maanantai 20. lokakuuta 2014

Taikakuvat 36 Rikki...broken


Kun jotain menee rikki, ensin harmittaa, mutta sitten olisi parasta rauhoittua, istua alas ja alkaa miettiä, mitä palasilla voisi tehdä. Usein palasista syntyy jotain sellaista uutta, mitä ei muuten olisi osannut edes ajatella.

Nyt ovat kyseessä peilin palat, mutta tämä sama ajatus koskee myös symbolisesti kaikkia tapahtumia elämässämme. Minun peilin paloistani syntyi valoa säteilevä "taideteos" joka välkehtii kauniisti ja heijastaa ympäristöä.************************

I used the peaces of broken mirrow to art. This little statue is beautiful reflection of surrounding room.

************************

Siskon Taikakuvat pyysivät etsimään jotain, mikä on rikki...
Täältä pääset katsomaan muita vastauksia:

http://taikakuvat.blogspot.fi/


23 kommenttia:

 1. Huomenta Uuna. Hienosti olet peilinpalat kasannut uudeksi ! Ihana vastaus. NIIN EIKÖS SANOTA ETTÄ SIRPALEET TUO ONNEA.Mukavaa uutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jännää, että sinä olet siellä lämpimässä, vaikka tuntuu, että olet ihan tässä. On tämä nettimaailma ihmeellinen.

   Olen viime aikoina tehnyt monta työtä erilaisista palasista. Jokin symboliikka silläkin varmaan on. Menneinä vuosina oli vaikeaakin ja jotain meni palasiksi. Ehkä nyt kokoan paloista uudet mahdollisuudet ja haaveet.

   Poista
 2. Rikkimennyt tarvitsee valoa ja sen voimaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on. Uudessa valossa näkee asiat eri tavoin ja valo antaa voimia uudistua.

   Poista
 3. Kyllä usein harmittaa kun joku tärkeä menee rikki. Sinä luovana luovana näit asian paremman puolen ja loit säteilevän taideteoksen joka on välkehtivän kaunis. Onneksi ei sentään tarvinnut mitään rikkoa haasteen vuoksi. Kiitos osallistumisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on muutama muistoesine, joiden en todellakaan toivoisi menevän rikki. Siinä olisi luovuus vähän aikaa piilossa, mutta toivottavasti sentään sitten ilmestyisi.

   Tästä puukolmiosta jotenkin tykkään ja siitä välkehtivästä pehmeästä valosta.

   Poista
 4. Kaunis sirpaletyö. Totta, usein harmistuneena tulee heitettyä pois särkyneet esineet... Sinä teit kauniin taideteoksen ja kuvasit sen kauniisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun jokin menee pieleen tai särkyy, kestää hetken ennen kuin tilanteeseen sopeutuu, mutta sitten voi oivaltaa, mitä uusia mahdollisuuksia tilanne tuo.
   Kiitos :-)

   Poista
 5. Upeita molemmat! Yläkuvassa lämpimät sävyt tekevät ihmeitä ja alakuvassa jää koko ihminen koukkuun, niin hienoa hohdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan jännää, miten kolmion rosoinen peilipinta hehkuu vaikka huoneessa olisi aika hämärääkin. Katselen usein tätä pehmeää valoa.
   Kiitos :-)

   Poista
 6. Minua puhuttelee erityisen paljon ajatuksesi rikkinäisyydestä, niin symbolisena, kuin näin esineenkin tasolla.

  Upeat kuvat kovia kokeneesta. Alimmassa valon voima ja eheys kauniisti entisessä rikkinäisessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä on tuonut monta tilannetta, jossa on pitänyt koota sirpaleet ja rakentaa niistä uusi tulevaisuus. Usein sitten jälkeenpäin huomaa, miten paljon valoisampi tai muuten mieluisempi uusi tilanne lopulta on. Kuten sanot, voima ja eheys hehkuvat. Kiitos :-)

   Poista
 7. Sirpaleet tietävät onnea ja sinulle tietty taidetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molempia, kiitos :-) Viime aikoina onkin tullut tehtyä paljon sirpaletaidetta. Ehkä alkaa elämä kohta olla kunnossa ja ehyttä...

   Poista
 8. Osaava osaa koota sirpaleet yhteen, uudeksi upeaksi kokonaisuudeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus ihmettelen, mistä nuo kaikki ideat tulevat, en minä niitä osaa enkä keksi. Joku ne minulle vihjaa :-o
   Kiitos!

   Poista
 9. Osaat taidolla ehjätä, niin lopputulos on taidetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä iässä pyrkii jo kokoamaan, eikä rikkomaan ;-)

   Poista
 10. Hienosti oletkin osannut tehdä rikkinäisestä jotain kaunista ja uutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitkään pyörittelin ideaa mielessäni ja mietin, mikä meillä voisi olla rikki. Sitten silmät osuivat tuhon "lamppuun" ja idea oli valmis. Jännää että miellän koko ajan kolmion lampuksi, vaikka eihän siinä omaa valoa ole, valon se lainaa muilta täällä.

   Poista
 11. Kauniiksi olet koonnut rikkinäisen..:♥

  VastaaPoista
 12. Katselin taas kerran näitä sinun taideteoksiasi. Puhuttelevia,mystiikkaa, upeita värejä. Kiehtovia. Huuli pyöreänä ihastelen näitä.

  Mietin myös tuota palasten rakentamista uudeksi. Sitä elämä usein on. Toinen tyttäristäni sanookin aina, mikäli asiat ei tapahdu, niin kuin olisi toivonut,että se ei ollut tarkoitettu mennä niin. Ja usein tilalle tulee muuta hyvää. Onneksi ikävät asiat kasvattavat meitä, ehkä enemmän,kuin hyvät.

  Peiliäsi en ole nähnyt, mutta kyllä pitää kaunis peilin olla, jos päihittää nykyisen muodon :-)

  VastaaPoista