen lause nousi mieleen ensimmäisenä tämän nähtyäni, ja kyllä siinä lähemmin tarkastellessani luolan asukkaineen näenkin.
  Kutkuttava haaste tämä, pitäisiköhän itsekin hakea vanhat tapettirullat esiin, nyt kun sen vihjeen annoit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta vanhat tapetit hyvään käyttöön. Tämä on hauskaa, kun ei tarvitse pyrkiä mihinkään eikä tarvitse yrittää myydä eikä tavoitella voittoa eikä edes katsojia. Kiva kuitenkin jos muutama käy katsomassa :-D
   Kiva näkemys sinulla, kiitos :-)

   Poista
 8. Rypstetty paperi alkaa kiinnostamaan täälläkin päässä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea yrittämään vaan, uuden kokeilu on aina luovaa ja innostavaa...

   Poista
 9. Rypistely toimii myös hienosti värien omilla uomilla pysymisen.
  Se on mainio efekti, luo syvyysvaikutelmaa hyvin.

  Vuoristoa ja taivasta nään. Siellä on myös kukkiva keidas.
  Kiehtova!

  Tein myös rypistelyä eilen, mutten vielä julkaisut, jätin myöhempään.:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua kiinnostavatkin juuri nuo uomat, joihin väri valuu. Siinä ei tarvitse itse tehdä mitään, kunhan leikkii ja sivellintä heiluttaa :-)
   Odotan mielenkiinnolla työtäsi, älä pihistele kauaa, näytä pois vaan...

   Poista
 10. Hyvät värit olet valinnut! Tulee mieleen joku syvänmeren kala, sellainen, jolla se pieni valonlähde keikkuu pään päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se olenkin minä. Tykkään uiskennella siellä syvällä varjoissa ja välillä pujahtaa valoon..
   Hieno näkemys.
   Olen ollut tänään poissa koneelta, joten en tiedä, joko olet lähtenyt mukaan...toivottavasti :-)

   Poista