maanantai 17. marraskuuta 2014

Teema 2 Marraskuun asetelmat 6 ja 7

Taistelin perhoskuvan kanssa kolme kertaa, siksi jäin nyt omasta aikataulustani. Tämän hetkinen tilanne niiden kanssa on, että lupasin pestä työn pois, sehän on hyvälle paperille tehty ja pitäisi kestää pesun. Se kestäisikin, mutta ongelmaksi tuli toinen työ, joka on tehty näköjään samalle paperille. Se on se runoasetelma, jonka haluan säilyttää. En siis uskalla alkaa pestä perhosia pois, koska alimmainenkin työ kärsisi siitä, etenkin kun se on kollaasi ja ohuet paperit voisivat irrota. Perhoset saavat nyt levätä jonkin aikaa, eihän sitä tiedä, mitä niistä sen jälkeen kuoriutuu. Niinhän perhosille usein käy.

Nyt siis eteenpäin ja uusiin töihin:
Teemakuun taidetta ja Marraskuun asetelmat, kyseessä on Vuoriasetelma 6.

Vuoriasetelma on kollaasi kollaaseistani. Töissä on käytetty liimattuja papereita, rympättyjä lautasliinoja ja sitten vesiväriä. Parissa on annettu ytyä kuvankäsittelyllä.
En päässyt vieläkään eroon sulista. Eilen ihmeellinen valoilmiö osui suoraan sulkiin työhuoneeni pöydällä. Pakkohan tämä outo hetki oli ikuistaa, tiedä koska aurinko seuraavaksi näkyy. Mukaan tulee nyt siis yksi muokattu valokuva, eli asetelma 7.

Näin saan vähän aikaa sen suuritöisen zentangle-vaikutteisen työn tekoon, haluan sen valmiiksi ennen haasteen loppua.
18 kommenttia:

 1. Harvemmin näkee vuoria asetelmana :) Äkkiseltään näyttävät satelliittikuvilta, varsinkin tuo vasen alhaalla. Uskomatonta mistä materiaaleista olet saanut nämäkin upeat vuoret syntymään!
  Sulkakuvakin on tosi hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hätä ei lue lakia, silloin käyvät vaikka vuoret asetelmasta :-D
   Näihin ei paljoa tarvittu, vähän ryntättyä paperia, lautasliinoja joissa oli aika paksut viivat, vesiväriä. Ehkä lopuksi vähän seikkailumieltä :-)

   Poista
 2. Tällainen metsäsuomalainen, ei osaa kuin ihmetellä noita tekniikoita ;-) Uskomatonta, mutta hyvin kaunista.
  Sulkakuva on myös mielenkiintoinen ja jollain tapaa kiehtova. Jos noin osaisin kuvan käsitellä, siitä olisi harrastelija-aloittelijan, ehkä helpompi, opetella piirtämään ja harjoittelemaan, valojen ja varjojen luomista piirustukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tekniikat ovat yhden hullun kokeiluja ja leikkimistä, ei siinä muuta tarvita. Rohkeasti vaan paperille kaikkea, mitä nurkista löytyy. Tämä ei ole niin vakavaa, tänne ei päästetä taidearvostelijoita.

   Kerroinkin sinulle googlen omasta Picasa-kuvankäsittelyohjelmasta. Se on tosi helppo ja koska on googlen, sopii hyvin blogin kanssa. Googlehan tallentaa picasaan kaikki kuvamme. Sen saa ladattua netistä. Sulkakuva ei tällä kertaa ole picasalla muokattu, mutta siellä pääsee kyllä alkuun ja saa varjoja lisättyä ja sävyjä muutettua.

   Poista
 3. Olet lennellyt linnun lailla ja vuoria kuvaillut ;) Osaat tuolla tekniikalla saada mielenkintoisia kuvia. Omani eivät näin hyvin onnistuneet. Vihdoinkin aurinko vähän näyttäytyi ja loi kauniita varjoja. Hyvin olet ahertanut asetelmia, viivatyösi ohella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina ihaillut vuoria, olen varmaan ollut joskus vuohipaimenena vuorilla pienessä mökissä. Sinne on aina välillä kaipuu, mutta talven kylminä kuukausina pysyn mieluummin täällä sisällä lämpimässä taiteilemassa.

   Jokainen valittaa omiaan, vaikka lopulta työt ovat mielenkiintoisia ja erilaisia toisten mielestä. Tsemppiä siis vaan, kyllä me tämäkin teema selätetään. Auringon voimalla jos ei muuten.

   Poista
 4. Siellä hän ahertaa hiki otsalla, eikä kumma. Vuoria en olisi koskaan saanut vuorten näköisiksi. Niin ja kollaasi on aseteltu asetelma, se on selvä. Sekin vaatii oman taitonsa, että lopputulos pelaa ja on hyvä silmälle. Ajattelin laittaa sinulle "piirustuskyniä", mutta sinulla niitä on mukillinen, en laita. Minun... ei kun kukon ja kanojen, ovat niin hentosia. Hienot asetelmat teit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ajatuksesta, kukon sulka olisi jotenkin innostavampi, kuin pihalta löydetty variksen sulka. Pari on varmaan harakalta, mutta ei niistä oikein piirtämiseen ole, kuvaan sentään. Korren tai oksan pala on parempi piirtämiseen.

   En oikein ymmärrä, miten näitä vuoria nyt näin tulee, tuonne plussaankin tein muutaman vuoren. On se kumma, mistä kuvat syntyvät. Joskus ei tule mitään, sitten joskus lähes kuin tyhjästä.
   Kiitos vaan lähettäjälle, kuka oletkin :-)

   Poista
 5. Vuorikollaasissa on asetelmaa asetelman sisällä, vuorijonojen muodostaessa oman asetelmansa. Mielenkiintoinen työ.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, sinä löysit jo meta-asetelman. Tuota en hoksannutkaan. Kiitos :-)
   Nämä tulivat kuin itsestään! On se jännää, miten eri tavoin työt syntyvät. Oikeastaan ei pitäisi jäädä junnaamaan sellaiseen työhön, joka ei suostu syntymään. Uuden kimppuun vaan...

   Poista
 6. Rakkaat vuoreni siellä on kuvattuna ja koko maailman karttakin, kun antaa mielensä lentää. Upeasti toteutettu! Alakuvassa sulka komeilee ja kynät odottavat, hienosti tehty kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiivetään vuorelta toiselle ja tavataan, vuoret kun tuntuvat olevan yhteinen unelmamme.
   Kuvat ja runot, mitä vielä!! On se jännää, miten samanhenkisiä ihmisiä täältä voi löytää.

   Poista
 7. Sulkamuki on kaunis valoilmiössä, täälläpäin ei ole mokomaa näkynyt päiväkausiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvinainen hetki se oli täälläkin, siksi piti heti ikuistaa. Ensin ajattelin siitä piirtää, mutta mitä sitä valmista toistamaan. Heti tuli valoisampi olo, kun näki auringon leikin seinällä ja puiden rungoissa.
   KOhta laitetaan jouluvalot, sitten voimmekin jo odottaa tammikuuta ja valon lisääntymistä. Kyllä tästä selvitään :-)

   Poista
 8. The mountains are beautiful my friend! I love that you created them with many papers-
  Your still life of the feathers is so cool- yes,that light is perfect the way it produces those shadows! ")
  and I love your new photo- beautiful!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello dear Jackie :-) It was nice to catch papers and other materials to collage. Finally I used the most the napkins where were dark lines. I crumbbled them and suddenly the mountains were there. I din't know who made them. Well, I painted with watercolor, I remember that.
   Thank You :-)

   Poista
 9. Sinä oletkin kiivennyt korkealle vuoristoon taiteilemaan. Sulka-asetelma on kaunis ja valossa ihan loistava. Kauniit on molemmat asetelmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhosten keräily otti niin lujille, että piti lähteä vuorille rentoutumaan. Se olikin erilaista ja hauskaa.
   Kuvalla leikkiminen auttoi sitten vielä, nyt olen valmis huomenna taas uuteen koitokseen.
   Kiitos :-)

   Poista