maanantai 21. syyskuuta 2015

Teemakuun taidetta 6/6Viimeistä viedään Teemakuun taiteessa. Teema 10 on monotypia/frottage ja määränä nyt kuusi kappaletta.

Keksin vihdoin, mistä saan hyvän frottage-pohjan monotypialle. Hinkasin valkoisella pastelliliidulla ruskealle paperille puutarhasta tuotua tuolia. Siitä tuli kiva ruudullinen pinta. Sitten tekemään siihen päälle monotypiaa oikein paksulla vesivärillä. Tätähän piti kokeilla, kun Harakalla oli niin upeat työt.

Sitten kävikin niin, että paksu väri levisi ja peitti koko ruudukon, joten sen pituinen se. Yritys kuitenkin. Haluan pitää tämän monotypian haasteryhmässäni, vaikka tämä onkin kummallinen. Jostain syystä vaan tykkään tästä, toivottavasti sinäkin. Mutta ei ole pakko, eihän kaikista aina tarvitse tykätä.

Teemakuun haasteesta olen tykännyt taas kerran. Monotypia on minulle mieluinen ja olinkin suunnitellut tekeväni monotypioita ulkona enemmänkin, oikein painovärillä. Alkukesän sateet ja koleus saivat minut unohtamaan koko suunnitelman, mutta nyt onneksi tuli tehtyä sentään vesiväreillä muutama.

KIITOS haasteesta taas kerran ♥ Millin ja Esther
Mielenkiinnolla jään odottamaan seuraavaa...
10 kommenttia:

 1. Aivan upea ,hehkuva työ.Tykkään oikeast!Pinta niin kivan kohoileva ja elävä.Olet kyllä taitava. Onnea! Papukaija odottaa sinua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos RaijaAnnikki :-)
   Ajattelin että tämä työ varmaan jakaa mielipiteitä, mutta kiva kuulla että tykkäät.

   Poista
 2. Minä tykkään tästä..kin :) Tässä on pehmeät lämpöiset värit ja ne hehkuvat tänne asti!
  Onneksi olkoon papukaijamerkistä ja seuraavaa odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esther :-) Kunnon frottagen olisin halunnut tehdä, mutta ei vain onnistunut. Yritin jos vaikka mitä kippoa ja ruudukkoa. Tämän taustalla oleva oli ihan kelvollinen, mutta sinne se sitten jäi. No, tiedänpä ainakin, mistä saa uuden...

   Poista
 3. Upea työ. Harmi kun ruudukko jäi piiloon, mutta tiedämme nyt että sellainen siellä jossain on ;-)
  Kaunis tämä on ilman sitäkin. Sinulla jo kaikki valmiina, minulla pahasti kesken. Kiirettä piisaa, joten en tiedä missä välissä ehdin tekemään, mutta yritän ehtiä.
  Onnea papukaijamerkistä, se onkin hauskan näköinen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on liian monenlaista menossa, mutta viikon päästä rauhoittuu, kun saan naamakuvahaasteen pois.
   On kiva tehdä kaikenlaista ja osallistua, mutta olisi kiva tehdä kaikessa rauhassa ja keskittyen. Syksy varmaan antaa meille aikaa.
   Kiitos Maahinen :-)

   Poista
 4. Hienosti hehkuu värit. Kesällä tämä voisi kuvata metsäpaloa, mutta nyt se on syysmetsä :)
  Ehkäpä voit frottagea kokeilla, joskus tulevissakin teemoissa. Sait jo koko sarjan valmiiksi, onnittelut ja papukaijamerkki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hienosta uudesta papukaijamerkistä, tykkään siitä kovasti :-)
   Nyt ainakin tiedän, miten saan frottagen näkyviin haluamallani tavalla, mutta ei kannata tehdä päälle liian voimakasta monotypiaa tai muuta.

   Poista
 5. Frottage on vielä kokeilematta, tuntuu, että on niin hauskaa noiden monotypia-kokeilujen kanssa, ettei vaan ehdi kaikkea. Suttupaperipino vaan kasvaa!

  Frottagen ja monotypian yhdistelmää pitääkin kokeilla joskus. Tässä työssäsi on lämpimän maan tuoksua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frottage jäi minullekin kokeiluasteelle. Yritelmiä oli kyllä, mutta ei tyydyttävää tulosta. Paitsi sitten tämän viimeisen tausta, joka ei kuitenkaan näy :-D

   Poista