keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Joulujuhlassa
Olin äitini kanssa ikäihmisten joulujuhlassa. Kyllä oli taas järjestetty tunnelmallinen ja hieno juhla. Lucia-neitokin ryhmineen kävi laulamassa, mutta heistä en saanut hyvää kuvaa, olin sen verran sivussa.

Meille tarjottiin joulupuuroa sekahedelmäsopan kanssa ja vielä kahvitkin kakkuineen. Joulupukkikin ehti paikalle ja lauloi meille komeasti joululaulun. Eikä pukki tyhjin käsin liikkunut, jokainen saimme suumme makeaksi. Pukilla oli apuna muorinsa ja niin namujen jako sujui mainiosti.Joululauluja lauloimme itsekin ja päivätuvan ryhmä esitti taas hyvin harjoitellun ohjelman. Ei ole helppoa muistaa vuorosanoja, mutta hyvin kaikki meni.

Minä en koskaan voita arpajaisissa mitään, mutta nyt kun äiti osti minulle kolme arpaa, voitin kaksi yllätyspakettia. Toisessa oli shampoota ja hoitoainetta ja toisessa virkistävää päivävoidetta. Sepä tuli hyvään tarpeeseen.

Virkistävää päivää sinulle, että jaksat loput joulupuuhat. Otetaan iisisti, joohan :-)

18 kommenttia:

 1. Olipa kaunis pukki ja muori. Onnea vaan arpajaisvoitoista. Äitisi oli varmaankin onnellinen kun olit hänen kanssaan juhlassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äidille on tärkeää, että pääsee näihin juhliin, siellä hän näkee muita ikäisiään. Harva heistä pystyy enää itsekseen liikkumaan.
   Minäkin saan hyvän mielen, kun voin auttaa.

   Poista
 2. On se hienoa että vanhuksiakin hemmotellaan ja pääseehän sinne mukaan onneksi muutkin.Aina sitä mekin aikoinaan töissä kotisairaanhoidossa ollessani jotakin yritettiin keksiä heille jotka olivat kotonaan ilman omaisia, no olihan se haastetta mutta yksinäisiä on niin paljon unohdettuina asunnoissaan. Ja kaikki ei pääse omin avuin mihinkään,eikä omaiset hoida tai niitä ei ole.
  Kiva että sinuakin arpajaiset suosivat.! Joulusta pitää myös nauttia,eikä kiirehtiä, se menee muutenkin niin nopeaan ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo vuosia nähnyt, miten paljon äidin kotipitäjässä näkevät vaivaa myös kotonaan elävien virkistykseen. Arvostan heidän työtään kovasti.
   Tämäkin juhla oli kaunis ja virkistävä, myös minulle, vaikka en vielä koe itseäni ikäihmiseksi. Olen joka vuosi vienyt äidin juhliin ja nähnyt, miten hän nauttii. Ystävänpäivänä on myös juhlat, samoin kesällä, kaikkiin aina osallistumme.
   Työpaikkojen joulujuhlista en ole koskaan välittänyt, mutta näissä on toisenlainen tunnelma, kun on vanhoja, on kehitysvammaisia... on monia, jotka muuten eivät pääse kodeistaan mukaan.

   Poista
 3. Tällaisista joulujuhlista jää kaikille hyvä mieli.
  Onnittelut arpajaisvoitoista, niistä on iloa pitkäsi aikaa.

  Mukavaa alkavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, hyvä mieli jäi juhlista ja etenkin äidin auttamisesta.
   Vielä autan joulun järjestämisessä hänen kotonaan ja leivon tarjoilut, kun lapset tulevat käymään jälkipolvineen.
   Kiitos Sirpa :-)

   Poista
 4. Voi että on ihanaa, että vielä voit viettää äitisi kanssa juhlia. Minä juhlin äidin syntymäpäivää hautuumaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äidin sisarukset ovat lähteneet tosi nuorina, siksi äiti aina ihmettelee, miten hän on täällä vielä. Juuri täytti 90 vuotta ja on virkeä ja pärjää kotonaan, kun apua käy.
   On hienoa, että olen saanut äidin pitää :-)

   Poista
 5. Tämä joulujuhla jää varmasti mieleesi ikiajoiksi. Olit äidin kanssa ja onnetar suosi sinua juuri äidin ostamilla arpalipuilla. Onneksi olkoon.
  Joulupukin tulo aina hieman sähköistää tunnelmaa. Sam ase onko vanha vai nuori, eiks vaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta juhlaa jo ennen on jäänyt mieleeni, mutta myös tämä oli ikimuistoinen. Joka vuosi äiti sanoo, että ensi vuonna hän ei varmaan kykene lähtemään, mutta niin vain ollaan menty.
   Joulupukki oli kyllä yllätys :-)

   Poista
 6. Kivaa, kun tuli voittoja! Oli varmaan hauskat juhlat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin tunsi olevansa jossakin nuori :-D
   Yleensä se tuppaa olemaan päinvastoin...

   Poista
 7. Kiva kun äitisi vielä pärjää kotona. Mukavaa on vanhusten päästä välillä juhlimaankin, kiva että niitä järjestetään, hoitolaitoksissakin. Minun äitini lähti viime jouluna, nyt vain vietämme muistojuhlaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äidillä käy kotiapu kaksi kertaa päivässä, koska hänellä on diabetes, eikä hän itse näe asteikkoa. Minulla on sen verran matkaa, että en voi joka päivä käydä, mutta on hyvä tietää, että siellä käydään ja silloin tiedän, että äidillä on kaikki hyvin. Pää pelaa hyvin, siksi hän muuten pärjää kotonaan.

   Halaus sinulle...

   Poista
 8. Ihana joulujuhlatapahtuma äitisi kanssa ja muidenkin. Pukki ilahduttaa olemuksellaan niin nuoria kuin vanhempiakin. Lucia-neito ryhmineen myös ilahdutti teitä lauluillaan. Hauska päivä teillä kaikilla! Sulla vielä arpajaisonneakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenkin äidille juhla oli hieno poikkeus arkeen. Ja kyllä minäkin nautin jouluohjelmasta, muissa joulujuhlissa kun en nykyisin käy.
   Kiitos Sisko!

   Poista
 9. Such a wonderful tradition you share with your elders in Finland! I envy the time you get to spend with your Mother! Happy Advent my dear friend! hugs,Jackie xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It was very nice afternoon with my Mother.
   Thank You Jackie for Your kind comment :-)

   Poista