tiistai 27. lokakuuta 2015

Muistojen kirjaEsther on keksinyt kerrassaan mainion idean. Tästä meille on iloa vielä vanhainkodissa. Atc-kortit ovat upeita, mutta ne ovat niin pieniä, että sitten kiikkustuolissa emme ehkä näe niitä enää. Mutta nämä näemme ja kuvat saavat meidät muistamaan tämän hauskan ajan.

Klikkaamalla Estherin nimeä pääset lukemaan tarkemmin, mistä oikein on kyse. Minä näytän nyt tässä, mitä minulla on menossa.
Tuunaan vanhasta mapista Muistojen kirjaa, johon kerään kaikki aarteet, mitä teiltä saan. Koko on siis A4.

Kuvasarjani kulkee nyt väärinpäin. Olen tässä tilanteessa tällä hetkellä. Olen liimannut kanteen pohjapaperin, jota alan vielä tarkemmin koristella. Reunoille tulee nauha paperin reunalle.

Ennen äskeistä vaihetta liimasin selän reunoille kankaan, koska olen huomannut muissa tuunaamissani kirjoissa, että selkä repeytyy herkästi, jos siinä on vain ohutta paperia. Minulla on joustavaa trikoota, niin se liimattunakin antaa periksi sen verran, että kansion saa kiinni.
Sillä aikaa, kun liima kuivui, maalasin paksulle pakkauspaperille abstraktin leikin kantta varten, toinen on takakanteen. Niitä koristelen sitten vielä mieleni mukaan.

Halusin häivyttää mappimaisuutta mahdollisimman paljon, siksi muotoilin reunoja ja liimasin niihin vinokaistalenauhan. Sellaista ei löytynyt ompelulaatikosta, niin leikkasin itse kankaasta kulmittain suikaleen, joka joustaa nurkkia kiertäessä. Tässä näyttää suttaiselta, mutta tarkoitus on, että punainen näkyy vain vähän, joten liimat ja kuhmut eivät sitten enää näy.


Tästä siis kaikki alkoi. Vanha mappi, jonka reunoja aloin nyrsiä. Kulmat pois ja vähän kaarevuutta muutenkin, etenkin etukanteen.

Uusissa mapeissa sisustan metalliosat tulevat pintaan näkyviin, mutta näissä vanhoissa pahvisissa metallit ovat sisällä. Vanhaan pahviseen ottaa liimakin paremmin kiinni kuin uuteen muoviseen. Olen kyllä tuunannut aikaisemmin muovisiakin albuneita, mutta niitä kannattaa hiota hiekkapaperilla, niin liima alkaa tarttua.

Siis vielä uudestaan: klikkaapa tästä Estherin nimeä, niin näet, mitä varten oikein tällaista kansiota nyt teen :-)))

ESTHERILLE suuri kiitos tästä mainiosta ideasta ja sen toteutuksesta. Tästä tulee hauskaa...24 kommenttia:

 1. Minä vasta olen hankkimassa mappia ja sinulla se jo valmis. Olithan sinä ja Millin myös tässä mietintä myssyssä mukana, en minä yksin!! Tästä tulee hieno homma ja saa ihailla kädessä pitäen upeita luomuksia.
  Onneksi meillä on aikaa tehdä täytteitä ja sitten on kiva odotella postipoikaakin..ressu joutuu pian juoksemaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansio ei suinkaan ole valmis, mutta halusin näyttää yhden tavan miten voi vaikka kirpputorilta ostettua vanhaa mappia hyödyntää.

   Tästä tulee hauska juttu, tosi mielenkiintoinen. Uskon että ajan kanssa porukka innostuu mukaan :-)

   Poista
 2. Tätä jo odottelin :-D Estherin blogissa oli mainintasi tulevasta postauksesta.
  Siis tavallinen mappikansio. Miten ajattelit kiinnittää työt siihen? Taskuihinko? Valmiisiin taskusivuihin?
  Vain onko töihin tehtävä reunus reikiä varten? Olen vähän "pihalla":-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosiaan vanha mappikansio. Näitä saa vaikka kirpputorilta. Kuten sanoin tuolla, niin vanhat pahviset ovat parhaita tuunaukseen.
   Sisällä on se metallihäkkyrä, jolla työt kiinnitetään. Pari pientä reikää ei työtä pilaa, mutta voihan työt kerätä muovitaskuihinkin. En ole vielä päättänyt kumpaa tapaa käytän. Muovi vähän häivyttää työn hienoutta, mutta toisaalta se suojaa työtä, jos on paljon kerroksia ja mixed mediaa.

   Kyllä sinä pääset kyytiin, ei tässä ole mitään kiirettä. Halusin vain näyttää yhden tavan, miten tehdä. Voihan kansion tehdä itse kokonaankin ja pujottaa vaikka nauhat muovitaskujen reikien läpi. Ideoita varmaan alkaa pursua, kunhan pääsemme alkuun.

   Poista
  2. Kiitos neuvoista Uuna. Kansiostasi tulee taas upea, sen osaa jo arvata alun perusteella.
   Kansiota tulee varmaan selattua paljon, joten tapasi päällystää se, on erinomainen.

   Pohja jonka maalasit kansia varten, enteilee taas taideteosta kirjan kanteen.
   Täytyy miettiä, josko jättäisin kannet sitten kangaspinnalle. Pelkään, etten osaa tehdä niin kestävää pintaa, joka kansissa kestää. Mietitään......:-)

   Poista
  3. Reikien tekemisen voisi ehkä jättää saajalle? Kansiossa sivukiinnitykset tulee ehkä olemaan okaisella vähän erillaiset.

   Poista
  4. Siinä olet oikeassa ja oikeastaan ajattelin sitä itsekin. Jos käyttää muovitaskuja, ei reikiä tarvita lainkaan. Kyllä kaikki selviää pikkuhiljaa...

   Poista
 3. Luovissa ja osaavissa käsissä syntyy hieno muistojen kirja.

  Mainio idea uusio käyttää pohjana vanhaa mappia.

  Ihania muistoja on Teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saamme kansion täyteen katsottavaa ja muisteltavaa. Lähde mukaan :-)

   Poista
 4. Hieno kansio on tulossa. Muistojen kirjaan on kiva tallentaa tulevaa postia, kiva sitten selailla ja ihailla. Hyvin onnistuu vanhasta mapista kun sen tuunaa, sen näkee jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansion ei tarvitse olla näin monimutkainen, mitä nyt olen tekemässä. Miten nyt innostuinkin näin kovasti. Huomenna näytän, mitä vielä on syntynyt...

   Lähde mukaan, sinähän olet hyvä piirtämään. Kavereille lähetettävät sivut ovat tärkeämpiä kuin tällainen säilytyskansio. Minä nyt taas innostuin, kun tuli jotain uutta.

   Poista
 5. Hieno kansio tulossa! Vinkkisi ovat tarpeellisia ja tervetulleita. Pyykkipojat ovatkin kätevä apu noissa reunoissa. Kutkuttava ajatus tuo kiikkustuolissa kansioiden selaaminen ja muisteleminen :D
  Toivotaan, että moni innostuisi mukaan. Tästä tulee vielä jännä juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostuin ajatuksesta niin kovasti, että vielä on kansiota tuunattu vaikka kuinka paljon lisää.
   Seuraavaksi sitten muutama sivukin. Tästä tulee tosi kivaa, toivottavasti moni innostuu mukaan.

   Eikä kaiken tarvitse olla näin monimutkaista, tavallinenkin kansio käy säilytykseen hyvin. Tärkeintä ovat A4-kokoiset sivut, joita vaihdetaan kavereiden kanssa.

   Poista
 6. Vänkää puuhaa. Vähän niinkuin syksyn selätys.
  Minä vaan luulen, ettei riitä yksi kansio. Sehän on alta aikayksikön niin pullollaan, etteivät kannet mene alkuunkaan kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarvitaan aika monta osallistujaa, ennen kuin kannet pullottavat. Lähde siis mukaan, olisi kiva vaihtaa runojakin.
   Vasta aika näyttää, mihin suuntaan vaihto kallistuu ja kääntyy. Mieluiseen ja kivaan, se on selvä.

   Poista
 7. Voi hyvänen aika teidän kanssanne. Idea on hauskankuuloinen, laitan seurantaan. Minulla olisi kiikkustuoli jo valmiina, vain kansio ja taide puuttuvat. Muistikin mennyt, sanoo lähipiiri :-o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää syksyksi jotain uutta kotkotusta olla :-D Mukaan vaan, ei sitä kiikkustuolia pidä tyhjänä jättää keinumaan.
   Lähipiirin arviota ei kannata kuunnella, puolueellisia ovat, se on selvä...

   Poista
 8. Kaikilla vissiin pitäisi olla jonkunlainen muistojen kirja. Hauska idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan pitäisi olla monta muistojen kirjaa eri tarkoituksiin. Mutta tämä muistojen kirja on nyt näille vaihdettaville sivuille. Tärkeintä ovat kuitenkin A4-kokoiset omatekoiset sivut, joita vaihdetaan. Kansion ehtii tehdä myöhemminkin, minä nyt vain innostuin tekemään tätä heti.

   Tule mukaan vaihtoon. Tarkempia ohjeita tulee myöhemmin, mutta materiaalin teon voi aloittaa heti.

   Poista
 9. Tuleepa ihana kansio upeille aarretöille. Esther on taas keksinyt ihanan idean.
  On se jännää, miten vanha mappi saakin uuden ilmeen maalaamalla ja muotoilemalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotas kun näet seuraavan vaiheen. Tässä kirja on vielä hyvin vaatimaton, mutta nyt se on saanut maalauksia ja koristeita pintaansa - kai vähän liikaakin. Kunhan tuossa nyt kuivuu, niin sitten näytän kuvia lisää.
   Tule mukaan vaihtoon. Tämä ei ole mitään kiireellistä hommaa, tehdään omaan tahtiin. Siis A4-kokoisia sivuja vaihtoja varten, joohan...

   Poista
 10. Värkkäätte mielenkiintoisia ja kivoja juttuja ja tuntuu että olen pudonnut kokonaan kärryiltä kun aikani menee haaveiluun ja ihmettelyyn. Kävin ja kurkistin mutta palaan paremmin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveilu on kaikkein parasta, mutta sitten siinä välissä voisi tehdä jotain kivaa, josta sitten seuraa vielä kivempaa. Mukaan siis vaan...

   Poista
 11. You have been so busy creating and making beautiful art my friend!
  I really love this book you are making and the reasons behind it- you are a wonderful soul!
  The textures and colors are just gorgeous and the added bling-makes my heart sing! Well done!
  Jackie xo

  VastaaPoista