sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Virheen salaisuusNyt lakkaan kiusaamasta teitä, mutta oli niin kiva lukea, mitä kuvasta tuli mieleen. 

Kaikki neljä kuvaa ovat muuten samanlaisia, vain värit vaihtuvat vähän, virhe ei ole siis siinä, eikä kollaasia tehdessäni tullut mieleen ne vanhat hauskat tehtävät "etsi viisi virhettä" :-D

Tässä olen kuvanut omia sisuskalujani ja pari vastausta olikin jo tosi lähellä, Sirpalle plussa. Tässä on muka geenikierteitä ja vaikka mitä sikinsokin. Mutta minussa se virhe siis on. Se on nyt vasta löydetty ja olen saanut kärsiä nivel- ym. vaivoja vuosikausia tämän takia. Tauti on vain niin harvinainen, etteivät lääkärit ole hoksanneet ottaa juuri sitä tiettyä koetta. Nyt kävin pääkaupungissa asti erikoislääkärillä ja alkoi ketju selvitä ja virhe löytyä.

Minulla olivat siis nämä viimeiset pari viikkoa alitajuisesti mielessä, kun aloin tätä maalata. Tästä piti tulla ihan mikä tahansa abstrakti maalaus, mutta alitajunta teki sitten minulle kepposet. 

Nyt odotan toiveikkaana, että lääkkeet alkavat vaikuttaa ja oloni paranee.

Terveitä päiviä teillekin ja oikein hyvää pyhää tässä samalla :-)

26 kommenttia:

 1. Hienoa että löysivät ongelman aiheuttajan ja toivon että lääkkeet pian auttavat. Sillä tiedän mitä on kun vaivaa eikä mitään löydetä. Oikea ammattini kun sattuu tuonne hoitoalan puolelle. Ja upeasti olet kuvannut sisustasi, en olisi ikinä näin päätellyt. Mutta nyt kun sanoit, siinähän ne on :) Sinulle myös hyvää tätä päivää ja terveellisempää nyt eteenpäin.!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkeällä alalla olet! Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän alkaa arvostaa terveysalan ihmisiä. Vaikka aina ei vikaa löydy heti, niin sen ymmärtää, jos kyseessä on harvinaisempi vika. Onneksi nyt laboratoriokoe paljasti mistä kiikastaa.

   Poista
 2. Hienoa, että virhe löytyi.
  Kuvasi vain liippasi läheltä omaa oloani.

  Täälläkin ollaan hieman eksyksissä, mutta eiköhän Jorvin lääkärit löydä helpotusta omaan olooni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat apua. Minullakin tutkimukset vielä jatkuvat, eikä vielä tiedä, onko vika lisämunuaisessa vai aivolisäkkeessä, mutta kumpaankin on sama lääkitys, eli kortisoni, joka onneksi aloitettiin heti. Olon pitäisi siis helpottaa muutamassa päivässä. Jos oma elimistö ei tuota jotain ainetta, on se sitten otettava tablettina. Mutta se on pieni murhe vaivoihin verrattuna.

   Poista
 3. Lurjus!!! Jotenkin onnettomuus kuitenkin ;-DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä törmäykseltä ja onnettomuudelta on tuntunut, joten ihan oikeassa olit :-D
   Jos joka paikka on kipeä, niin tuntuu kuin olisi pylvääsen vetänyt.
   Nyt olen toiveikkaana, että kohta helpottaa, sitten olen taas oma energinen itseni. Jospa saankin ihmelääkettä ja nuorrun kymmenen vuotta...mitäs sitten sanot...mennäänkö taas metsään retkelle :-DD

   Poista
 4. Tauti ehkä onkin harvinainen van siksi etteivät lääkärit löydä sitä, meinaan välillä tuntuu, että meidänkin suvussa on joku pahanlainen nivelgeenivirhe.. Hauskasti juksasit kuitekin, en ikinä olisi arvannut oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tässä on niin selvästi geeniketjuja, että luulin kaikkien heti arvaavan. Mutta on tässä niin monenlaista venkuraa, taiteellinen näkemys kun on, että ei ihme, että mieleen tuli monenlaista. Sehän on abstraktin taiteen tarkoitus.

   Meillä on yliliikkuvat nivelet monessa sukupolvessa, että ensin luulin kyseessä olevan EDS, mutta olen urheillut liikaa nuoruudessa, joten se ei silloin kuulemma voi sitä olla. Onneksi kuitenkin juuri tämä lääkäri hoksasi ottaa elimistön oman kortisoli-arvon, joka minulla oli ihan alakantissa. Eli elimistö ei tuota mitä pitäisi ja siitä aiheutuu jos vaikka mitä kipua, etenkin nivelien seuduilla. Myös voimat ovat poissa. Nyt sitten tabletteina tilalle ja kohta olen ties kuinka terve ja energinen.

   Poista
 5. Upea kuva ja kävin katsomassa myös edellisen postauksesi, sielläkin oli aivan ihana kollaasi... en olisi kyllä millään arvannut... tosin nyt kun kerroit mistä oli kyse, niin kyllähän se olisi pitänyt huomata ;)
  Hienoa että kipujen syy on selvinnyt. Toivottavasti lääkkeet auttavat ja pääset kivuista eroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taide on juuri sellaista, että se johdattaa jokaisen ajatukset eri teille...
   Nyt jo on olo alkanut selkiintyä ja helpottaa...Mitä tästä vielä seuraakaan. Ihanaa!

   Poista
 6. Hyvä kun selvisi mitä kuva esitti. Sairaus ei kuitenkaan ole mukava juttu, toivottavasti saat apua ikäviin vaivoihin. Mukavaa pyhäiltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On uusi päivä ja uusi viikko alkamassa. Nyt jo olo alkaa helpottaa, mitä onkaan viikon päästä. Toiveikkaana eteenpäin...

   Poista
 7. Seppiä sinulle ja voimahaleja. Mainio tuo näkemyksesi sisuskaluista""oi,joi mitä tulis jos omani maalaisin.Nuo nivelet kun on minunkin ongelma! Vaan eteenpäin ja huumorilla vaikka itku tulis.Toivon sinulle hyvää oloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos voimahaleista! Toivottavasti lämpö auttaa sinun niveliisi. Minä sain nyt tällaisen avun...kohta varmaan juoksen pururataa :-D

   Poista
  2. Kyllä on auttanut ja eilen sanoinkin että kohta varmaan jo juokse..mutta haaveilla aina voi.Kävely sujuu tosi hyvin kun ei ole niitä normaaleja kipuja.Kysyin yksi ilta kaverilta että arvaas mikä on outoa?? Ei ole mikään paikka kipeenä ja koputin puuta.Kiitos Uuna ja voimia ja kevyenpää oloa.

   Poista
  3. Minulla oli jo pieni kokeilujakso ja kymmenes päivä ihmettelin, että voiko tämä olla totta. Mistään ei sattunut ja pääkin oli pitkästä aikaa oma. Ihan kummallista ja fantastista.
   Hienoa että sinulla on siellä lämpimässä hyvä :-)

   Poista
 8. Alitajunta on aika velikulta, vasta jälkikäteen huomaa mitä yritää kertoa ja miten kättäsi kuljetti. hienoa kun vihdoinkin löytyi syy kurjaan oloosi ja saat oiketa lääkkeet. Kymmenen vuoden nuortuminen ei ole lainkaan hassumpi juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta pärjään teidän pitkäkoipisten kanssa kuvausreissuilla :-D Koska otetaan uusiksi...

   Poista
 9. Kiva kun vaivasi löytyi ja saat lääkettä. Ei ole väliä, vaikka joutuisit sitä loppuelämän syömään, jos apua tulee ja väsymys menee pois eikä särje nivelet, eli elämänlaatusi paranee.
  Itsellä on jotain vastaavaa myös hakusessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on jo kilpirauhaslääkitys vajaatoimintaan loppuiäksi, siinä sivussa tämä menee. Pääasia että olo helpottuu. Toivottavasti sinullakin.
   Elimistö on niin monimutkainen, ihme että se yleensä toimii :-o

   Poista
 10. Sisuskalumme on niin runsaat ja monipuoliset, että aina ei tiedä mitä siellä tapahtuu.
  Hyvin taiteilusi sitä kuvastaa.

  Olemme Uuna samassa veneessä. Samoja vaivoja /kipuja, sekä loppuiän lääkitys.
  Muunkin tiedät...
  Kortisoliarvot pitääkin muistaa pyytää, seuraavassa tutkinta rulianssissa.

  Kiva kun Sinulla alkaa helpottaa, antaa uutta puhtia. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi juuri puhuin tästä täällä, että usempi rohkenisi pyytää tuonkin arvon otettavaksi. Sillä kun tuntuu olevan valtavan suuri merkitys hyvinvointiin. Sairaus on vain niin harvinainen, että terveyskeskukset säästävät 30, kun eivät varoiksi ota koetta. Tuon 30 maksoin yksityisesti, onneksi löytyi lääkäri joka hoksasi kokeen ottaa. Itse en edes tiennyt kortisolin merkityksestä ihmiselle.

   Poista
 11. Toivon mukaan saat nyt helpotusta vaivoihisi kun tiedetään mitä hoidetaan! Minusta löytyi myös virhe, sain tänään tiedon, lisätutkimukset odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse yleensä tuntee, että kaikki ei ole kunnossa. Usein vain on vaikeaa todistaa sitä lääkärille, etenkin jos tulehdusarvot eivät ole koholla kuten minulla. Aina niihin vedotaan ja vika on silloin korvien välissä.
   Pääasia, että virhe löytyi sinultakin, silloin sitä päästään hoitamaan. Lisätutkimuksia tulee minullekin, mutta pääasia että ollaan oikealla tiellä. Toivottavasti sinäkin...

   Poista
 12. Olipa hieno juttu, että lopulta sait vaivojesi syyn selville!
  Nyt sitten syöt lääkettä ja varmasti sitten ainaskin pitäisi helpotaa?
  Mutta toivon ainaskin parasta, että paranet ja sait avun!
  Tykkäsin tosta sun taide-sisäelimistä, hi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on aivan uskomaton juttu. Vuosia kärsii ja vaan tulee huonompaan kuntoon, eikä muka syytä ole. Sitten ykskaks syy löytyykin ja päivä päivältä olo alkaa tuntua paremmalta. Kohtahan minä olen taas minä, entinen energinen iloinen Uuna.
   Kiitos :-)

   Poista