sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Geometrista taidetta 1 ja 2

"Maalaustaiteessa geometriset kuviot voivat olla abstraktia tai esittävää taidetta, joka perustuu suorien ja käyrien viivojen rajoittamiin värikenttiin."

”Universumin suuri kirja... on kirjoitettu matematiikan kielellä, ja sen kirjoitusmerkkejä ovat kolmiot, ympyrät ja muut geometriset muodot, joita ilman on mahdotonta ymmärtää siitä ainuttakaan sanaa.” kirjoitti Galileo Galilei

Teemakuun taide on uudistunut ja on nyt nimeltään Teemakuun kollaasi. Haaste on myös saanut uudet sivut. Käypäs katsomassa ja lähde mukaan. Geometrinen taide aloittaa syksyn, kyseessä on jo 20. haaste.

Valitettavasti kesähaaste jäi minulta väliin, mutta voimia ei kerta kaikkiaan ollut tehdä mitään. Sain monta antibioottikuuria, ennen kuin keuhkokuumeeni hellitti. Oli kyllä erikoinen kesä, mutta ei sille mitään voinut. Nyt alan pikkuhiljaa tuntea itseni. 

Nämä kuvani eivät ole puhtaasi geometrisia, mutta näillä nyt aloitetaan. Jospa pääsisi kuvamaailmaan mukaan. Ensimmäinen on maalaus ja toinen leikkiä toisella maalauksella.13 kommenttia:

 1. Ihanaa kuulla sinusta!!! Oma terveys on pääasia,muut tulee perässä. Onneksi olet jo parantumassa!! Hissukseen eteenpäin :)

  VastaaPoista
 2. Ihanan väriset ja kaunists geometristä taidetta, ihan hempeät. Kiva kun tulit kuvioihin, ajattelinkin jo mitähän sulle kuuluu ja kuinka kipeä olet. Kiva kun kerroit asiasta. Toipumista sulle :)

  VastaaPoista
 3. Merellisiin tunnelmiin vie ylin maalaus.
  Kaunista geometriaa työ!

  Onneksi vointisi on parempi.
  Tervetuloa blogistaniaan, kiva kun palasit!

  VastaaPoista
 4. Nuo kuvat ovat kuin silkkimaalausta.

  VastaaPoista
 5. Hei Uuna.Kiva kuulla sinusta.Oma olo on kaikkein tärkein ja kannattaa levätä kun sen aika on.Hieno aloitus haasteeseen.Kiitos myös tiedoista ,otan opikseni siis jos saan jotakin aikaseksi.Itse poden selkävaivoja ja istuminen ei tunnu kivalta.Hyvää syyskuuta.

  VastaaPoista
 6. Ylin on kuin luolamaalaus sarvipäisestä eläimestä ja toisessa on kivat kuviot ja värit. Aihetta voikin tulkita melko vapaasti, luovuuden ilosta.

  Kiva kun olet tervehtynyt taiteilemaan, sinua on olut ikävä.

  VastaaPoista
 7. Molemmissa kuvissa on omalla laillaan vangitsevat kuviot. Kuin laineita tai tulta tuijottaisi. Siitä se lähtee! Parempaa vointia syksyyn, toivottavasti sää pysyy lämpimänä vielä tovin. :)

  VastaaPoista
 8. Tervetuloa takaisin "sairaslomalta"! Taattua sinun tyyliäsi, sinistä ja herkkää!

  VastaaPoista
 9. Uuna, miten mukavaa, että olet ♥ takaisin.
  Taisi jäädä taiteen teon kanssa upouusi virvelisikin sivuun, kun sairaus iski. Hienoa, että olet tervehtynyt ja maalannut luolamaalausia, sillä semmoisilta ne minun silmiini molemmat näyttävät. Eka varsinkin.
  Toki käyn kurkkaamassa Teemakuun kollaasia, vaikkei minusta taiteen tekoon olekaan.

  VastaaPoista
 10. Ihanaa että olet tervehtynyt, ja kivaa taas seurata taidettasi. Kauniita geometrisia töitä, lumoava värimaailma molemmissa.
  Niin, taas sorruin kasvohaasteeseen, vaikka syystöitä on vielä riittämiin, omenat sun muuta säilömistä. Katotaan nyt pysynkö vauhdissa mukana.

  VastaaPoista
 11. Rankka kesä sinulla takana, kiva kuitenkin kuulla, että alat olla taas tolpillasi. Ja onneksi tulee uusia kesiä!!

  Geometrisissä töissä näkyy oma, vahva kädenjälkesi.

  VastaaPoista
 12. Huikeita! Ylemmässä kallioseinän välistä nousee jotain ihmeellistä. Ufo, .....?
  Alemmassa sen kotiplaneetta on koko komeudessaan. Upeat värit, mystiset kuvat.

  Mukavaa, että olet jo kunnossa. Harmi, että kesä meni keuhkokuumeen kourissa. Hurjaa, mutta onneksi nyt ohi. Ja jaksat taas taiteilla näitä ihanuuksia nähtäväksemme :-)

  VastaaPoista
 13. Upeita ja mielenkiintoisia töitä molemmat

  VastaaPoista