keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Albumin tuunausta ATC-korttien säilytyskirjaksiNäin kesällä Ainan luona aivan uskomattoman hienon kirjan ATC-korteille. Olen miettinyt, miten oikein laittaisin kortit - siis omat kortit. Muovitaskut ovat jotenkin niin kylmiä ja häivyttävät korttien pinnan. Aina oli liimannut kortit itse tekemäänsä hienoon korttikirjaan. Siitä sain idean tehdä itsekin kirjan korteille.

En kuitenkaan jaksanut alkaa tehdä kirjaa alusta asti. Niska on nyt vähän sellainen, että täytyy miettiä, mitä oikein tekee. Ostin siis pari  lähes neliön muotoista albumia ja aloin tuunata niitä oman näköisiksi. Kannet päällystin täysin uudestaan.
Tässä etukansi. Kuva nyt on vempulassa taas kerran, mutta vähän tässä näkyy, mitä olen soheltanut. Eli lankaa on liimattu, servettejä, rakeita, guassi- ja akryyliväriä, liimaa päälle ym. Vähän on hopeista ja turkoosia akryylikiillettä, mutta se ei oikein kuvassa näy. Livenä tykkään kannesta, sitä on kiva hiplata, kuten korttejakin.
Tässä takakansi. Tämä tuunaus  on ollut oikein kärsivällisyyskoulua, koska joka välissä on pitänyt malttaa antaa kuivua. Kaiken päälle sivelin siis liimaa, jotta kaikki pysyy, eivätkä värit irtoa.
Jotta siväsivut eivät olisi niin ostetun albumin näköisiä, leikkelin niitä vähän kurvikkaiksi. Tarkoitus on vielä maalata sivuja kevyesti, ainakin reunoja, jotta saisin niistä vanhan tuntuisia.Tässä yksi sivu maalattuna, vielä vähän märkäkin näyttää olevan.

Kestää vielä jonkun aikaa, ennen kuin pääsen kortteja liimaamaan. Tähän laitan siis sellaiset kortit, jotka eivät ole vaihdossa. Mietinnän alla on vielä järjestys. Tietysti voisi aloittaa ensimmäisestä kortista - ja niin varmaan teenkin - mutta jotenkin haluaisin tehdä toisin päin, eli uudet kortit alkuun.
Kortteja on nyt jo tosi paljon, joten on pakko karsia samantapaisia pois.

Sillä aikaa, kun sivut kuivuvat, on hyvää aikaa miettiä miten kirjan järjestää.Yhdelle sivulle mahtuu vain neljä korttia, koska tekstiäkin haluan mukaan. Sivuja on 50, joten yhteen kirjaan mahtuu siis 200 korttia. Liimaan kortit vain aina oikealle puolelle, joten jos joskus tulee tarve irrottaa jotain, niin se onnistuu ilman, että toinen kortti takana menee pilalle. Jos liimaisi sivun molemmille puolille, kirjaan mahtuisi 400 korttia. Välissä on kyllä sellainen ohut välilehti, kuten albumeissa on. Sikäli voisi tietysti liimata joka sivulle. Ensin lasken paljonko kortteja nyt on ja paljonko pitäisi karsia, että pääsisi tähän hetkeen. Toisen kirjan voisi sitten aloittaa ihan uusilla korteilla. Mietintää....mietintää...

Vinkkejä otetaan vastaan :-)
14 kommenttia:

 1. SIIIS APUA MIKÄ KIRJA. AIVAN HYPERSUPER IHANA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti tästä tulee sellainen :-DD

   Poista
 2. Todella upea kirja!
  Miten ajattelit liimata kortit? Tuntuu pahalta ajatella, että niitä pitäisi jossain tilanteessa repiä irti. :) Minulla oli joskus valokuville sellaista rullanauhassa olevaa liimaa, jonka pitäisi toimia niin, että kuvan saa irroitettua ja liiman hangattua kuvasta irti, mutta en muista miten hyvin se toimi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liimaan kyllä erikeeperillä, joten ei kortteja kyllä irti saa, eikä tarvitsekaan. Tuo harha-ajatus tuli siitä, kun juuri liimasin mandaloita ja zentangleja yhteen kirjaan. Ne liimasin joka toiselle sivulle siksi, että jos joskus haluan kehystää jonkun esim. näyttelyyn, niin silloin sivu on mahdollista irroittaa. Niitäkään ei saa liimauksesta irti, mutta se on kierrekirja, jolloin koko sivun voi irroittaa, jos jokin ihme ajatus tai tarve tulee.

   Ei näin pieniä kortteja voi kehystää, eikä sivun irrottamisen tarvetta siksi varmaan tule. Mutta mietin tätä nyt samalla kun maalaan kevyesti sivuja ennen liimaamista.

   Kiitos Sirpa :-)

   Poista
 3. Oi miten upea kirja. Sivuistakin tulee hienot, kun tuunaat ne noin. Nyt se on näköisesi ja sinun tekemäsi, kun pistit sen ihan uusiksi. Taideteos tuli jo noista kansista. Upeat korttisi kruunaavat sen.
  Ihanaa olisi selailla korttikirjaasi :-) Laitatko kuvia siitä kortteineen, sitten valmiina, ilahduttamaan meitä?
  Kortit ovat kirjassa kauniimpia katsella kuin muovitaskuissa, tai kuvina. Livenä ne ovat kauniimpia.
  Pitäisi pyytää Ainaakin esittelemään kirjaansa blogissaan kortteineen, vaikka aukeama kerrallaan.
  Uskon senkin olevan upea.
  Minä olen miettinyt myös tuota korttikirjaa isompana. Vapaat on muovitaskukirjassa, joka ei ole minulle mieleinen. Kierrätyskartonkia olen saanut rullakaupalla kaupasta, joten sivumateriaalia on nyt yllin kyllin.
  Ehkä sitten syksyllä, kun marjat ja sienet on pakkasessa ja on aikaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin olisi sivumateriaalia, mutta niska on nyt sellaisessa kunnossa, että en voi kaikkea tehdä itse. Nyt teen tällaisen hämäyksen ja kyllä tästä lopulta oman näköinen tulee, vaikka sivut eivät olekaan itse sidotut. Joskus myöhemmin sitten ehkä kokonaan alusta. Nyt teen kaksi kirjaa näin, että pääsen ajan tasalle korttien kanssa.
   Muovitaskuissa minullakin on vaihdettavat ja sinne varmaan tulee lisää nyt kun on pakko tehdä valintaa, ettei tule liikaa samanlaisia.

   Jospa Aina innostuisi, kun lukee tämän, ja näyttää teillekin kirjaansa.
   Itse lupaan näyttää kirjaa, kunhan sinne tulee sivuja valmiiksi. Osa korteista onkin nähtävillä kotisivuilla, mutta osa on uusia ja pikkuhiljaa tuossa sivussa valmistuneita.

   Kiitos Maahinen lämmittävistä sanoistasi :-)

   Poista
 4. Älä hyvä ihminen liimaa molemmin puolin. Minä sen töllösen olen jo tehnyt ja muistat kuin pauhasin itselleni. Kirjoja voi tehdä tarpeen mukaan. Kyllä on hulppea kirja, kortit saavat arvoisensa säilytyspaikan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kinkkinen juttu??? Mietin vain, mikä se tarve voisi olla, jotta pitäisi leikata irti. Sekin tietysti pitää ottaa huomioon, että jos liimaa molemmin puolin, kirja alkaa pullistella aika paljon.
   Sinun kirjasi oli kyllä vaikuttava ja idea tarttui heti. Tässä sitä nyt ollaan :-))

   Poista
 5. Cool book Uuna! Love this idea to house the atc's!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank You Jackie! This is very interesting project. Nice to here You like my book and idea :-)

   Poista
 6. Oi että,kun olen miettinyt pääni puhki miten säilyttäisin kortejani -kun en myös tykkää muovi taskuista.Tässäpä hyvä idea.Lisäksi omistan joskus "halvalla "ostettuja albumeja ,niin mikä ettei.Ihanalta näyttää sinun kirjasi,laita lisää kuvaa kun valmistuu.Hyvää loppukuuta!Näin se kesä mennä humahtaa.

  VastaaPoista
 7. Onpa upea! Taas tuli idea, jonka voisi toteuttaa.

  VastaaPoista
 8. Upea kirja, valmiina riittää selattavaa ja ihailtaa moneksi toviksi. Tässä kun olen seurannut, niin huomaan atc kortteilun olevan paljon muutakin kuin pikku korttien tekoa. Ihailen katselen lopputuloksia :)

  VastaaPoista
 9. No, onpahan aikas hommelit sinulla olleet. Hienoa jälkeä saat aikaan vaikka ryhtyisit mihin puuhaan.

  VastaaPoista