tiistai 7. kesäkuuta 2016

Runouden kuntokouluOlen etsinyt tätä kirjaa omakseni jo vuosia. Olen lukenut kirjan kirjastosta montakin kertaa, mutta täällä on sellaisia osia, jotka haluaisin jotenkin merkitä nopeasti uudelleen luettavaksi.

Nyt minua onnisti :-) Sain ostaa kirjan edullisesti Arilta Facebookin kautta. Siellä tuli puheeksi ja Ari suostui luopumaan kirjasta.

Tämä on hyvä aika saada kirja, koska minulla on tosi paha astmakohtaus - ja vaihe. En ole voinut nukkua sängyssä pariin viikkoon. Sohvannurkassa on kuusi tyynyä ja niihin nojaten saan nukuttua muutaman tunnin kerrallaan. Yskin ja yskin...jopa niin pahasti, etten saa imaistua lääkkeitä sisään.

Sunnuntaina kävin päivystävällä, kun henki ei enää kulkenut ja sain vahvat kortisonit ja muitakin lääkkeitä. Kyllä tästä siis selvitään, mutta hitaasti tuntuu edistyvän. Harmittaa vaan, kun nyt ei voi kalaan lähteä; jos on mäkeä, en pääse sieltä ylös, enkä muutenkaan jaksa kävellä. Nyt siis runousoppia, jospa pääsisi kärryille taas.

Jos et ole lukenut tätä kirjaa ja haluaisit kirjoittaa runoja, niin lainaa kirjastosta. Vaikka kirjalla on jo ikää, niin kyllä niillä tämä vielä on, niin merkittävästä kirjasta on kyse.

Kiitos Ari....Runoillaan....

20 kommenttia:

 1. Runoilu kunniaan ja lisää runoja :)Kyllä se vointi taas kohenee ja astma voi huononontua salakavalasti ja sitten onkin jo tukossa. Ei aina jaksa kiinnittää siihen huomiota ajoissa tekemällä puhalluksia,pef kotona. Mutta pikaista paranemista että pääset taas kalaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Astma oli niin pitkään hyvä, että nyt se yllätti tosiaan salakavalasti. Kalassakin sain varmaan aimo annoksen raitista ilmaa, mutta mukana monenlaista siitepölyä. Siellä kun aika hurahti ja tuli oltua ulkona monta tuntia yhteen menoon.
   Kyllä tästä pikkuhiljaa selvitään. Kiitos :-)

   Poista
 2. Sen verran paljon olen runoudesta ja runoilusta kiinnostunut, että haluan tutustua tuohon kirjaan. Varmaan jo seuraavalla kirjastokäynnilläni.
  Minun mielestäni runous on niin kiehtovaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko kirja on niin kiehtovasti ja runollisesti kirjoitettu, että sitä nauttii lukea alusta asti. Kannattaa kyllä lukea. Toivottavasti kirja avaa taas runosuoneni :-)

   Poista
 3. Voimia astman kanssa! Toivottavasti lääkkeet auttavat nopeasti. Kiitokset kirjavinkistä. Vaikuttaa mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, voiton puolella alkaa olla, mutta vielä pitää ottaa rauhallisesti. Lukeminen on hyvää lääkettä.

   Poista
 4. Kiva että löysit mieluisan kirjan:) Astmasi ei ole hoitotasapainossa ollenkaan, kai sulla on hoitava lääke? Nyt on kyllä tukossa paikat itselläkin, mutta se johtuu ullkosta, pölyisistä ja paskasista hommista, joita olemme tehneet tunkiota myöten ja puusavotasta, siitepölyä on ihan sairaasti. Muistelen itselläni olleen joskus lapsena tämmöistä, nukuin nojatuolissa, silloiset lääkkeet eivät olleet häävejä, eivätkä oikeita, onneksi avaavan suihkeen sain kun mentiin eräänä yönä kuolemankielissä lekuriin, joka tämäytti adrenaliinia suoraan suoneen. Toivon että lääkkeet tehoavat, kortisoni on vähän kaksteräinen miekka, mutta sitähän ne määrää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hoitava lääke ja astma on pysynyt tasapainossa vuosia, nyt vain jokin sekoitti systeemit. Sain uusia lääkkeitä, joten kyllä se tästä pikku hiljaa helpottaa. Sain varmaan raitisilmamyrkytyksen, kun olimme kalassa tuntikausia. Siellä ei aikaa huomannut, eikä raittiin ilman mukana tulleita siitepölyhiukkasia. Kortisoni ei sovi minun elimistölleni, kun muutenkin on painovaikeuksia, mutta mitäs teet...onneksi vain kuuri.
   Hyvää kesän jatkoa sinulle :-)

   Poista
 5. Kiitos vinkistä.Enpä ole lukenut tuota.Hyvää vointia sinulle.Runot ovat kivaa luettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kirjassa ei ole runoja, vaan miten niitä kirjoitetaan. MInusta koko kirja on kyllä pelkkää runoa, se on niin taitavasti ja hienosti kirjoitettu. Kannattaa lukea...avaa yleensä omankin runokanavan :-)

   Poista
 6. Voimia sinulle astmaa vastaan! Ihan kamalaa tuo.... Kiva että löysit haluamasi runokirjan, se tuo varmasti paljon sinulle ♥ Halit täältä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Silkku :-)
   Kyllä tästä pikku hiljaa aletaan toipua, lukeminen on hyvää lääkettä.

   Poista
 7. Sinua ei nyt taudit näytä päästävän vähällä, harmillista. Löytyiskö kirjastasi voimarunoja sinulle!

  VastaaPoista
 8. Tuttu ja hyvä kirja. Ammoin luovan kirjoittamisen piirissä siihen tutustuin. Toivottavasti henki jo kulkee paremmin... kesä on kiva, mutta ne siitepölyt, voi!

  VastaaPoista
 9. Voimia ja jaksamista sinulle! Astmaatikkona tiedän mistä puhut, sillä myös minulla flunssatkin kestävät 3-4 viikkoa, eikä pitkällään voi olla lainkaan. Tyynyjen avulla istuma-asennossa vain nukuttava. Toivotaan, että paranet pian ja pääset nauttimaan ihanasta kesästä!

  VastaaPoista
 10. Voih, niinkö kipeänä olet ollut, harmi. Astma on ikävä seuralainen. Omanikin paheni tuntuvasti ja avaavaa piti ottaa aamuisin työpaikalla. Hyvä että olet jo parempi.
  Harmi vaan, ettet pääse ulos ja kalaan, mutta toivottavasti pian kuitenkin olet jo kunnossa.
  Ja mikäs on huilatessa kun on hieno kirja luettavana. Lukenut en ole, mutta ehkä etsin sen käsiini kirjastoreissulla :-) Mukavaa ja helpompaa alkavaa viikkoa, parane pian. Haleja <3

  VastaaPoista
 11. Lämmintä ja mukavaa Juhannusta ♥

  VastaaPoista
 12. Aina tuntuu tulevan uusi sairaus, kun toinen vähän helpottaa, sitähän täällä mullakin on ollut jo pitkän aikaa.
  Mutta kaippa meillä moilemmilla vielä helpottaa ja tulee sekin aika vielä, että sairaudet ovat loitolla ainaskin hetken verran.
  Mutta tulin toivotteleen hyvää Juhannuksen aikaa teille sinne molemmille!

  VastaaPoista