maanantai 15. joulukuuta 2014

Joululahja itselle


Olen pitkään ollut pienen pokkarin varassa (hyvän tosin) mutta olen kaivannut kovasti järjestelmäkameraa. On harmittanut tosi paljon, että menin myymään sen edellisen. Niska ei tykännyt pitkän putken painosta, mutta pää ei tykkää, kun ei ole kameraa.

Nyt ostin siis itselleni mieluisen joululahjan. Parempiakin olisi ollut tarjolla, mutta kukkaro ei kestänyt. Minulla on ollut niin monta canonia, että sen järjestämät ovat tuttuja, siksi pysyin merkille uskollisena. Kuten kuvasta näkyy tämä on CANON EOS 700D
Päätökseen vaikutti mm se, että tässä on kääntyvä näyttö. Esim. jossain makrokuvissa se on tosi hieno apu, etenkin tällaisen niskan kanssa.

Lisäksi ostin lankalaukaisijan, käsi kun tärisee ja jalusta on tulossa postissa. Ostin tähän nippuun sellaisen yksijalkaisen jalustan, ajattelin, että se olisi helpompi käyttää, mutta se ei ole tarpeeksi hyvä ja tukeva, siksi tilasin vielä tavallisen kolmijalan.

Kameran kylkiäisenä sain makron, mutta ei tämä ole oikein lähelle tuova. Kun saan kunnon jalustan, näen vasta sitten makron todellisen hyvyyden/huonouden. Kerron sitten lisää.
Sitten sain vielä lisäksi hyvälaatuisen t-paidan omalla kuvalla. Siinä olikin pähkäilemistä, minkä valitsen. Ensin katselin noita zentangleja, mutta mikään ei ollut oikean mallinen, aina jäi jotain pois tai puuttui jotain. Sitten aloin kokeilla noita viimeaikaisia abstrakteja maalauksia ja niistä sitten yksi tuntui sellaiselta, että voisin vaikka laittaa päälleni. Tänään paita tuli postista. Olisi kyllä saanut olla pitkät hihat, mutta kohtahan kesä taas tulee ja voi tätä nytkin pitää villatakin alla. Takki tietysti auki :-D

Muistakaahan itseänne myös kamut, kuka tietää paremmin kuin te itse, mitä olisi kiva saada joululahjaksi :-)27 kommenttia:

 1. Itselleen pitääkin olla kiltti :) Hyvin ajateltu, pukkikaan ei ihan kaikkea ehdi huolehtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Peikko, niin minäkin ajattelin :-)

   Poista
 2. Onneksi olkoon hienosta lahjasta ;) Upea paketti ja kyllä itseään pitää myös muistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula! Olen jo pitkään haaveillut uudesta kamerasta. Nyt vain valkeat hanget ja lumiset puut, täällä ollaan valmiina :-)

   Poista
 3. Ansaitsit taatusti joululahjasi! Ja paidan kuva on tyylikäs, että sitten takki auki vain satoi tai paistoi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aila! Jotenkin tämä kuva sopi mielestäni mustan värin kanssa. Ja onhan se niinkin, että koska nyt kerran on abstrakti kausi, niin näkyköön sitten ulospäin.

   Poista
 4. Hieno joululahja, tästä on taatusti iloa pitkäksi aikaa. Itsehän sitä parhaiten tietää mitä tarvitsee.
  Upea tuo t-paitakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vain naurattaa, että pitääkö sitä nyt jouluksi, miksi ei syyskuun kymmenes päivä :-D
   En sentään pakettiin laittanut, koska halusin kokeilla ja tarkistaa, että kaikki on kuin pitäisi. Paita joutuu odottamaan vähän aikaa, ennen kuin pääsee käyttöön.
   Kiitos Sirpa :-)

   Poista
 5. Hieno on kamera. Ehkä minäkin joulun jälkeen nyt hankin sen. Odotan joulun yli jos saisi halvemmalla.
  Kuvasi ovat olleet todella hyviä, joten on kamera hintansa arvoinen. Toki pitää muistaa, että pelkkä hyvä kamera ei riitä ja silläkin voi äkkinäinen ottaa huonoja kuvia. Eli kuvaaja on hyvin iso osa kuvan laatua.

  Upea t -paita nyt Sinulla. Kiva, että sen sai omalla kuvalla, eikä mainoksilla. Paljon hyviä kuvia edelleen.
  Meillekin on kamerastasi paljon iloa kuvien muodossa:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KYllä kamerassa ja kamerassa on paljon eroa, niin se vain on. Tietenkin käyttämään oppii vasta ajan kanssa, mutta vaikka ottaisi automaattiasetuksilla, niin laaduissa on valtava ero. Tämäkin oli nyt tarjouksessa, siksi innostuin ja mukaan sai vielä monenlaista. Kuten tuon t-paidankin. Käsillä tuntee, että se ei ole mikään vitosen t-paita laadultaan. Toivottavasti kuvakin pysyisi pitkään.
   Yritän muistaa laittaa tännekin kuvia, eikä vain plussan puolelle :-)
   Kiitos Jaana!

   Poista
 6. Onnea uudelle komealle kameralle! Nyt taas kuvaaminen kiinostaa kun saa harjoitella, makro tuutti ja taikki hienot ominaisuudet. Kyllä itseä myös pitää muistaa helliä. Kaunis on myös teepaita ja omalla taiteella täydennetty, hieno idea tuo painanta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta se on, että viime aikoina kuvaaminen ei ole samalla tavalla kiinnostanut, kuin ennen. Paljon käytinkin apuna vanhoja hyvällä kameralla otettuja kuvia. Nyt on mahdollisuus saada taas uusia ja toivottavasti saan vielä makronkin sellaiseksi kuin haluan. Jalusta alle ja lankalaukaisin, niin jo on ihme jos tärähtää :-D
   Kiitos Sisko!

   Poista
 7. Itse sen parhaiten tietää, mitä tarvitsee ja sinulle kamera on varmasti paikallaan. Onnitteluni kamerasta ja paidasta myös. Paita on arvokas oman kuvan ansiosta. Jalusta on myös aika hyvä olla, varsinkin makroja kuvatessa. Merkki on arvostettu ja se on totta, että mitä oppii käyttämään, se on itselle se paras.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makrot ovat alkaneet kiinnostaa, siksi hyvä kamera on tarpeen. Myös muuhun kuvaukseen kyllä. Ennen en tykännyt jalustasta, kun se on niin kankea, mutta nyt on vain opeteltava sitä käyttämään, jos meinaa tarkkoja makroja saada. Lankalaukaisin auttaa laukaisuvaiheessa, aina kun tahtoo tärähtää, vaikka kuinka varovasti ja tukien painaa. Saas kattoo nyt...
   Paidasta tykkään itsekin :-)
   Kiitos Aina!

   Poista
 8. Sait varmasti mieleisen lahjan :) Onnittelut. Jalusta on makrokuville välttämätön ja lankalaukaisin myös hyvä valinta. Paitasi on kyllä upea, sopii hyvin tyyliisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Millin! Toivottavasti näet paidan joskus kesällä livenä - vaikka vanhoja autoja katsellessa :-D
   Jalusta on nyt sellainen, mihin on vain opeteltava. Tuo kääntyvä näyttö auttaa, ettei tarvitse yrittää nähdä pienestä silmästä.
   Tuli nyt vähän itseä hellittyä, mutta eikö se joskus ole paikallaan :-)

   Poista
 9. Makea paita!

  Onneksi olkoon uuden kameran johdosta! Itse olen niin vannoutunut pokkarin käyttäjä, että en kaipaa järjestelmäkameraa, luulen, etten jaksaisi kantaa sitä mukanani koskaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu, itsekin tykkään paidasta. Taisi tulla innostus antaa painaa pari muutakin kesäksi, ettei aina tarvii pitää niitä iänikuisia kulahtaneita.
   Pokkari on kiva reissussa, se on totta, mutta sitten kun alkaa kuvata jotain tarkkaa ja huolella, niin ainakaan minun pokkarini ei riitä siihen.

   Poista
 10. Hienoa, uusi kamera ja kuvia, joita tämä lukija odottaa innolla, tosin näin teen kaikille postauksillesi. :) Itsekin olen hankkimassa uutta kameraa, minulla on vanha Canon jotakin 450D...ja nyt mielenkiintoni on herännyt noihin makroihin. No opittavaa ei ole koskaan liikaa, vai miten se meni. Saas kattoo saanko sen lahjaksi jouluna vai vasta ensi vuonna kun täytän pyöreitä.

  Maaluksesi sopii hyvin tuohon puseroon, ja kohta jo lämpiää :) Takkaan tuli niin tarkenee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esther! Kamera tuntuu tosi kivalta. Minun entinen canonini taisi olla samanlainen, kuin sinulla nyt. Kyllä silläkin varmaan makroja saisi, kun ostaisi vain hyvän makroputken. Hyvät maksavat yhtä paljon kuin kamera :-o Jossain vaiheessa ostan sellainen, mutta nyt ei yhtä aikaa kertakaikkiaan voi. Kun saan jalustan, kokeilen tämän lahjaksi saamani putken tehoa ja taitoa - ja mihin omat kyvyt riittävät. Mutta periksi ei anneta, opetellaan ja taas opetellaan, niin kyllä se siitä...

   Poista
 11. Entistä upeampia kuvia odotellaan! Mie en oikein ymmärrä noista kameroista, mitä automaattisempi sen parempi mulle. Ja hieno teeppari on myös. Parasta on valita lahjat itse ;) Tänään haetaan ehkä miehen lahja/lahjat, saa jopa itse maksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järjestelmäkamera vaatii aikaa ja innostusta, se on harrastus, eikä silloin tunteja lasketa. Jos haluaa vain kuvia, niin silloin automaatti on paras. Ja kyllä nykyiset automaatit ovat tosi hienoja, ovat kehittyneet valtavasti.
   Mitä ihmettä mies oikein saakaan, pidä huoli, että saat itsekin jotain mieluista!!

   Meillä on mennyt monta joulua, ettei olla niin lahjoihin panostettu, paitsi tyttärentyttärelle, mutta aikuisille. Nyt sain joulusta hyvän tekosyyn hankkia haaveilemani kameran.
   Kiitos Pike :-)

   Poista
 12. Love your t-shirt Uuna!! Looking forward to a photo of you in it! ")
  I have but a small hand size Nikon- Always had a Canon, back in the days before digital- I have gifted my camera and all lens and props to my oldest son- who is excellent in photography- WAS, before he got married! heehee He now uses a canon rebel something or other and I told him if it was just going to stay in it's case, he should gift it to MOM! heehee
  Any way, I love macro also and look forward to more of your wonderful photos and maybe you can critique as you go on the pros and cons of equipment?
  huge hugs my friend around the globe!! ")

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank You Jackie, my dear friend in the world :-)
   Yes, take back Your camera and start to take macros like me. Let's start to learn. Maybe we have to buy a marco lens, but some day we have maney to it. What we want we get some day. Someone sayd that if we shout to the wind our hope, it'll will come back with that what we have hoped.
   Let's wait...

   Poista
 13. Paras lahja itse ostettu lahja...Canon tuo näyttää olevan minullakin, tuollainen pieni pokkari "kamerantapainen". Kärsivällisyyteni ei kestä opetella järkkäriä. Minuakin on ohjeistettu että osta automaatti..sekin hirvittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on paras kamera, mikä itselle tuntuu luontevalta. Jos aukot ja valotusajat eivät kiinnosta, niin ei kannata tuhlata aikaa niihin. Aika on muutenkin niin tuuleen lentävää, että ei kannata tehdä sellaista, mikä ei ole itseä varten.
   Tee sitä mistä nautit, niin on parasta. Minulla sattuu nyt olemaan tämä kameravaihe. Luulin sen jo menneen ohitse, mutta se tulikin bumerangina takaisin :-D

   Poista
  2. Palaan vielä tähän hyvään kamerajuttuun. Gigantissa on nyt edullisesti runko yhdellä objektiivilla. Kysyisin neuvoa, mikäli ehdit ja haluat neuvoa. Olen melkoinen riesa uteluineni
   ;-D
   Riittäneekö se mukana tuleva alkuun, vai pitäisikö hankkia samaan kauppaan toinen.
   Eniten kuvaan maisemia, eläimiä, kasveja ja hyönteisiä (viimeisiä haluaisin todella kuvata).
   Osaatko ja ehditkö sanoa objektiiveista, mikä olisi käyttööni sopiva? Mitään huippukallista en halua hankkia, koska taitoni eivät niihin riitä.

   Poista