sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Teema 11 MandalaTeemakuun taiteessa, Teemassa 11 maalataan ympyröitä. Ainakin yksi töistä tulisi olla mandala.

Tässä on ensimmäinen mandalani, luulen että toinenkin vielä tulee, mutta saa nähdä. Työ on 4/6.

Tätä mandalaa aloin maalata epäonnistuneen mehiläisvahavärimaalauksen päälle. Ensin tuntui siltä, että eihän siitä mitään tule, koska pintaan ei tuntunut tarttuvan mikään. Sitten aloin liimata kaikenlaisia juttuja kuten helmiä ja muita pintaan. Lyijykynä teki vakoja vahaan ja siihen sitten jo tarttui vähän väriäkin. Etenkin hopea- ja kultaliima tarttui hyvin ja kimmeltää hienosti. Kimmellystä en oikein saanut kuvattua, koska olisi pitänyt ottaa kuva sivulta, eikä se sitten taas muuten olisi ollut hyvä. Tausta on joka  puolelta eri värinen vahavärin johdosta. Siihen olen tyytyväinen. Se antaa jotenkin kivan säväyksen verrattuna, jos olisi yksivärinen pohja.

Arvaatko muuten, mitä nuo soikeat hopeanväriset ovat?31 kommenttia:

 1. Voi ihmeiden markkinat... mikä ihanuus! Tätä kyllä osasin jo odottaa, olet sellaisessa luomisen vimmassa,
  Tulee niin kauniita töitä. Tausta on todella mielenkiintoisen näköinen ja kaikki nuo kauniit kuviot.
  Mandalasi säteilee rauhaa ja harmoniaa, Tätä voisi katsella tuntikausia kyllästymättä.
  Täydellinen..olet sinä vaan melkoinen mestari :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kun istuu jalka jakkaralla, niin ei paljoa voi muuta tehdä. Sitä paitsi tekemällä jotain mieluista unohtaa kivun vähäksi aikaa. Siinä siis luomisen salaisuus.

   Tämä oli vasta puolissa välissä, kun olin jo lopettamassa, kun väri ei tarttunut. Sitten vasta hoksasin, että tuo liimaväri tarttuu (toivottavasti myös pysyy).
   ♥ Kiitos Maahinen ♥

   Poista
 2. Voi että on taas niin kaunis! Ja mehiläisvahapohja vallan mainio tähän, elävää pintaa ja kimallukset sopii siihen niin hyvin. Soikioista tuli mieleen pillerikotelot, tosin aika muhkeita olisi nieltäväksi ne pillerit :)
  PS: Tänne ei voi kommentoida wordpressin blogeista, kun ei ole URL-vaihtoehtoa annettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun vihjaisit...Olen mielestäni kerran jo vaihtanut sellaiseksi, että kaikki saa kommentoida. No nyt pitäisi ainakin olla mahdollista.
   Soikioista olet oikeassa, pillerien suojia ne ovat. Itse tabletit eivät kovin suuria ole, mutta en tiedä, miksi itse läpipainopakkaus on niin suuri ja tablettipaikat.

   ♥ Kiitos Sirokko ♥

   Poista
 3. Tausta antaa lisää loistetta tähän upeaan mandalaasi. Kuin olisin Istanbulissa ja sen kultaisessa tunnelmissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelen itsekin, mistä itämainen tunnelma tähän tuli. Loistakoon nyt, saa nähdä millainen on seuraava...
   ♥ Kiitos Esther ♥

   Poista
 4. Kaunis kuin koru.miten ihmeessä saat noin ihanaa jälkeä.oliskin kiva kokeilla mandalaa ihan maalaamalla,eipä tullut edes mieleen aikaisemmin.kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tehnyt aikaisemmat mandalani vesiväreillä ja puuväreillä. Nyt oli alku vähän erilainen, mutta niin on lopputuloskin. Kannattaa kokeilla maalaamista, mutta varaa pienenpieni sivellin :-)
   ♥ Kiitos RaijaAnnikki ♥

   Poista
 5. Eipä parempaa taustaa väriensä puolesta taida helpolla löytyäkkään, kuin tämä mehiläisvahajuttu. Tähän se istuu paremmin kuin hyvin. Olen jo odottanut milloin istutat jonkin upean mandalan taidekirjasi kanteen. Minusta tällainen sopisi hyvin sellaiseen :-)
  Tämä on kertakaikkiaan niin mahtava ja upea. Kuin Itämaisen kirkon kupolin sisäkaton
  ikkuna. Tähtikuviot ovat niin ihania ja suosikkejani.
  Nuo soikiot ovat joko klipsuja tai niitä kapselinkuoria mitä lääkepakkauksissa on. Olen törmännyt noihin kapselinkuoriin erässä blogissa aikaisemminkin. Saat kyllä inspiroitumaan ja kokeilemaan tällaista, onnistuminen lienee sitten taas eri juttu.
  Mitähän sinä seuraavaksi keksit....jännittyneenä jään odottelemaan. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että tällainen mehiläisvahavärimandala ei kestäisi kirjan kannessa. Värit voisivat hinkautua aika pian pois.
   Ihmettelen itsekin tätä itämainen - kirkko - kupoli - ikkuna -tunnelmaa. Mistähän se tuli?

   Soikiot ovat tosiaan lääkekapselien kuoria. Olen itse laittanut atc-korttiin, mutta muistin, etten ole sitä vielä julkistanut, mutta taidan sitten olla, tai ehkä se oli joku toinen.

   Kiva kuulla, että saan innostumaan kokeilemaan...siitä vaan töihin :-)

   ♥ Kiitos Selma ♥

   Poista
 6. Tosi upea mandala, on koreutta, hohtoa, loistoa ja kullan kiiltävyyttä. Hieno sommittelu ja värikäs. Mehiläisvaha on mulle vieras mutta sinä hallitset sen käytön. Eksoottinen, muistuttaa myös kirkon kattoa kaunis taideteos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla ortodoksista vivahdetta, kun sieltä niin suitsutusta tulee :-))

   ♥ Kiitos Sisko ♥

   Poista
 7. Todella lumoavan kaunis. Ihana ja elävä pinta tässä mandalassasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mandala eteni askel askeleelta ja tällainen on lopputulos.

   ♥ Kiitos Enkuli ♥

   Poista
 8. Upea Mandala ja kaikin osin häikäisevä.

  VastaaPoista
 9. Kyllä katsotuttaa tämä ihana mandala koru.
  Upeita yksityiskohtia.
  Olisikohan soikeat litistettyjä pillerin pakkaus kuoria?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkihan nuo pillerinsuojat ovat arvanneet, mutta ei se haittaa. Siihen ne nyt kuitenkin liimasin ja yritin hämätä laittamalla kultaliimaa päälle :-)

   ♥ Kiitos Liplatus ♥

   Poista
 10. Tosi upea, tähdet loistavat kauniisti! Pinnan monipuolisuus viehättää ja saa katelemaan mandalaasi pitkään. Kuin koru tai ihana koriste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahaväripinta antoi heti alussa rosoisen lähtökohdan. Siitä oli hyvä jatkaa, vaikka en ensin tiennytkään, miten jatkaa.

   ♥ Kiitos Millin ♥

   Poista
 11. Onpa upea kullankimalteinen mandala.Ihana. Kysyit, mitä arvelemme noiden soikioiden olevan, hih, en kehtaa sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein kelata ylös katsomaan, kunnes tajusin :-DD Ei sitä tällainen mummeli heti hoksaa, mutta ei, eivät ole niitä...
   ♥ Kiitos Tuulento ♥

   Poista
 12. näen mandalassasi vahvaa symboliikkaa, siitä virtaa vahva uudistumisen ja uuden syntymisen viesti! kahdeksan sakarainen tähti edustaa uutta elämää (iänkaikkista elämää), ja vielä kun olet maalannut sen piparin värein eritoten liitän sen jouluun, Jeesus lapsen syntymään. viisisakarainen tähti symboloi joko terveyttä tai ihmistä (viittä aistia). kysyit mitä harmaat soikiot ovat, itse ajattelisin niiden liittyvän mandalassasi juuri elämän syntyyn tai elämän synnyn estämiseen, mandalassasi niistäkin pursuaa elämää...mikään ei pysty suitsimaan tällä hetkellä luovuuttasi, uuden syntymää
  ps oletko ajatellut, että kätilömerkissä on viisisakarainen tähti, siinä se kuvaa ihmistä viisine aisteineen. tähti on myös ihminen (kätilö) avoimin käsivarsin uuden ihmistaimen maailmaan auttamista varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona mielenkiintoisesta kommentistasi. Jännittävintä siinä on se, että yleensä näin syksyllä kuvat hiipuvat ja runoja alkaa tulla tilalle. Luulin niin nytkin käyvän, mutta ei, aina vain kuvia syntyy ja halu niiden tekemiseen on harvinaisen innokasta.

   Yleensä kun maalaan, suunnittelen harvoin mitä teen. Tätä mandalaa tehdessäni suunnittelin niin vähän kuin voi. Uusi työvaihe vain nousi mieleen heti kun sain vanhan tehtyä. Symboliikkaa ja kuvien merkitystä mietin usein vasta jälkeenpäin, niin nytkin.

   Toivon kovasti, että viisisakarainen tähti merkitsee luomisen lisäksi myös terveyttä, koska jalkani on edelleen tosi kipeä. Tunnen myös, että jokin uusi kausi on tulossa, myös viite jouluun on minulle mieleen.
   Näen harmaat soikiot myös vauvan sänkyinä, sellaisina vauvakoreina, joissa on jalat, vaikka niitä ei tässä näy. Monta vauvaa on siis tulossa, paljon uutta.

   ♥Kiitos Ilona ♥

   Poista
 13. Wau! Eipä voisi paljon upeampaa mandalaa enää olla. Aivan ihanat värit ja tuo kaikki kimallus siihen päälle. Hieno kuviointi. Nuo pillerien pakkaukset ovat mainio lisä, ei heti tulisi itselle mieleen laitta niitä maalaukseen, mutta nehän sopivat täydellisesti tähän työhön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein naurattaa tuo kaikki kimallus, miten sitä nyt niin paljon kerääntyikin. Ei tarkoituksellisesti eikä suunnitellen, työ vain itse ilmoitti, mitä se milloinkin kaipaa.
   Tätä oli hauska tehdä pillerisuojineen ja helmineen.

   ♥ Kiitos Armiida ♥

   Poista
 14. Absolutely gorgeous mandala! Wonderful colours and texture. I like the touch of gold!
  Hugs, Annette

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank You LonettA very much for Your kind words :-)
   I liked to paint this mandala.
   Hugs, Uuna

   Poista
 15. Pitkä on ollut pinna tätä luodessa, nostan hattua, hieno työ!
  Kut katson ikkunasta ulos näen ruskean eri sävyjä puiden lehdissä ja aurinko paistaa ihanasti...
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löydän itsestäni yllättäen aina välillä tällaisen näpertelijän. Oli tarkkaa työtä, mutta tosi mielenkiintoista, koska en yhtään tiennyt, minne mandala minua kuljettaa.
   Syksy antoi kultaiset värit...
   Kiitos, aurinkoista viikkoa sinulle edelleen :-)

   Poista
 16. Uuna, This is absolutely a gorgeous mandala! What substrate did you use? I just love it! ")

  VastaaPoista