perjantai 10. lokakuuta 2014

Lokakuun abstraktit 5Millinin Teemakuun taide/Lokakuun Abstraktit

Kerroinkin, että olin niskan takia magneettikuvassa. Aika meni nopesti, kun suunnittelin kuulemistani äänistä kuvaa. Tässä nyt yksi versio siitä. Voi olla että jatkan vielä joskus kuvaa, mutta nyt niskani ei anna tehdä niin tarkkaa, kuin haluaisin vielä tähän. Voi olla että idea tuli jo kaluttua loppuun...
22 kommenttia:

 1. Siellä nikamat ja hermot on kaivettu nähtäväksi. Hieno toteutus kertakaikkiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ääniä tuli sieltä ja täältä, matalaa ja kovaa, terävää ja sykkivää, naputtavaa ja ja ja...
   Yhden kaaren unohdin, jota suunnittelin, mutta se häipyi mielestä siinä metelissä. Huvittavaa sinänsä, että musiikkia tarjotaan ja aina sitä otan, vaikka sitten muistan, etteihän siitä mitään kuule siinä jyskytyksessä.

   Poista
 2. Loistava tulkinta magneettikuvauksesta tai -kuvauksessa :) En ole itse kokenut, muta mitä olen kuullut kerrottavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kolmas kertani, joten tiesin, että hyvin menee, kun suunnittelee jotain mielenkiintoista. Olen joka kerta laittanut silmät kiinni, ennen putkeen menoa, etten tiedä, kuinka ahtaassa paikassa olen. Sitten vaan mielikuvitus liikkeelle ja silmät auki vasta kun näkee valon luomien läpi ja tuntee vaunun liikkuvan ulos.

   Poista
 3. Selkäranka ei olekaan näyttänyt ikinä näin mielenkiintoiselle ja rytmillinenkin vielä, sen kuulee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ääntä ei tosiaan voi olla kuulematta, vaikka on kuulosuojaimetkin. Taide on pelastanut monta kertaa ja toistekin sen kainaloon uppoudun, kun pitää maallinen maailma unohtaa.

   Poista
 4. Selkärankasi on upea kuvitus, ajattelet todella myönteisesti sairaudestasi, tämä on se auttava asia kun pystyt taiteen avulla lääkitsemään itseäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taide on hyvää lääkettä, mutta sopivina annoksina sitäkin on nautittava silloin kun niska on sökönä. On siellä onneksi jotain jäljellä, mistä kaiku heitti äänen ympäriinsä.

   Poista
 5. Minulle tuli tästä mieleen virran viemää.. ja äänivirranhan se onkin... kuin purjevene joessa. En ole koskaan ollut magneetiputkessa, mutta pelkkä mielikuva liikkumatta olemisesta saa kyllä ajatukset virtaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvauksessa ei ole mitään hätää, kunhan ei päästä mielikuvitusta liikkeelle väärään suuntaan. Vastavirtaan jos yrittää, niin tulee pakokauhu, kuten monille tulee...

   Poista
 6. Hieno työ!
  Itse olen ollut myös monesti magneettikuvauksessa ja tiedän, millasta ääntä siellä kuulee.
  Hienosti olet saanut äänet kuvaasi, just tällasia ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Harakka! Kyllä siellä pärjää, kun oikein suhtautuu. Yleensä olen ajatellut tyttärentytärtä, nytkin aina välillä, mutta pääasiassa yritin tosiaan miettiä, kun uusi ääni tuli, että miltä tuo voisi näyttää.

   Poista
 7. Hieno tulkinta magneettikuvasta. Itsekin ollut magneettikuvassa ja löydän sen äänen työstäsi... hieno työ. Toivottavasti niskasi tulee paremmaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoin kuluma alkaa parantua, mutta pullistumat joskus onneksi vetäytyvät ja antavat vähän rauhaa.
   Täytyy harkita mitä tekee ja miten tekee, niin kyllä tässä pärjätään. Kiitos :-)

   Poista
 8. Työssä on rytmiä! Ja jotenkin egyptiläinen tunnelma. Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos tuosta egyptiläisestä. Pidän kovasti sen ajan ja maan taiteesta :-)

   Poista
 9. En miekään itse ole ollut tuollaisissa kuvauksissa, mutta ääni vaikuttaa suorastaan meteliltä tässä kuvassa. Kuvittelisin sen olevan aaltoilevaa surinaa. Hyvin olet sanoillakin kuvailemasi äänen osannut piirtää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääni on oikeasti suorastaan meteliä, vaikka onkin korvasuojat. Välillä surinaakin, mutta kyllä koko ajan on kuin isovasara löisi. Ei se satuta eikä pelota, mutta parasta on jotain muuta ajateltavaa keksiä, ettei ääni kasva ja kasva...

   Poista
 10. Hienosti olet osannut yhdistää taiteen ja tutkimukset.Tuokin on eräänlainen lahja ja rikkaus ihmisessä. Surinaa ja pamputusta, korkeita ja matalia ääniä. Kuvaa varmasti hyvin tutkimusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli minun keinoni selvitä vähän ahdistavasta tutkimuksesta.

   Poista
 11. Hyvin kuvaavaa.
  Kyllä siinä on sitä niksutusta/pauketta/ nykäyksiä / jarrutuksia tiuhaan kuin magneettikuvauksissa.
  Tullut myös monet kerrat oltua tuossa putkessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarpeellinen putki, vaikka ei niin mukava olekaan. Minä en ole siitä moksiskaan, kun pääsen aina sieltä henkisesti jonnekin pois.

   Poista