perjantai 15. tammikuuta 2016

Kahden koneen loukussaHankin uuden koneen, koska vanha ei toiminut tietyissä liikkuvissa kohteissa haluamallani tavalla. Kaikki ei kuitenkaan ollut niin yksinkertaista.

Tulimme kotiin ja aloin tohkeissani koota konetta vanhoihin piuhoihin. Käynnistin koneen innoissani, mutta...mutta...hurina kuului, mutta näytöllä ei tapahtunut mitään. Tarkistimme yhteydet ja koetimme vanhaa komponenttia, joka oli ennen tarvittu. Ei mitään...Vanha näyttöni ei sopinutkaan uuteen koneeseen. Olisi tarvittu komponentti, jota taas ei ollut saatavilla ja tilaus olisi vienyt oman aikansa.

Oli kauhea pakkanen, emmekä halunneet lähteä kiertelemään kaupunkia, ja odottaa en taas halunnut. Ostin siis uuden näytön, joka oli sopivasti tarjouksessa ja oli samaa merkkiä kuin uusi konekin, ne siis ymmärsivät toisiaan oikein hyvin.

Luulin, että mies ottaisi vanhan koneen, nyt kun oli iso näyttökin, mutta ei, hän halusi räpeltää pienellä kannettavalla. Ok, sitten ajattelin, että laitan vanhan huutonettiin tai jonnekin. Yön nukuttuani aloinkin miettiä, että teen vanhasta koneesta kuvakoneen ja kerään sinne kaikki kuvaohjelmat, niin uusi pysyy tyhjänä ja nopeana.

Laitoin vanhan tehdasasetuksille ja latasin 10 uudelleen. Siinä meni sitten kaikki muutkin ohjelmat, ei kun lataamaan takaisin. Kone on hurrannut tunnin toisensa jälkeen, mutta nyt se suostui jo ottamaan kuvia kameraltani.

Uusi toimii kuin unelma ja kuville riittää vähempikin vauhti, joten luulen, että tästä tulikin nyt hyvä ratkaisu. Kunhan löydän vielä takaisin dvd-aseman, että saan elementsin ladattua. Miten kaikki voikin kadota niin totaalisesti. Kävin jo googlaamassa, miten saan aseman takaisin ja oli siellä ohjeita vaikka kuinka, joten eiköhän sekin löydy.

Olen siis vielä hengissä, vaikka pakkasen takia olen pysynyt sisällä. Auringon leikkiä hangella on kiva katsella ikkunasta sisällä lämpimässä.

Oikein hyvää talvipäivää kaikille...

*********************************************

Linkitän tämän Siskon TAIKAKUVIIN, koska on vaatinut todella uskallusta alkaa räpeltää näiden koneiden kanssa, kun ei niistä mitään ymmärrä.

Haasteen aiheena on USKALLUS :-))


21 kommenttia:

 1. Onnea uudelle koneelle! Kaksi konetta onkin hyvä idea.

  Kurre ei pakkasta pelkää, on uskaltautunut lähteä liikkeelle kauniin keltaisen kukkasen kanssa:)

  Iloista viikonloppua!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaohjelmia on niin monenlaisia, ettei aina viitsi niitä kaikkia ottaa koneelle, kun vievät paljon tilaa. Nyt kerrankin voin poimia kaikki haluamani käyttööni. Katsotaan miten alkaa toimia...
   Kiitos Sirpa!

   Poista
 2. Hih, anteeksi, mutta otsikon nähdessäni repesin ;-)
  Olen ihmetellyt, että minne sinä oikein katosit. Ajattelin, että hoitelet perheasioitasi, autat äitiä, veljeä jne. Mielessä kävi kyllä sekin, että onko työlästä vaihtaa uusi kone käyttöön. Vaan se olikin vanha, joka töitä teetätti.

  Koneen täydellinen tyhjennys, uudelleen asennus, ohjelmien päivitys, työlästä ja pitkäveteistä. Vaan nytpä sinulla onkin hieno tilanne, kaksi toimivaa konetta käytössäsi.
  Ja vau... mitkä ihanat työtilat sinulla onkaan, sanoo keittiötyöpöydän ääressä piirtelijä :-))

  Tämä sopi uskallukseen, kuin nappi paitaan, hieno haastevastaus.
  Onnea uudelle koneelle ja hienolle systeemille, sekä leppoisaa viikonloppua :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että johonkuhun otsikko tehosi :-)))

   Olen kyllä ollut auttamispuuhissakin, mutta aina välillä ladannut koneita.
   Maalaamispöytä vähän pieneni, mutta kyllä tuossa vielä mahtuu teemakuun taitaan työt tehdä. Ensimmäinen kone peittää työpöydän, mutta on siinä pituutta toista metriä. Riittää, kunhan pitää siistinä :-))

   Kiitos Maahinen, kyllä tässä taas pikkuhiljaa palaillaan...

   Poista
 3. Onnea uudelle koneelle.hyvä idea pitää molemmat.kivaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja vastaus haasteeseen meni nappiin..

   Poista
  2. Kiitos RaijaAnnikki!Kyllä tässä nyt ollaan niin reppavia, kun on kaksi konetta. Vielä riittää ladattavaa toiseen, mutta kyllä se tästä iloksi muuttuu.

   Poista
 4. Sinulla on ollut paljon epäonnea koneissasi, parempaa onnea tälle uudelle!
  Ihmettelen ohjelmiesi katoamista, olen asentanut Win10 monelle koneelle ja kaikki tiedostot ja ohjelmat toimii kuin ennenkin. Varmuuskopiot otin, mutta en mitään tehdasasetuksia palauttanut, olisko syys siinä?
  Uusi kone toimii aina ihanan nopeasti, vanha on hyvä tallennuskoneena :)
  Ai niin, vanha tulostimeni ei toiminut 10:ssä, ei tue enää sitä mallia.

  Uskallusta olet varmasti tarvinnut, sopiva haastevastaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palautin vanhaan koneeseen nimenomaan tehdasasetukset, kun se ei toiminut kunnolla. Se oli se tärkein. 10 asensin siihen jo aikaisemmin, mutta nyt piti sekin ladata uudestaan.
   Tulostinta en ole vielä uuteen kokeillutkaan, mutta jos ei onnistu, käytän tulostukseen vanhaa konetta.
   Elementsin toivon saavani ladattua, mutta en ole varma montako kertaa sen levyltä saa.

   Vaatii tosiaan uskallusta painaa nappia, josta ei aina ole varma, mitä se tarkoittaa. Nuo lataukset kun ovat usein englanniksi ja vaikka sitä muka osaan, niin erityissanasto on aina kinkkistä... Toistaiseksi on onnistunut. Se oli pettymys, kun uusi kone ei sopinutkaan vanhaan näyttöön. Piti liittää vanha kone takaisin, että pääsi iltakierrokselle ;-)
   Kiitos Milli ja hyvää viikonloppua!

   Poista
 5. Hyvä että taas jo pelittää kunnolla ja pääset taiteen pariin. Hiljaa hyvä tulee.
  Sopii hyvin haasteeseen aiheesi. Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tästä taas alkaa helpottaa. Hetken kylmäsi, kun ei uudesta koneestakaan tullut mitään, mutta vika oli yhteyksissä. Niin nopeasti kaikki muuttuu, ettei enää muutaman vuoden takainen näyttö muka sopinut. Näin syntyi oikeastaan parempi ratkaisu.
   Kiitos Esther, hyvää viikonloppua sinullekin :-)

   Poista
 6. Vaatii uskallusta kun koneet reistaa ja pitää opetella uuden koneen tai ohjelmien käyttämistä. Sulla on vaihtelevaa kun on kaksi konetta, kumpaakin käytät ja kumpikin yhtä komeita.

  Onnea uudelle koneelle, komea on näyttö, siitä näkee kaikki todella hyvin. Kyllä pöytämalli on paras ja tehokkain. Minulla on läppäri vain.

  Tässä oli uskallusta kerrakseen.
  Kiitos kun osallistuit haateeseen!

  VastaaPoista
 7. Ne ei nämä kone asiat ole todellakaan itsestään selvyyksiä, mikä toimi mitenkin ja minkä kanssa.

  Hyvä ratkaisu on pitää uudella koneella mahdollisimman vähän kuvia yms. koneen tehoja vievää.
  Lysti on jouhevasti toimiva kone, se on suuri osa tätä mukavaa bloggaus harrastustakin.

  Uskallusta nämä vaatii. Pakon edessä näitä joudumme uusimaan.
  Hyvä kun nyt toimii koneesi.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Täältäkin onnea uudelle koneelle! Minä olen ratkaissut kuva jutut niin että laitan ne ulkoisille kovalevyille ja vielä kahdelle varmuuden vuoksi;) Hyvää viikonloppua sinulle♥♥♥

  VastaaPoista
 9. Hienoa että sait lopuksi koneen toimimaan ja hyvä idea tuo että toinen on kuvakoneena. Olet kyllä näppärä noiden laitteiden kanssa. Itse tarvitse aina kaikissa asennuksissakin apua muilta saati että alkaisin jotain muuta koneeseen laittamaan. Uskallusta ne koneitten käyttö kyllä vaatii. Hyvää viikonloppua ja tammikuun jatkoa sinulle :)

  VastaaPoista
 10. Oletko minulta oppinut tämän loukkuun joutumisen? :D Minullahan oli kaksi autoa ja kaksi älypuhelinta. No nyt kaikki järjestyksessä. Tuo voi olla hyväkin ratkaisu. Onnea ja pitkää ikää uudelle laitteelle.

  VastaaPoista
 11. Tämä on sitä oppimisen riemua! Koneet ovat tulleet iloksemme ja riesaksemme. Riesa kuitenkin vain silloin kun ne eivät pelitä niin kuin haluaisimme. No, onneksi selvisit mylläkästä! Minusta tuntuu että olen ikuisesti usean koneen loukussa :o Johonkin kun tottuu, niin siitä on hankala luopua, mutta se rajoittaa sen uuden täysimääräistä opettelua. Sämplätään siis :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 12. Olen ensimmäistä kertaa sinun blogissa, niin en kaikkea postauksestasi vielä ymmärtänyt. Sen verran kuitenkin, ettei koneet pelittäny kunnolla, mutta siitä selvittiin. Liityin blogiisi lukijaksi. Ois tosi kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
 13. Hihhii, sama vika täällä. Koneeni jurisi ja jurisi ja ei käynnistynyt. Se lähetettiin maahantuojalle viideksi viikoksi korjattavaksi. Koneeni oli tuolloin ollut käytössä 17 päivää vaille kaksi vuotta. (takuuaika 2 vuotta). Oi sitä ilon päivää kun koneeni tuli takaisin uusi emolevy asennettuna. Korjattu koneeni kesti puolitoista viikkoa ja sama jurina jatkui ja kone ei käynnistynyt. No vietiin se taas korjattavaksi ja samalla ostettiin minulle uusi kone. Takuukorjauksessa oli kuin olikin takuu ja koneeseeni tehtiin uudelleen sama remppa. Nyt koneeni tuli nopsaan kolmessa viikossa takaisin. Minäkin päätin, että nyt minulla on kuvakone ja Mimosalla opettelukone ja ukolla radio-ohjattavan helikopterin kuvauslentojen kone. JEEE, mutta kalliiksi tämä tulee.

  VastaaPoista
 14. Glad to hear you are well and that the machine is up and running again!! ")
  hugs

  VastaaPoista
 15. No, olethan siellä vielä!
  Ja onnea kahden koneen omistajalle. Kyllä nyt sitten pitäisi pelittää jo, hi!

  VastaaPoista