torstai 19. marraskuuta 2015

Taidevaihtoa


Nyt kun osa lähettämistäni Taidevaihdon extroista on jo saapunut perille, laitan kuvia niistä tänne omaankin blogiini. Valitut kuvathan näytin silloin vapaiden esittelyn yhteydessä.

Tämä Avaruuslintu lensi Susannalle. Hopea puuttuu kuvasta täysin, se on muuttunut kullaksi, mutta ei sille mitään voi, tämä hämäryys sen tekee. Otin kyllä kuvat yhtenä kirkkaana päivänä, mutta ei se vaan auta.
Tämä avaruuslintu ei meinannut ensin haluta tulla kuvaan, se kiertelee tuolla avaruudessa ja olisi halunnut pysyä salaisena. Lopulta sain sen houkuteltua kuvaan monen maalauskerroksen jälkeen. Pääasiassa käytin vesiväriä, mutta niillä en saanut tarpeeksi ytyä, siksi käytin myös pastelleja ja lopuksi vähän akryyliäkin. Sitä joudun varomaan allergian takia, mutta hiukan kestän kuitenkin.
Näitä extroja aina jännittää, itse vaihtokuvathan jokainen on valinnut. Tai no, tätä Enkuli ei kylläkään valinnut, vaan kysyin häneltä saanko tehdä yllärin. Minulle tuli tällainen mieleen, kun kuulin, että Enkuli tykkää norsuista. Tässä Enkuli keinuu Onni-norsun kärsällä.
Tässäkään kuvassa värit eivät ole oikeat, kasvotkin ovat ihan keltaiset, vaikka eivät ne kuvassa ole. Myöskään Onni-norsun kaikki hopeiset koristeet eivät näy. Tämä on osakuva.Tieto siitä, että Enkuli tykkää itämaisesta, johdatti sitten tällaiseen lopputulokseen.
Maahinen valitsi itselleen zentangle-kuvioisen kukan, siksi tein samaa sarjaa sekä yllärin että vielä kortinkin. Harmi ettei sydämestä näy kiilto, eivätkä pikkukoristeet, ei hopea, eikä muutakaan.

Hassua, mutta viime yönä kun olin välillä hereillä, tai puoliksi hereillä, sain idean, minkälaisen olisin oikeastaan halunnut tehdä Maahiselle. Niinpä teen vielä uuden, mutta siitä en kerro vielä enempää.
23 kommenttia:

 1. Ihailin jo töitäsi muiden blogeissa ja omani on koneen vierellä. Se on IIIHANA. KIITOS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaihdosta Enkuli, kiva kun tykkäsit yllätyksestä :-)

   Poista
 2. Kiitos Uuna vielä kerran upeista töistäsi jotka sulta eilen sain! Tuo Avaruuslintu on niin voimakas ja upea. Ja aika jännä juttu, että hän hehkuu sinun kuvissasi noin kultaisena! Upea kun vaihtaa hopeasta kultaan ihan lennosta ;)) Kauniita ovat myös nuo toiset kuvat! Upeita kerrassaan! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä lintu on koko ajan muuttanut värejä ja muotoja. Oli kova homma saada se kiinni.
   Kiitos sinulle, olen kyllä voiton puolella :-))

   Poista
 3. Heijastuksia tulee sinulle ja laitan tulemaan niin saat postimerkkejä kokoelmaasi.Teen vielä toisen mukaan.Laita kun tuntuu siltä..ei kiirettä.Ollaan vielä täällä kaukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja ihana vaihto sulla ja sussulla.

   Poista
  2. Kiitos RaijaAnnikki! Kiva että saan Heijastuksia-maalauksen. Laitan sinulle tänne Suomeen, samoin kuin pari Atc-korttiakin, jotka ovat vielä tulossa.
   Kiitos myös postimerkeistä :-)

   Poista
  3. Sopii niin,on kotona ihailemista.Kyllä täältä tullaan taas.Koti on rakas paikka.

   Poista
 4. Nämä ovat käsittämättömän kauniita. Lintu on niin vahva ja monisävyisen värin työ. Paljon olet työtä siinä tehnyt. Kaikki nuo kauniit yksityiskohdat, vau. Kehyksiin se kuuluu, ei piiloon kansioon :-)
  Samoin tuo Enkulin norsu. Sekin huikean kaunis väreineen ja kaikkine yksityiskohtineen. Seinälle taisi Enkulikin sanoa sen laittavan.

  Minäkin yritin kuvata ja skannata kaunista Tähtisydäntä monta kertaa. Harmitti kun sen hienoa hohdetta ja pikkukoristeita ei saa täysin näkyviin.
  Lisäämällä sävyä muuttuu valkoinen pohja keltaiseksi, mutta silloin näkyy hiukan paremmin yksityiskohdat.
  Päänsäryn vuoksi en voinut tänään maalata. Sen verran jaksoin pystyssä olla että sain ylläreiden pohjat gessottua ja pohjamaalattua. Toivottavasti pääsen jo aamulla jatkamaan.
  Minullakin menee kurkku kipeäksi nykyään ja yskittää akryylivärit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akryylivärit ovat siitä ovelia, että sanotaan, että niille ei tule allergiseksi, eivätkä ne haise. Mutta niissä on jotain kuivumista nopeuttavaa ainetta, joka ainakin minulle aiheuttaa oireita. Poskiontelot tulehtuvat, silmät punoittavat, henki alkaa rahista ym. Varovainen siis kannattaa olla. Eli työ kiireesti kuivumaan jonnekin, missä ei muuten ole. Mieluummin muita maaleja tilalle. Peitevärit ovat yllättävän monipuoliset verrattuna vesiväreihin, niin ja tietysti pastellit.

   Älä ainakaan minun työni takia sairaana yritä työskennellä, ei ole kiirettä.
   Parempaa huomispäivää toivon sinulle :-)

   Poista
 5. Upeita töitä ja vaihtoja olette tehneet. Yllätys tuli minullekin postissa, vaikka et ole vielä saanut vaihturia valita. Upeita töitäsi olen tässä ihaillut, postaamaan en ole ehtinyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihturilla ei ole kiire, älä sitä murehdi. Laitoin vain näitä postiin, mitkä ovat minun osaltani "selviä tapauksia".
   Jospa nämä innostavat tekemään. Sinulla tosin työ haittaa harmillisesti tällaisia harrastuksia.

   Poista
 6. Upeaa, upeaa, sanaton, mutta hattu nousee näiden edessä.

  VastaaPoista
 7. Nämä on jo kuvina niin upeita, joten luonnossa taitavat olla uskomattomia. Aivan olen mykistynyt tämän kauneuden edessä.

  VastaaPoista
 8. Teillä jo vaihdot kovalla vauhdilla meneillään ja hienoja töitä teillä kaikilla onkin! Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ehdit mukaan, me tässä kokeilemme, miten tämä sujuu ja miltä tuntuu. Voin kertoa, että kivalta tuntuu, tule mukaan vaan.
   Eikä kansiokaan tarvitse heti olla valmis, voihan vaihtoon tulla jo sitä ennenkin. Minusta olisi kiva saada sinulta maalaus :-)

   Poista
 9. Gorgeous Uuna! And I especially love the one with the elephant and you! How fun!! You are so talented y friend! and yes, be careful of the allergies- this is not time to be ill- the holidays are coming! hugs,jackie

  VastaaPoista