tiistai 18. marraskuuta 2014

Teema 2 Marraskuun asetelmat 8Teemakuun taiteen Marraskuun asetelmissa vihjaistiin, että edellistä teemaa voisi hyödyntää. Päätin siis tehdä yhden abstraktin asetelman. Tässä olikin hommaa, kun tein vesiväreillä kerroksittain. Eli annoin työn kuivua täysin, ennen kuin aloin tehdä uutta kerrosta päälle. Alimmainen kerron on ns vapaa kerros, eli vetelin väriä sattumanvaraisesti. Vain tuo pieni kuvio sinisen yläpuolella oli sellainen, johon en koskenut. Sen tein alussa puuväreillä.

Valmista työtä käytin hiukan elementsin puolella ja laitoin yhden filtterin. Mutta sitten innostuin leikkimään maalauksella muutenkin ja muutin picasalla värit päinvastaisiksi ja sain lisää sinistä.
Sekään ei vielä riittänyt, vaan piti kokeilla, miltä nämä kaksi näyttäisivät kollaasina. Toisen keikautin ylösalaisin. Mietin sitten loppukollaasia tehdessä, mitä näistä otan mukaan.

26 kommenttia:

 1. Tykkään tuosta alkuperäisestä enemmän kuin käänteisestä, sillä siinä näkyy niin mahtavia yksityiskohtia ja kiva filtteri antaa sille syvyyttä. On siinä ollut maalaamista, hieno kerrassaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tätä oli hauska tehdä, koska ei ollut mitään suunnitelmaa, sen kun teki mitä mieleen tuli.
   Kerrostekemistä kannattaa kyllä kokeilla kaikkien. Vesivärillä voi tehdä kerros kerroksen päälle, antaa vain hetken kuivaa välillä.

   Poista
 2. Tätä minun pitää vain katsoa... huimaavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No katso pois...itsekin välillä kurkkaan tuota alkuperäistä, koska siinä näkyvät kaikki pienetkin yksityiskohdat ja värien siirtymät, iso kun on, A3 tämäkin, kuten monet työni.

   Poista
 3. Näen Ilmakuvan, alhaalla rakennuksia ja peltoja suorine sarkoineen.
  Hienoa työtä, paljon yksityiskohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksityiskohdat tulivat kerrostekemisestä. Kun tekee päälle niin, että alta näkyy edellistä kerrosta, niin tulee syvyyttä. Siitä sinun lentotunnelmasi johtuu.
   Kiitos :-)

   Poista
 4. Tämä on upeaa, jotakin tällaista odottellinkin. Hyvä sommittelu ja vahvat värit. Ylin miellyttää minuakin eniten, mutta on kollaasikin toisi kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuperäinen työ on kuin samettia tuon kerrostekemisen takia. Olen ennenkin tehnyt kerroksittain, mutta tässä näkyy parhaiten monien kerrosten läpi. Kiitokset vihjeestä silloin alussa, se on muhinut mielessä :-)

   Poista
 5. Tuo ylin viehättää eniten, ihanaa lekittelyä väreillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpa vaan tulisi tehtyä vesivärillä enemmän kerroksittain, eikä heti heittäisi nurkkaan, kun tuntuu haalealta tai kummalliselta. Uusi kerros vain päälle vaikka poikittain, siitä se lähtee.
   Tätä oli tosi hauska tehdä, lopputuloksesta ei ollut tietoa, siksi se yllätti minutkin, kun alkoi kuivua.
   Kiitos :-)

   Poista
 6. Tulee mieleeni lentokoneesta otettu ilmakuva niinkuin Liplatuksellakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerroksellinen maalaaminen saa vaikutelman ylös nousemisesta ja ilmassa olosta.
   Jätän sinut leijumaan :-)
   Kiitos!

   Poista
 7. Olipa tätä hauska katsoa, varmaan tehdäkin. Vaikka abstraktista oli kysymys, näki silmä siinä jotain karttamaista mitä näkee lentokoneen ikkunasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska oli tehdä, se on totta, toivottavasti katsoakin. Opin tästä työstä itse kerroksellisuutta, jota aijon jatkaa myöhemminkin jossain vaiheessa.
   Minne lensit?

   Poista
 8. Jälleen hienoja, ylin mieleiseni, värit, ne värit. Maltti on valttia, vai miten se sanonta menikään.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Kerrosten tekeminen vaatii vähän malttia, koska jos haluaa kerrokset tosiaan erilleen, on työ kuivatettava välillä.
   Päällimmäiseen kerrokseen tein noita viivoja osin märälle jatkaen.
   Kiitos :-)

   Poista
 9. Lentokuva siitä tosiaan tulee mieleen. Kauniita. Yläkuvan värit ovat upeat. Ja kuinka upea se onkaan alkuperäisessä koossaan. Tuo pieni puuväreillä tehty kuvio, vetää katseen heti siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta pienestä kuviosta, jonka tein puuväreillä, siitä kaikki alkoi. Siinä vaiheessa en yhtään tiennyt, mitä tulee. Ja täytyy myöntää, että toisen kerroksen jälkeen en ollut oikein tyytyväinen työhön ja se huilasi hyllyllä pari päivää, kunnes aamulla yhtäkkiä vain aloin vetää siihen viivoja ja muuta. Nyt se oli kypsä tulemaan valmiiksi.
   Kiitos :-)

   Poista
 10. Uuna, yes this reminds me of an aerial with a beautiful museum of glass and fountains to the right and fields growing beautiful harvest! Yes, I saw all of that in the one picture (on the right) Oh where the imagination takes us! ")
  Truly beautiful layers and design Uuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Imagination is Our streng and glad, it takes us up and down, but It doesn't dismiss us ever.
   Thank You Jackie, have a nice day,
   Uuna

   Poista
 11. Olet tehnyt suuritöisen ja laajanlaisen asetelman lintuperspektiivistä. Tosi hieno, monta kerrosta värejä, suunnittelua, suoria viivoja, sarkoja ja sommittelua. Aikaa on kulunut tekemiseen ja tarkkaa kättä ja upea on lpputulos! Tuo ylin on minun ykkönen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein tämän nopeammin kuin osaatte edes kuvitella. Mitään en suunnitellut, paitsi sen, että joka kerroksen jälkeen jätin työn kuivumaan. Sitten vain tein ihan sattumanvaraisesti mitään suunnittelematta ja tällainen siitä tuli.
   Joskus kannattaa alitajunnan antaa viedä, se on parempi taiteilija kuin me, luotetaan siihen.
   Kiitos Sisko :-)

   Poista
 12. Hienoa työtä.kauniit kerrokset ja hyvät värit.Olet uurastanut ja saannut kaunista lopputulosta.kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaa vei vain kuivuminen, muuten työ oli nopeaa tehdä. En vetänyt apuviivoja, en edes tiennyt, että vedän viivoja tai muutakaan. Tämä oli taas yksi niitä juttuja, jotka vain tuli.
   Sitäpaitsi olisi pitänyt vielä kerran antaa hyvin kuivua ja aamulla vasta kuvata. Työ on nimittäin tänään kauniimpi, heleämpi kuin eilen. Ei se olisi tarvinnut mitään käsittelyä, jos olisin malttanut odottaa kuivumista. Loppukollaasiin varmaan laitankin alkuperäisen työn.
   Kiitos :-)

   Poista
 13. Sitkeä sissi! Lopputuloksen kannalta olen iloinen, että maltoit odotella. Ajattelin aivan jotain muuta tekniikkaa. Värien kääntäminen toisinperin tekee huikean säväyksen. Tykkää niin valtavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lepis, joskus on kiva tehdä vesivärillä vauhdilla ja hetkessä valmiiksi, joskus taas nyhertää hartaasti.

   Poista