maanantai 21. joulukuuta 2015

Kurrekalanteri 2015, 21. päiväOho, mitäs tää ny o. O valoisamppaa ko päiväll. Onks tää ny se joulukuu mist isot puhuva? Vai jokos se joulutäht o syttyny, se ko menee sit kuulemma sinne talli pääll. Ei kait se viäl se voi ol.

Mää näi päiväl ko UUna oli reissus, et se iso jonk kans Uuna assuu, et se lämäyt ove kiin ja sit se rupes taputtelemmaa taskui ja kaivelemmaa ja tunnustelemmaa. Semmosii ärriiki kuulus tuleva, sillai ärtyneest. Sit se rupes kaivelemmaa tualt puutarhast yhre kive juurest, mut ei se mittää löytäny. Sit se miättis ja miättis ja men sit polvillee tonne sokkeli viäree ja siält se löys sen metallpala mil päässee sissää.

Kyl mää sen paika ole tiänny, mut mää ole ajatellu et on aik vaikjaa sama aikasest kiärttää sil rautasel ja yrittää väänttä kahvast ja sit viäl tyänttää ove auk. Olis vaa se ollu aika jänskä mennä joku kertta kattomaa kummost niil o tual sisäl. Olenha mää ikkunast jottai nähny, mut ain vaan kimmeltää niin pal.

Mää meinaa ny täl sitä, et jos toi iso o laittanu noi kirkkaa valot ja tullu illal ulos jottai hakemaa. Jos se sit on vaik unohtanu taas ton metallise ja jääny ulos ja valo kans pääl. Tai onha se voinu pelkästää unohtaa noi valo.

Nyy mää tiärä, toi o se toivomustäht. Emmää o sitä noi hyvi koskkaa nähny. Ny saa sit toivoo...
Älä yrit, emmää sitä sul kerro, ei sitä eres saa kertto. Jos kerttoo mitä o toivonu, nii ei se sit toteuru. Olipa hianoo, et mää näi tämä just enne joulu.

Tul ny kiirust kattoo, ni sääki saat toivo...
14 kommenttia:

 1. Niin on käynyt täälläkin, jotta avain jää sisäpuolelle ja itse ulkopuolelle.Eikö ole mukavaa tuijotella joskus tähtitaivaalle.

  VastaaPoista
 2. Tälle ei voi kuin nauraa. Toivo nyt pieni, ettei sinulle satu samalla tavalla, voit joutua käyttämään sorkkarautaa ;-DDD

  VastaaPoista
 3. Kurrekin on ihmeissään kun aurinko vähän paistaa. On ollut niin pimeää, sumua ja sadetta, ihan kuin yö oli eilen koko päivän. Noin voi käydä että avaimet jää sisälle, minulla on nykyään se vaihe, että laitan avaimen jo aamulla kaulaan. Hyvää päivänjatkoa kurren ja Uunan perheille!

  VastaaPoista
 4. Voi harmi, mutta onneksi vara-avain löytyi! Ihana kurrekuva ❤.

  VastaaPoista
 5. Kaikenlaisia kommelluksia sitä voi sattua. Että ihan ärräpäitäkin kuului.

  VastaaPoista
 6. Avaimen kanssa voi sattua just tota. Silloin ei pahemmin naurata.
  Tarkkaan kurrevekkulit pitää taloasi silmällä.

  VastaaPoista
 7. Onneksi on vara-avaimet!!!

  Jouluinen kuu näkyy kohta suurena ja kirkkaana.

  VastaaPoista
 8. Toivomustähti, sitä minäkin haluan nähdä.

  VastaaPoista
 9. Ihanaa ja rauhallista Joulua sinulle ♥

  VastaaPoista
 10. Helppoa on Kurrella, voi kipitellä ulos ja sisälle ilma mitään metallista ;D

  VastaaPoista
 11. Toivomustähti oiskin ihana :-)

  VastaaPoista
 12. Sending wishes for a wonderful Christmas for you and your family dear Uuna! xx

  VastaaPoista