lauantai 5. joulukuuta 2015

Ystäväpostia taidevaihdon merkeissä
Sain niin paljon niin upeaa postia, että alan nyt vasta toipua. Ota sinäkin tukeva tuoli allesi, muuten et kyllä pysy jaloillasi.
Sain pullistelevan kuoren ystävältäni MAAHISELTA. Tämä ensimmäiseksi näyttämäni maalaus on tärkeä, mutta kerron siitä vasta viimeksi, vaikka näytinkin kuvan ensimmäiseksi ;-)Teimme Maahisen kanssa taidevaihdon ja varsinainen työ, josta lumivyöry lähti liikkeelle, on vasemmassa yläkulmassa oleva työ "Menneisyys". Valitsin sen Maahisen töiden joukosta. Tein kollaasin, koska halusin näyttää yksityiskohtia tästä hienosta työstä. Oikean reunan kauniit kaaret ovat erityisen hienoja. Alaosa muistuttaa minusta kerroksellista puupiirrosta. Todella taiteellinen ja hieno. Symboliikkaa täynnä koko maalaus!


Ekstrana sain tämän huikean "Ystävän tuki -maalauksen". "Siinä kaksi pingviiniä yrittää päästä jäisten kuilujen välissä olevasta reijästä merenrantaa kohti. Toinen rohkaisee toistaan uskaltamaan." Näin Maahisen sanoin ja minä olen kuulemma se rohkaisija, siitä olen iloinen, jos voin ja osaan näin tehdä. Upeaa palettiveitsitekniikkaa ja pingviinit ovat aina olleet lemppareitani.

Erikoisena ja hienona korttina mukana oli symbolikartta. Tämä kiehtoo tietenkin minua kovasti. Vähän aikaa sain etsiä, että löysin vasemmalla alhaalla olevan merkin selvityksen. Jupiterhan se tämä, nähnyt olen, mutta en muistanut.


Tämän maalauksen halusin näyttää heti, mutta nyt kerron siitä. Vihjaisin nimittäin Maahiselle, että tykkään noista sinisävyisistä maalauksista, kuten hänen Jääkuningattarensa. Jotain kummallista kuitenkin tapahtui tämän "Yksinäisen"-maalauksen kohdalla. Tämä kiehtoo ja ihmetyttää minua, koska tunnen niin voimakkaasti, että tämä olen minä. Näen norsun jalkojen alla menneisyyden kylän, mutta samaan aikaan suuren vanhan purjelaivan, sellaisen, jossa oli korotettu perä. Laiva on joutunut myrskyyn ja yksi masto on jo katkennut. Tämä on siis tapahtunut menneisyydessä, se ei ole tulevaisuuden näky. Ympärillä on muutenkin historiaa ja menneisyyttä aina vaan lisää ja lisää.

Maahinen kirjoittaa norsuista "Norsut ovat upeita eläimiä. Laumastaan hyvin huolta pitäviä. Viisaita eläimiä, joilla on paljon opittua perimätietoa. Eläimiä, jotka kunnioittavat jopa edesmenneitä lauman jäseniä, kärsällään hellästi silitellen niiden jäännöksiä." Tämä on yleistä tietoa, en kehu tällä osuudella itseäni ;-))

Yksinäinen-nimi on minun antamani, koska Maahinen antoi minulle tehtävän antaa nimi.
On aika kummallista, että vaikka touhuan täällä kovin, minulla on ystäväpiiri ja läheisiä, joista pitää huolta, tunnen silti olevani tämä yksinäinen. Ja haluan olla tämä yksinäinen. Jos joskus on monta päivää peräkkäin ohjelmaa, olen aivan näännyksissä, koska en ole saanut olla yksin, omassa rauhassani, omien maalieni kanssa.

Tämä huikaiseva valo, rytmikäs väri ja kokonaisuus on todella mieleeni, vaikka luulin, ettei punainen ole, mutta kyllä se vaan on. Tällä tavalla esitettynä punainen on erityisesti mieleeni.

Mutta Maahinen, tämä kaikki on LIIKAA, ei näin paljon kuulu ekstroja lähettää??? Ei ihme että sinulla on siellä kiirettä pitänyt, kun olet tehnyt niin paljon kaikille.
Iloisena ja ylpeänä laitan maalauksesi hyllylleni - en kansioon vielä pitkäääään aikaan.

 ♥♥ SYDÄMELLISET KIITOKSET MAAHINEN ♥♥
20 kommenttia:

 1. Upeita ja sykähdyttäviä töitä! Maahinen on kyllä taitava! Jänskättää millaisen yllärin häneltä saan sen upean jääkuningattaren kaveriksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin aivan pyörryksissä, enkä heti kyennyt edes postausta tekemään. Nyt ihailen ja ihmettelen ja etenkin sitä, että koko ajan Maahinen vähättelee taitojaan, vaikka niitä on vaikka muille jakaa, kuten tässä :-D

   Poista
 2. Suu ammollaan täällä ihmettelemn Maahisen monipuolisuutta. Minäkin tuijottelin ensin tuota ikivanhaa laivaa norsun jalkojen alla. Mietin tuon norsun voimaa ja ympärillä olevaa valkoista auraa ja minä aivan imin itseeni juuri tuota punaista ja keltaista väriyhdistelmää. Samoin muut työt OVAT HUIKEITA. Rakastan noita ystävyksiä. Pingviinit ovat ihania ja saavat minut aina nauramaan. Ne ovat kuin pieniä herrasmiehiä kävellessään
  Minä täällä toivun edelleenkin Maahisen tuomista ihanuuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt minäkin näen norsun vaalean auran oranssin lisäksi. Olen vain niin ihmetellyt tuota laivaa, etten nähnyt auraa. Hyvä kun vinkkasit.
   Kaikki työt ovat niin upeita ja mieleisiä :-)

   Poista
 3. Värien loistetta ja kauneutta.wau!

  VastaaPoista
 4. Tässä tulee hiki kun juoksee teidän blogeissa ihailemassa taidetta! Upeita luomuksia löytyy jokapaikasta ja silmät nauttivat, ahmivat kauneutta. Maahinen on kyllä taitava. Todella!

  Taidevaihtoihin se sääntö oli että ekaan vaihtoon jokin pieni persoonallinen teos, kuva, runo tms mukaan. Toivon jos laittaa enemmän ettei se lisää paineita muille, siitä että pitää laittaa enemmän kun toi toinenkin laittoi, se ei ole tarkoitus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoja taidenäyttelyitä joka puolella, on ihanaa kierrellä katselemassa. Otetaan nauttien vaan.

   Me teimme kumpikin yhden ylimääräisen, tämä oli yhteinen sopimus. Kummallakin oli idea toiselle, jonka halusi toteuttaa. Nyt palaamme ruotuun... ;-))

   Poista
 5. Upeita teoksia! Pidän myös noista kaarista ja niiden rytmistä, pidän myös pingviineistä. Yksinäinen on kuitenkin ylitse muiden, joten komppaan sinua täysin sen kauneuden ja symboliikan edessä hiljentyen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinäisen värit ja symboliikka - ja kaikki mitä näin sen ympärillä - kyllä yllätti minut täysin.

   Poista
 6. Hiippailin ihan hiljaa tänne. Yritin lukea rivinvälitkin ;-) Olen suuresti ilahtunut, että pidät niistä. Ja koska norsun olin sinua ajatellen piirtänyt, en voinut laittaa sitä vaihtoon. Olisin silloin vaihtanut sinulle tehdyn työn pois. Sitä en voinut, koska halusin sinun saavan senkin. Sovimme kahdesta, joten näin sen piti mennä.
  Tarkoitus ei ole tehdä muille paineita. Ekstrahan voi olla vaikka runo, tai mukava kirje.

  Upeasti olit esitellyt varsinaisen vaihtotyön, saat sen näyttämään hienommalta, kuin onkaan;-)

  Halusin sinun tulkitsevan kuvan ja antavan sille sen mukaisen nimen.
  Ollen tyytyväinen, että kuva toimi niin kuin toivoin :-)
  Jos minulla olisi häntä, nyt heilauttaisin sitä ilosta.

  Voisin itsekin heti allekirjoittaa tekstisi:
  On aika kummallista, että vaikka touhuan täällä kovin, minulla on ystäväpiiri ja läheisiä, joista pitää huolta, tunnen silti olevani tämä yksinäinen. Ja haluan olla tämä yksinäinen. Jos joskus on monta päivää peräkkäin ohjelmaa, olen aivan näännyksissä, koska en ole saanut olla yksin, omassa rauhassani, omien maalieni kanssa.
  Tuon tiesin sinusta kertomattakin :-)

  Perhe nauraa minullekin tuosta samasta piirteestä, mies on siihen jo tottunut.
  Olin aistinut sinun teksteistäsi saman ja yksi syy norsukuvan tekemiseen.
  Myös se, että sinua kiehtoo symboliikka, monimerkityksellisyys, historia......luonto ym

  Kiitos kauniista sanoistasi Uuna ja vielä kerran siitä ihanasta extrasta :-)
  Huomena alan valmistella Susannan lähetystä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun heilutat olematonta häntääsi siellä :-))
   Yksinäinen pitää minua "pihdeissään" aina vaan ja katselen sitä koko ajan. Olisi se ollut järkyttävää, jos joku muu olisi saanut sen. Kiitos Maahinen, vaistosi oli aivan oikeassa, minulle se kuuluu, vaikken itse sitä tajunnut ennen kuin näin työn.
   Mielenkiintoista nähdä, mitä Susanna saa :-)

   Poista
 7. Oi kuinka ihania töitä! Tässä menee aivan sanottomasksi kun vaihtojanne katselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä hiljaa ja nöyränä katselee, mitä on saanut. Olen saanut jo monta ihanaa työtä, mainio idea tämä taidevaihto :-)

   Poista
 8. Upeita ovat, enpä ihmettele ihastustasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivätkö olekin! Ja koko ajan silmät näkevät lisää. Kerroksista nousee uusia kuvioita ja mielikuvitus nostaa ne kuviksi.

   Poista
 9. Huikean hienot pingviinit ja vaikuttava tuo norsu. Kauniit kaiken lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain hienot maalaukset, en muuta voi kuin ihailla ja ihmetellä. Muistojen kirja pullistelisi, jos raaskisin laittaa nämä sinne, mutta ei vielä, vielä niiden täytyy olla esillä ja katseltavissa.

   Poista
 10. Mykkänä katson taitajien töitä ja sitä aktiivisuutta ja luomisen iloa, joka näistä teidän kaikkien töistä heijastuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaja ja taiteilija olet itsekin, mukaan vaan, syöksy mukaan virtaan. Kyllä se kuljettaa ja kannattaa, kun antaa sen viedä.

   Vähän on tuuppausta tarvinnut Maahinenkin ja katso kuinka upeita töitä on syntynyt.

   Poista