maanantai 27. heinäkuuta 2015

Korttivaihto RaijaAnnikin kanssa

Ylhäältä vas. Vaiennut ääni, Taika päivässä 2, Nuotiolla, Etsi, Yön kuningatar ja Kesäheila


Sain jo perjantaina IHANAA IHANAA postia RaijaAnnikilta, mutta sitten jälkipolvia tuli kylään ja kuvaaminen jäi. Pitihän sitä kakkukin tehdä ynnä muuta. Ihailemaan ehdin jo perjantaina näitä RaijaAnnikin upeita kortteja. Näissä riittää hypisteltävää, on hienoa pintaa, kauniita värejä, kimallusta ja vaikka mitä salaperäistä.

Erityisesti ihastuin korttiin "Vaiennut ääni". Kirjoitan tekstin vielä tähän, jos se ei näy kollaasissa: "Jos kuulet sisäisen äänen, joka sanoo: "sinä et osaa maalata", jatka kaikin mokomin maalaamista - ja pian se ääni vaikenee." Vincent van Gogh
Tämä on kummallinen, kiehtova kortti, joka vetää huomion itseensä koko ajan pöydällä. Kaikki kortit ovat upeita, enkä edes ymmärrä, mikä tässä on. Teksti on oivaltava, mutta tämä kutkuttaa minua ilman tekstiäkin.

Mutta ei tässä suinkaan vielä kaikki.

Kahvitaidetta

Arvatkaa pitikö lähteä keittämään kahvit, kun tätä hypistelin, niin hyvä tuoksu tuli :-DDD
En saanut oikeaa kahvin väristä ruskeaa kuvaan, mutta osaat sen kuvitella. Hieno kortti!




Ja aah, mitä ihanuutta! RaijaAnnikin itsensä tekemää paperia. Upeaa pintaa ja hienot värit. Olen aina haaveillut, että menen paperintekokurssille, mutta aina vaan se jää. Mitä aarteita tuo oikealla alhaalla sijaitseva paperi sisältääkään!

Mukana oli vielä terveiset Carl Larssonin kortin takana ja sitten ....
Et voi arvata, kuinka mielikuvitustani kiehtoo muutama sivu romaanista/novellista?? Olevaisuuden salaisuus. Teksti on selvästi vanhaa, mutta tarinassa keskustellaan nykyäänkin niin ajankohtaisesta aiheesta materian ja näkymättömän kamppailusta. Tarkistan kyllä kirjastosta, josko tätä kirjaa on vielä saatavilla. Kerrotko RaijaAnnikki tekijän, jos sinulla on se tiedossa.

KIITOS RaijaAnnikki hienosta vaihdosta.
Minun korttini näette hänen sivuillaan ja tässä oikopolku sinne :-)


(Olen muuttamassa tunnisteiden sisältöä siten, että jokaiselta saamani kortit on löydettävissä helposti nimen mukaan. Homma on vielä kesken, joten älä ihmettele, jos sinun korttisi näkyvät vain Saaduissa korteissa....)

9 kommenttia:

 1. Oi miten kauniita ja kiehtovia kortteja. Van Gogh`tekstillä varustettu kortti on upea. Tekstin sisältö on hyvin kannustava ja realistinen. Ei kuuntele ääntä, vaan jatkaa, niin tulee hiljaisuus. Sillä ei enää ole väliä. koska maalaaminen vie mukanaan, eikä taidot olekaan enää se tärkein asia :-)
  Nyt lähden kurkkaamaan sinun korttisi Raija-Annikille.
  Minulla odottaa postausta Sarin upeat kortit. Jos ehdin, postaan ne tänään. Vaihtarini sain ajat sitten valmiiksi vaan en ole postiin ehtinyt. Ehkä tällä viikolla postaan odottamassa olevat 2-3 vaihtaripakettia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kortteja on tosi hienoa vaihtaa, mutta paljon se vie aikaa, kun kuvaa kaiken ja mielellään kertoo ajatuksiaankin. Ja pitäähän omat kortit tehdäkin. Mieluista on silti saada postia. On aina kiehtovaa kun saa kirjekuoren käteensä. Tuskin raaskii avata, ettei taika raukea. Nyt ainakaan ei rauennut, vaan lisääntyi vaan. Hienot kortit ja kaikkea ihanaa sain RaijaAnnikilta.

   Poista
 2. Ensinnäkin tuo kirja jonka olen ostanut kirpparilta Lintu löi ruutuun.kirjoittanut Elsa Heporauta.Julkaistu 1932.
  Kirjassa on omistuskirjoitus Hilmalle 1931, 21.2 mutta nimi on epäselvä..Tosi hauras ja kellastunut.Kannet on tosi kauniit,laitan joskus kuvaa.Siinä on tosiaan tuoa omistus kirjoitus aikaisempi kuin julkaisu aika kirjassa.
  Kiva kun tykkäät papereista.Joskus sitäkin kokeilin ja olen säilyttänyt "aarteita" askarteluun ja kirjojen kansiin.Tuossa paperissa muistaakseni on jotain kasvinlehtiä ja siemeniä ja jotain maustettakin.Tuota punaista sanon "pesusieneksi" on kuin jokin rätti. Niin ja ihanaa kun pidät korteistani. Vaiennut ääni kehittyi niin että aluksi työn nimi oli outo lintu.Kun löysin tuon tekstin se niin kuului siihen korttiin..Jokaisella kortillakin on oma tarina. Totta -tämä vie paljon aikaa kaikkineen ja vielä kuvaukset ja julkaisut.Kiitos sinulle myös korttisi ilahduttivat tosi paljon.Tuossa ne ovat näkyvillä että saan samalla ihailla.Kivaa iltaa sinulle.Niin ja kyllä ne rakkaat ovat kuitenkin kaikkein tärkeimpiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on sellainen hämärä mielikuva, että Elsa Heporauta oli jonkun kirjailijan salanimi. teksti on laadukasta ja mielenkiintoista. Olen lukenut paljon Onervan novelleja siltä ajalta ja aikaisemminkin, niissä on samaa henkeä. Mutta Onerva tämä ei ole, vaan muistaakseni joku mieskirjailija. Täytyy ottaa selvää.
   Noita sivuja täytyy käyttää harkiten ja vain tiettyyn paikkaan ja korttiin.
   Kiva kuulla paperimateriaaleistasi. Sen verran olen lukenut menetelmistä, että tiedän siinä kuluvan hetken jos toisenkin, ennen kuin paperia syntyy. Suttaista hommaa, mutta taidetta tulee.

   Outo lintukin olisi tosiaan sopinut kortin nimeksi, mutta yhtä hyvin tämä valitsemasi. Kortti on kyllä maaginen, sitä täytyy katsoa vähän väliä muita korttejasi väheksymättä.
   Kiitos :-)

   Poista
  2. Wikipediassa oli paljonkin Heporaudasta. Se olikin toisin päin, eli hän kirjoitti myös salanimellä miehenä. Pitkä rivi lueteltiin romaaneja ja sitten tämä novellikokoelma joukossa.
   Heporauta on Kalevala-korun perustaja ja paljon muutakin meriittiä näytti olevan. Pääsi ylioppilaaksi 1903 ja meni sitten opettajaseminaariin. Matkusteli paljon, eli oppia tuli monelta suunnalta.

   Poista
  3. Kiitos tiedoista.Mielenkiintoista.yhdellä eurolla sain tuon kirjan.Pitää myös tuttkia tuolta wikipediasta..mutta nyt hyvää yötä.

   Poista
 3. Ihana vaihto ja tuo kahvikortti on aivan huikea. Pitääkin rientää hörppimään kahvikupponen.
  Miten ihmeessä tuollaista paperia voi tehdö itse? Ukomatonta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua myös todella kiinnostaa tuo paperi ja olen lukenut sen tekemisestä, mutta siinä plutrataan aika paljon veden kanssa, joten pitäisi olla sopiva paikka. Tietysti pesuhuone, mutta jotenkin olisi kiva tehdä ulkona. Kenties joskus...toisenlaisena kesänä...

   Poista
 4. Wow! Such cool pieces you have received Uuna! love the coffee art- I must try this!!
  Hope your summer continues to be a good one !

  VastaaPoista