keskiviikko 10. helmikuuta 2016

29FacesFeb2016 days 9. and 10.


29FacesFeb2016 days 9. and 10.

I have old photopaper, which is too heavy to my printer. Now I tried to paint with watercolor to it. Paper is very slippy to paint but it is nice to watch when color goes its own ways.
To this man I have also used image processing.
In this lady You can see how difficult it is to paint to this paper. But it is funny, too.

Thank You Ayala Art for this interesting challenge.

*****************

Minulla on vanhaa valokuvapaperia, joka on liian paksua tulostimelleni. Olen miettinyt, mihin sitä käyttäisi. Nyt kokeilin maalata vesiväreillä tälle paperille. Tosi vaikeaa kieltämättä, koska paperi on niin liukasta. Toisaalta oli hauskaa seurata, minne väri liukui ja millaisia kuvioita se muodosti.

Miehen kuvassa on kuvamuokkausta mukana.


33 kommenttia:

 1. Erilaisia kasvoja,mutta siinä se idea onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva kokeilla ja toisaalta tuli käytettyä edes pari noista papereista. Olen harmissani, kun tulostimeni ei hyväksy tätä hienoa paperia.

   Poista
 2. Mielenkiintoinen kokeilu! Miehen kasvokuva on kovasti mieleeni. Teitkö valkoisen peitevärinapista vai guassilla vai sekoititko veden kera akryylistä vai kuinka? Tämä valokuvapaperille maalaaminen on minulle ihan uutta, mutta haluaisin ehdottomasti kokeilla. Maitokartonkihan toimii olettaakseni hieman samoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli hauska kokeilu, mutta miehen kohdalla jatkoin vielä leikkiä ja vaihdoin kuvankäsittelyllä värit päinvastaisiksi. En siis maalannut peitevärillä, enkä muullakaan valkoisella.
   Liukkaus on ongelma, mutta toisaalta hieno juttu, koska vesiväri muodostaa omia kuvioitaan liukkaalla paperilla.
   Kiitos Kikka :-)

   Poista
 3. Mielenkiintoisesti toteutettuja kasvoja.

  VastaaPoista
 4. Waude miten upeita. Todella voimakkaita kasvoja. Ihailen suuresti taitoasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli, kirjoitellaan kehuja puolin ja toisin :-D

   Poista
 5. Tämä kokeilu selvästikin kannatti. Upeita töitä. Sininen mies, jopa hieman metallinen tunnelma, tykkään. Ja naisen kuvassa värit on levinneet hienosti. Toisen puolen erilaisuus tekeee työstä hyvin mielenkiintoisen. Kaunis kokeilu :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näen itse naisen silmistä surun ja jopa kyyneleitten valuman, mutta suu silti hymyilee. Näinhän se joskus menee, kaikkea ei näytetä.
   Kiitos Maahinen :-)

   Poista
 6. Tässä liukui kivasti. Nämä kasvot miellyttivät aivan erikoisesti ja poistin kommentin kun tuli kirotusvihre, jota en jaksanut katsoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden kuvien erilaisuus tuntuu viehättävän, niin myös itseäni kieltämättä. Naisen kuvaa mietin pitkään: olin kahden vaiheilla jatkaako vai ei, lopulta en jatkanut ja annoin yläosan olla, niin kuin se alunperin tuli.
   Kiitos Mustis :-)

   Poista
 7. Such an interesting thing to do, painting on photo paper. very creative. A bit like watercolor where it can have a mind of it's own. Thank you for your kind message.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. This was very interesting to paint, too. I didn't know what is coming. First I thought that I paint the lady more, but then I didn't. That is good.
   Thank You Tammie Lee :-)

   Poista
  2. it can be so interesting and fun to try new things and see what happens! thank you for sharing your experiment and idea with us.

   Poista
 8. Too very cool paintings, love the technique of using the glossy photo paper,must give this a try!
  hugs my friend!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I suggest to try. This was very funny. I am going to go on myself, too.
   Thank You my Friend Jackie :-)

   Poista
 9. Onpas jännänoloisia töitä. Väri varmasti vaikeaa hallita liukkaalla paperilla. Hyvin olet kuitenkin onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtään en tiennyt, minne väri menee ja miltä se kuivuttuaan näyttää. Hauskaa oli ja lisää täytyy leikkiä.
   Kiitti Aina :-)

   Poista
 10. Mielenkiintoiset kasvot. Jännä kokeilu, uteliaisuutani vaihdoin sinisen miehen takaisin negatiiviseksi, siinä värin liukuminen näkyin paremmin. Sinisyys tosin tuo oman efektinsä. Hienoja värivalumia on naisenkin kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä katson alkuperäistä työtä miehestä tuossa pöydällä ja puoliksi kaduttaa, että vaihdoin värit, mutta nyt näin, ensi kerralla toisin päin. Kenties jo huomenna, paperia jäi vielä monta monta...
   Kiitti Millin :-)

   Poista
 11. Vastaukset
  1. This was very nice to try. I think that tomorrow I paint more to this paper.
   Thank You Nicole very much :-)

   Poista
 12. Sinulla on aina hauskat uudet kokeilut mielessä ja näitäpä onkin kivaa seurata ja katsoa lopputulosta. Partasuu herra on aivan loistava ja hyvät värit. Alemmasta kuvasta tulee mieleen suruhuntuinen nainen, vaikka varmaankaan et sellaista ole tarkoituksella tehnyt. Sattuma näissä "valutteluissa" tekee kuvasta jännittävän. Mullakin on paksu pinkka liian paksuja valokuvapapereita, erehdyksissä tilattuja. Taidan ottaa vinkistäsi vaarin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun sain välitettyä idean :-DD

   Minustakin tuo nainen on tosi surullinen, vaikka suu hymyilee. Näen kyynelvanan toisesta silmästä, mutta nyt vasta ymmärrän, mikä tuo harsoinen kehä on. Se on tietenkin näkemäsi suruhuntu.

   Kiitos Selma :-)

   Poista
 13. Onpas hauskan näköisiä! Sinun blogiisi tullessa ei koskaan tiedä, mitä löytää, olet innokas ja peloton kokeilija :). Mitenhän tuohon paperiin ottaisi alkoholimusteet, oletko kokeillut? Itselläni ei niitä ole ja vaikka kuinka tekisi mieli ostaa, yritän sitä nyt välttää, värejä ja maaleja on kodinhoitohuoneen ja keittiön joka nurkassa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaikka vinkkisi johtikin toiseen suuntaan. Minulla on nimittäin nestemäistä tussia, sillä kokeilen huomenna. Se voisi tarttua paremmin kuin vesiväri, mutta silti varmaan liukuu mukavasti ja tekee omia kuvioitaan.

   Olen tehnyt kuvia niin kauan, että tavalliset eivät oikein minua enää kiinnosta, vaan pitää keksiä ja kokeilla jotain uutta.

   Kiitos hauskasta kommentista :-))

   Poista
 14. Mukavan näköisiä kasvoja ja tuo mies oikein mieleinen.

  VastaaPoista
 15. Kiitos vinkistä,tuota tekniikkaa pitää ehdottomasti kokeilla! Kestikö värien kuivuminen tuolla liukkaalla pinnalla kauan?

  Upeaa jälkeä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesiväri kuivui aika nopeasti kuitenkin, mutta ei niin nopeasti kuin huokoiselle paperille. Kannattaa kokeilla, tämä oli kivaa leikkiä.

   Poista
 16. Ilmekkäitä kasvoja sulla täällä, tuosta alimmaisesta tykkään ensin, tytöllä on vinha pilke.
  Herrakin on hieno viiksineen, totinen on mutta ei sitä tiedä hänen ajatuksista.

  Upea on uusi banneri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sisko!
   Kun on tehtävänä 29 kasvot, niin monenlaisia syntyy. Eikä ole paljoa aikaa käyttää yhteen kuvaan, alitajunnasta nouseee erilaisia ilmeitä ja tyyppejä.

   Poista