torstai 27. marraskuuta 2014

Taikakuvia ristiin ja rastiinTaikakuvien haaste 42 on Ristiin ja rastiin.

Äitini täyttää vuosia joulukuun alussa ja olen joka vuosi leiponut hänen vierailleen joulutorttuja. Valmiista pohjista, joten työ ei ole suuri, mutta ovat tortut näinkin lähes omatekoisia.

Vielä ehdin Marraskuun selätykseenkin näillä kuvilla. Montaa kertaa en ole ehtinyt mukaan, mutta hengessä olen ollut mukana tässä hauskassa haasteessa.25 kommenttia:

 1. Lämmin värisävytys pehmentää ristiin rastiin tunnelmaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimissä tunnelmissa torttuja paistellaan ;-)
   Kiitos!

   Poista
 2. Ah, herkullisia, ristiin,rastiin torttuja ;-) Kauniit liinat menevät myös ristiin rastiin. Rakkaudella ja lämpimillä ajatuksilla, äidille merkkipäiväksi tehdyt tortut, maistuvat vielä paremmalle.
  Minä vasta mietin ristiin,rastiin -teemaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ehtinyt edes miettiä, kun nappasin aiheen juuri menossa olevasta touhusta. Laskin torttuja keittiön pöydälle ja liinassa tosiaan menee sekä ruutuja että viivoja ristiin rastiin - ainakin näin pienellä kuva-alueella.

   Poista
 3. Herkullista ja teemaan sopivat kuvat. Täällä ei noita torttuja tunneta, ainakaan tässä osassa maata jossa olen joten saan tehdä kaiken itse. Suomi- kaupoissa on toki esim Hampurissa johon meinaan mennä ennen joulua ostoksille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli aloitettua nämä joulupuuhat hyvissä ajoin äidin synttärien takia. Paljoa en jouluksi leivo, kun meillä ei oikein ole noita piparien popsijoita eikä suosioita. Suuria kauppoja kartan ennen joulua kovan touhun ja melun takia.

   Poista
 4. Ihania joulutorttuja. Vesi herahtaa kielelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran vuodessa sentään herkutellaan, joohan :-)

   Poista
 5. Valmiista taikinasta tehdyt tortut tuoksuvat ja maistuvat ihan yhtä hyviltä kuin itte alusta asti leivotutkin.
  Valmista taikinaa aion käyttää, kunhan likemmäs joulua ehditään. Yksi paketti riittää mainiosti Meidän torttu tarpeisiin.:-)
  Houkuttavasti ristiinrastiin ovat. Nyt katsoessani, maistuisi kyllä..;-)

  Onnea Syntymäpäiväsankarille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en saisi syödä joulutorttuja lainkaan jauhojen takia, mutta kerran vuodessa uhmaan terveyttä ja syön yhden tortun. Juuri kun ne ottaa uunista, on mahdotonta vastustaa houkutusta. Muuten pidän kyllä tarkkaa huolta ruokavaliostani.

   Poista
 6. Oi oi, nyt on Uuna leiponut torttuja, siinä on ristiin rastiin taikinaa taivuteltu ja valmiitakin jo syötäväksi. Tuli ihan tortuntuoksuinen tunnelma. Ihanaa kun äti saa synttäriksi tyttären leipomia torttuja. Kiitos osallistumisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sisko haasteesta! Käyn kahvittamassa äidin vieraat ja jotain muutakin tarjottavaa täytyy vielä keksiä, mutta nyt on aloitettu. Jotain itseleivottua sentään jouluksi, kun pipareitakaan ei meillä kukaan syö, turha tehdä, olen huomannut vuosia sitten. Jos teen gluteenittomia, joita saan itse syödä, minä taas syön liian monta, joten parasta olla tekemättä :-D

   Poista
 7. Nam nam, torttuja ristiin rastiin ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mate, kiva että maistuu :-)

   Poista
 8. Ristiin rastiin torttusi ovat herkullisen näköisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri uunista tulleet maistuvat parhaiten :-)

   Poista
 9. Nam. Illalla sain ekatortut tälle vuotta. Samahan se kuka taikinan on tehnyt, kaikissa samat aineet ja lopputulos herkillinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, olet ollut jossain pikkujouluissa! Siitä se joulunaika alkaa. Eikä jouluun olekaan enää kuin runsas kolme viikkoa. Kohta se on ohikin, ei tarvitse murhetta kantaa :-)

   Poista
 10. Meilläkin ollaan jo torttuja tehty, mutta soveltaen, omppuhillolla ja vaniljatuorejuustolla...sitten jouluna vasta ne ihan oikeat joulutortut. Vesi kyllä herahtaa kielelle kuviasi katsellessa...pitäisköhän paistaa muutama... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin herkullinen resepti, täytyy joskus kokeilla. Tässä on näitä pikkujuhlia vielä ennen joulua. Kiitos :-)

   Poista
 11. Oh my goodness- these look so delicious!! Your photos make me want to bake!! heehee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank You Jackie! It is many ideas to make before Christmas, but where can we get the time to all that :-D

   Poista
 12. Nams! Täällä on syöty jo pitkään torttuja, mutta valmiita kaupasta ja konditoriasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluna pitää syödä torttuja jo vähän etukäteen, vähän kuin lisäten joulun odotuksen tunnelmaa, samoin kuin mämmiä pääsiäisenä. Eihän niitä kumpaakaan voi jättää vain muutamaan päivään jouluna, eihän :-)

   Poista
 13. Hienosti oivallettu näin joulunaikaan :) Hienot kuvat :)

  VastaaPoista