keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Teema 26 Visio 2


Teemakuun kollaasin teema 26:

"Maaliskuu teema:

VISIO ja sen toteutus,
aiheena TUNTEET

Kerro ensin mitä ajattelit tehdä, se voi olla idea, malli, tekniikka, tunnelma jne. 
Anna luovuudelle tilaa muokata lopputulosta. Tekniikka ja aihe vapaa. "


Nyt minulla oli visio, jota halusin kuvata, josta halusin kertoa.

Visioni on JÄLJET

Olen miettinyt jo ennen, millaisia jälkiä jätän tänne maan päälle. Enkä nyt tarkoita jälkiä lumihangessa tai rantahiekassa vaan jälkiä, joita jätän kanssaihmisiini, tekemisiini ja ajatuksiini.

Kanssaihmisiini haluaisin jättää rakkauden jälkiä, sydämiä ympäri jokaisen ihmisen. Mutta eihän se aina onnistu, välillä ajatukset menevät ristiin ja täytyy pitää välimatkaa. Onneksi lähipiirin kanssa meillä menee hyvin, ei ole ollut ristiriitoja. 

Aloitin vision kuvaamisen liimaamalla paperiin ohutta lankaa. Se kiertää rakkauden kukkulalla, myös etualalla yksinäisyyden kalliolla, joka on minulle tosi tärkeä paikka ja sitten se menee mielikuvituksen metsään ja nousee sieltä taiteen pilviin. 
En ajatellut kauheasti liimatessani vaan suhteet tulivat alitajunnasta. Nyt huomaan, että mielikuvituksen metsä ja taiteen pilvet ovat suurin alue ja niinhän se taitaa elämässäni olla, vaikka haluaisinkin auttaa toisia ja jakaa sydämiä.Tässä rakkauden jälkiä. Ai niin, piti vielä kertoa, että ensin ajattelin tehdä paljon pieniä jälkiä kiertämässä eri paikoissa. Suunnittelin leikkaavani perunaan jäljen ja painavani sillä jälkien kuvia. Mutta tajusin, että jälkien pitäisi pienetä välillä ja oikea ja vasenkin pitäisi erottua. Oli liian hankala idea, siksi jatkoin puuväreillä ja peiteväreillä, vähän kuvanmuokkaustakin.


Tässä koko kuva, taiteen pilvistä leikkautui vähän pois, mutta kyllä ne siellä leijailevat.


Kiitos Millin taas hauskasta haasteesta, Estherille myös tuesta ♥30 kommenttia:

 1. Mikään ei sulje toista pois, suhteet vaihtelevat ja muokkautuvat kuten lanka työssäsi. Nehän eivät ole oikeastikaan paikallaan pysyviä, jonain päivänä rakkauden kukkula voi olla kaiken kattava ja taiteen pilvet hetkeksi väistyä, mielikuvituksen metsäkin voi välillä villiintyä.Oli hienosti ideoitu ja toteutettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naurattaa, kun porukka varmaan ihmettelee sivupalkeissaan tuota ensimmäistä narukuvaa. Halusin kuitenkin näyttää, mistä aloitettiin.
   Päivät ovat erilaisia, se on selvä, joskus pystyy auttamaan ja antamaan rakkautta, joskus on pitelemistä itsensä kanssa, ei silloin ole voimia jakaa.
   Kiitos sirokko :-)

   Poista
 2. Ihana työ ja hyvin ideoitu.Kirjoitit viisaita sanoja.Minustakin on mukava vain antaa mennä alitajunnan mukaan.Mahtavaa nähdä mitä tulee.Näin taiteessa tietysti,elämässä jätämme omat jälkemme.Siinä olisiki keräämistä jos lähtiisi etsimään kaikki jälkensä.Onneksi rakkaat on lähellä elämässä.Hyvää naistenpäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei yksi lankakerä riittäisi, jos kaikkia jälkiä yrittäisi seurata. Toivottavasti jäljet ovat pääasiassa myönteisiä, eikä mustia ja kiukkuisia.
   Tämä oli tällaine visio. Itse työstä ei tullut sellainen kuin olisin halunnut, mutta onpa kertomassa visiosta sekin.
   Hyvää naistenpäivää sinullekin :-)

   Poista
 3. Kyllä onkin teillä rakkauden kiemuroita ja kiehtovia kultalankoja. Hurmaava tapa kertoa tunteiden visiot.

  Hyvää naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sisko!
   Elämä on kiemuroita täynnä. Näin nyt langat menivät :-)

   Poista
 4. Kiehtova visio, jo tuo ensimmäinen vaihe kertoo niin paljon. Mitä enemmän kulkee, sitä enemmän sivupolkuja. Menneeseen, tulevaan, nytkyhetkenen, toiveisiin, haaveisiin.

  Kaunis, ajatuksia herättävä polku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on erityinen taipumus eksyä sivupoluille, mutta toisaalta se on tosi kiehtovaa.
   Kiitos kivasta tulkinnasta :-)

   Poista
 5. Taiteilijalle tämä sopii oikein hyvin. Minulla ei olisi ollut mielikuvitusta tämän toteuttamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alussa oli visio, mutta kyllä minäkin eksyin välillä ja suunnitelma muuttui tehdessä. Lankapolku oli kyllä jo alussa mukana.
   Kiitos Maca :-)

   Poista
 6. Hieno ajatus, tuo jälkien jättäminen ympäröivään maailmaan ja ihmisten mieliin. Emme elä jälkiä jättämättä. Taiteen pilvet antavat muille ihmisille paljon iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätämme jälkiä enemmän kuin tiedämmekään. Toisaalta on hyvä, ettemme kaikista jäljistä tiedä.
   Taiteen pilvet ovat tärkeitä.
   Kiitos Tuulento :-)

   Poista
 7. Mielenkiintoinen on vision toteuttamisen aloitus. Katsoin ensin pikkukuvaa sivupalkissa, että mikä ihme täällä on. No hetihän se selvisi, kun valaisit visiota :-)
  Monenlaista polkua, välillä paluuta takaisinkin, joskus kehän kiertämistä.
  Matkalle jää rakkauden sydämmiä ympäriinsä
  Näin ne ajatukset ja elämä kulkevat.

  Jokainen jättää omanlaisiaan jälkiä. Ja vaikka menneellä on oma merkityksensä, niin jokaiseen tulevaan päivään voi yrittää itse vaikuttaa.
  Rakkautta ja rakastamista tarvitsemme, mutta myös sitä omaa.
  Sinulle se on yksinäisyyden kallio, mielikuvituksen metsä ja taiteen pilvet.

  Hienosti työssäsi kuvaat kertomaasi, Hyvin mielenkiintoinen ja kaunis työ <3  Paljon näkyy rakkautta,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin että sivupalkin pikkukuvassa on ihmettelemistä :-D
   Näin ne polut kulkevat ja ajatukset etenkin. Paljon suunnittelee ja miettii, mutta joskus eksyy sivupolulle tai jää jumiin eiliseen.

   Totta, että tulevaisuuteen pitää yrittää itsekin vaikuttaa, vaikka ei se aina onnistu. Elämällä on yllätyksiä varalla ja joskus jää suu auki miettimään, näinkö se menikin.
   Rakkauden jälkiä haluaisin jättää...
   Kiitos Maahinen :-)

   Poista
 8. Siinä solisee luovuuden virta, jonka rannalla istut ja rakkaus säteilee ympärilläsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tässä taisi käydä, mutta olipa sentään visio tällä kertaa. Vision tekotapa muuttui matkalla, mutta tässä on lopputulos.
   Kiitos Millin :-)

   Poista
 9. Hienosti toteutettu visio. Mukavaa nähdä mistä kaikki lähti kohti luovaa lopputulosta. Siinä se on yhden ihmisen taival sivupolkuineen kuvattuna. Aivan mainio väreineen ja lankoineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oli ensiksi visio ja siitä lähti toteutus, vaikka en ihan alkuvisiota pystynytkään seuraamaan. Halusin kuitenkin näyttää, miten ajatus kulki.
   Kiitos Armiida :-)

   Poista
 10. Kyllä sinä sydämiä jaat ympärillesi. Huomannetko itse ollenkaan kuinka monelle ja kuinka paljon. Hyvin asian ilmaisit, hienosti kuvattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aina, en tosiaan taida huomata :-)

   Tällainen visio ja lankaleikki tällä kertaa.

   Poista
 11. Luovuutta, kauneutta ja hienosti toteutettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos orvokki! Jos lankakasa on kaunis, niin olet hyvin nähnyt :-D

   Poista
 12. Näissä jäljissä on hyvä kulkea, tuntea ja iloita. Nähdä syvemmälle toiseen ihmiseen ja uskoa hyvään. Kokea iloa, rakkautta ja yhtenäisyyttä. Jälkesi ovat monimuotoiset ja antoisat, rakkaudella tehdyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esther kauniista sanoistasi :-)
   On hyvä joskus miettiä jälkiään...

   Poista
 13. Kauniita ajatuksia ja kauniita visioita purkautuu alitajunnastasi ja jäljet jäävät, ainakin tähän paperille :-) Varmasti muuallekin ympäristöön ja ystäviesi sydämiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selma! Mielenkiintoinen visio, vaikka olikin vaikea toteuttaa.

   Poista
 14. Lumouduin sanoistasi. Kuvailit niin kiehtovasti narun tekemiä mutkia ja sykeröitä vertauksin. Koukutuin ensimmäiseen kuvaan. Se kuvasi niin mielen käänteitä, tasaista ja vähemmän tasaista.
  Pohtimisen arvoinen asia, millaisia jälkiä jättää itsestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että ensimmäinen, merkillinen kuva kiinnostaa. Siinä on se alkuajatus, vaikka jatko olikin vaikea toteuttaa kuvana. Sanat olivat tässä haasteessa helpompia.
   Ketulla on jälkijono, jäniksellä omansa, mutta millaiset jäljet me jätämme...

   Poista
 15. Sinä se osaat vaikka mitä kiemuroita ja kaaria!
  Tämä on hieno työ kirjoituksineen.Tykkään tosi paljon työstäsi ja inspiroiduin itsekkin tästä työstäsi... ehkä jotain vielä keksinkin? Sillä en ole saanut aikaiseksi yhtään työtä vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Harakka! Tässä oli ehkä ajatusta - siis se visio - enemmän kuin lopputulosta, mutta visiotahan juuri etsittiin. Mistähän seuraavan löytäisi...

   Poista