tiistai 29. syyskuuta 2015

29Faces2015Sep kollaasiHuhuh...siinä se nyt on. Kollaasi kaikista syyskuun naamoista. Oli pikkuisen hommaa, arvaat varmaan. Olen elämäni aikan maalannut ja piirtänyt lähes 2000 työtä, mutta kasvoja tosi vähän. Siksi tartun nyt näihin kasvohaasteisiin, että tulisi tehtyä ja samalla opittua.

Kollaasina tämä on tosi sekalainen, mutta tarkoitukseni oli nimenomaan opetella ja tehdä naamoja erilaisilla tekniikoilla. On monotypiaa, on vesiväriä, on mixed mediaa on kuvankäsittelyä, lyijykynää tietenkin ja hiiltä. Osa töistä on tehty tosi nopeasti oleellisen tallentamiseksi ja toisaalta ajan puutteen takia. Joitakin olen nyhertänyt vastaavasti pidempään.


28 kommenttia:

 1. Oi joi miten upea kasvokollaasi. Tässä on niin paljon katsomista ja ihailtavaa. Paljon kauniita ja komeita, mielenkiintoisia, puhuttelevia kasvoja. Eri tekniikoilla tehtyjä. Kauniisti sommittelit värilliset työt tuonne väliin.
  Suosikkia on vaikeaa valita kun niitä on niin monta. Mummeli silmälaseineen on hellyttävän ihana.
  Nuorimies hyvin komea ja mietiskelevä, rypistetylle pohjalle tehdyt naiset ja monotypiat ja kaikki muutkin.
  Jos vain yksi niin sitten se on tuo ihana mummeli :-) Onnittelut upeasta ja mielenkiintoisesta kollaasista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maahinen kauniista kommentista :-)
   On kiva kuulla, että lyijykynätyö kilpailee kaiken maailman tekniikkojen rinnalla. Oli kiva kuitenkin kokeilla erilaisia tekniikoita.
   Yleisesti ottaen haaste meni minusta tällä kertaa helpommin kuin aikaisemmin. Vaikka oli tuo onnettomuuskin, niin silti kuvia syntyi. Toisaalta esim. vesivärityöt tein tosi nopeasti, tyylillä syntyy mitä syntyy. Joskus on hyväkin tehdä niin, ettei kauheasti ajattele ja suunnittele.

   Poista
 2. Hieno kollaasi! Onnittelut, sinä taas teit sen! Iso haaste tehdä kasvot joka päivä, mutta hyvin anttoisaa. Muutaman kerran osallistuneena se tiedän. Ylihuomenna alkaa uusi teemataide, toivot varmaan kasvot aihetta, nyt kun hyvään vauhtiin pääsit ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai vielä kasvoja lisää :-DD Taidan odottaa jotain muuta tehtäväksi. Mielenkiinnolla odotan mitä tulee ja sitä tehdään mitä pyydetään, olkoot vaikka kasvoja.
   Alan kai oppia kasvoja, koska tällä kertaa haaste meni paljon helpommin kuin aikaisemmin. Toisaalta vaikeutta toi art journalin pieni koko, toisaalta se helpotti, koska onhan pieni nopeampi tehdä kuin suuri.
   Kiitos Millin :-)

   Poista
 3. Hieno kollaasi tuli noista kasvoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkkis! Tässä näkyy kuukauden työ kerralla. Nyt helpottaa ja ehdin jo tehdä jotain muutakin kuin kasvoja. On kiva laittaa itselleen joskus tällainen haaste.

   Poista
 4. Todella upea kollaasi kasvoista!
  Tykkään eniten keskellä olevasta nuoresta miehestä, on niiin komea hän!
  Ovat kyllä taidolla tehtyjä kaikki kasvokuvat, tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Harakka! Aikamoinen urakka oli ja jopa kollaasin rakentaminen näin suuresta määrästä oli hankalaa. Lisäksi latasin juuri W10:n enkä meinannut millään saada vanhalla tavalla kollaasia tehtyä. Paljoa ei ole muutoksia, mutta sitten jossain pienessä ihan kummallisia juttuja. Mutta kyllä tässä opitaan, samoin kuin naamojakin. Tämä oli jo neljäs kerta, mutta tämä sujui kyllä kaikkein helpoimmin.

   Poista
 5. Ihan kiva idea tehdä näistäkin kollaasi. kerkeävä taiteilija olet :-) Hyvälle näyttää kokonaisuus ja kaikki erikseen :-)
  Onnittelut tästäkin urakasta!!!
  Toivottavasti polvi tuntuu jo hiukan paremmalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selma! Urakka sujui aika helposti tällä kertaa, kollaasin teossa oli hankaluuksia uudella ohjelmalla ja toisaalta kuvamäärä on niin suuri, etteivät meinaa millään mahtua.

   Jalka oli jo muutaman päivän hiukan parempi, mutta nyt tuli takapakkia. Mustelmat ovat levinneet kantapäästä pitkälle yli polven, näyttää hurjalta ja tuntuu kipeältä. Polven takana on outoa väriä ja kipua, samoin pohkeessa, joten lääkärille vielä tänään varmistamaan tilannetta.

   Poista
 6. Minäkin täällä ihastelen ja tutkiskelen tuota. On siinä ollut tekeminen ja varsinkin luominen, tiedän että välillä luominen on täyttä tuskaa;) Siellä on monta eri persoonaa ja ilmettä, hienoja ja onnea että sait homman tehtyä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa tuska oli vain jalassa, maalaaminen sujui paljon helpommin.
   Silloin alussa maalasin tätä varten tuunaamaani kirjan alkulehdille 29 silmäparia. Nyt pitäisi katsoa, mitkä ovat kunkin silmät :-D
   Kiitos Silkku!

   Poista
 7. Nämä kollaasit ovat tekemisen vaivan arvoisia, sillä kuukauden työpanos näkyy siinä konkreettisesti. Hyvä itsellekin katsoa ja kiittää itseään, että on saavuttanut jotain, niin kuin sinäkin, erilaisia tekniikoita esim.

  Minustakin tällä kertaa kasvot syntyivät helpommin, oli hauskin kuukausi näistä neljästä, johon olen osallistunut.

  Äh, toivottavasti jalka ei ota liikaa takapakkia! Mustelmat kyllä leviävät pitkän aikaa ja turvotus voi aiheuttaa ihmeellisiä sähäreitä ihon alla. Pidän peukkuja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niin laaja haaste, että itsekin loppukuusta unohtaa, mitä alkukuusta teki. Sikälikin kollaasi on hyvä, että palautuu mieleen. On totta, että tällaisen urakan jälkeen on pakko olla edes hetken itseensä tyytyväinen.

   Veri on valunut kudoksia pitkin nilkkaan ja pullottaa siellä. Myös väri nilkassa on kummasti vaihtunut. Lekuri ehdotti tukisukkaa, mutta en voi ajatellakaan laittaa puristavaa sukkaa näin kipeään jalkaan. Eihän siihen voi edes koskea, kun jo huudan :-o Pääasia, ettei mitään tulppaa tai muuta löytynyt. Nyt on vain odotettava ajan parantavaa vaikutusta.

   Poista
 8. Hieno kollaasi. Minun suosikkini taitaa olla tuo punakasvoinen nainen. Minä en taida saada kollaasia aikaan kun osa kuvistani on läppärin albumeissa ja osa kotikoneen. Eipä niitä taida pystyä mitenkään yhdistelemään. Olisi ollut kyllä kiva tehdä kollaasi itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kikka :-)
   Ota muistitikulle kuvat kummastakin koneesta ja sitten laitat koneeseen, jossa haluat kollaasin tehdä. Vähän siitä on vaivaa, mutta kiva muisto jäisi. Minä olen mukana jo neljättä kertaa. Kollaasit ovat vasemmassa sivupalkissa.

   Poista
 9. Hieno kollaasi! Olen parina vuonna huomannut syyskuun alussa jonkun blogissa,että nyt se taas alkoi se kasvojuttu ja mieli on tehnyt mukaan. En ole kuitenkaan uskaltautunut toistaiseksi,mutta ehkä ensi syksynä! Sinä olet jo ammattilainen näissä,mulla se olisi vasta opettelua. En ole paljon maalannut tai piirtänyt kasvoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole ennen näitä haasteita paljoa kasvoja maalannut, siksi lähdin mukaan. Ihan opettelemaan ja kokeilemaan.
   Helmikuussa on seuraava mahdollisuus, joten rohkeasti mukaan vaan.

   Poista
 10. I love all your faces, wonderful job!
  I hope you are doing better, no fun to hurt your leg!
  Thanks for being part of this challenge!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank You Ayala Art for visiting my blog and for You kind words.
   This has been very interesting challenge. I liked it very much. I'll wait the next challenge.
   Thank You for hosting :-)

   Poista
 11. Hieno kollaasi monipuolisesti tehdyistä kasvoista. Upean erilaisia kasvoja ja tekniikoita.
  Vaivaahan siitä oli, mutta innostuin tekemään SusuPetalin kannustamana minäkin. Ja onhan se kiva katsella kaikki naamat yhdessä kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ON kiva kerätä kollaasiksi ja laittaa sitten sivupalkkiin. On siinä sentään aikamoinen työ, kun joka päivä maalaa kasvot.

   Kiva kun lähdit mukaan, olet tosi hyvä kasvojen kanssa.

   Poista
 12. well done Uuna!!
  So glad to hear you are on the mend!! and that your art is helping you heal!
  be well,my friend! xo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank You Jackie very much. This was bery big deal, but funny any way. It really helpt me to forget my leg.
   Now it is ready.

   Poista
 13. Wonderful work! And congrats on finishing the challenge!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank You Denthe very much! I wanted to get to goal and I did it :-)

   Poista