keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Kuplakeijuja ja avunpyyntöTeemakuun kollaasi haastaa pikaiseen tekemiseen:

"Toukokuun teema:
VIISI MINUUTTIA
aloita työ / tee luonnos, aikaa viisi minuuttia.


Voit tehdä työn loppuun ja näyttää myös sen."Nämä työt (2/6, 3/6 ja 4/6) olen tehnyt niillä jauheväreillä, joista pari postausta sitten kerroin. Nyt tein niin päin, että ripottelin jauheväriä paperille ja sitten suihkutin päälle laimeaa fairyvettä. Fairy aiheutti sen, että syntyi kuplia joukkoon.

Toinen viisiminuuttia tuli, kun käsittelin kuvia kevyesti elementsillä.
Kolmaskin viisiminuuttinen meni, kun yritin sumopaintilla tehdä jotain jännää, mutta ei syntynyt mitään uutta, joten jätin ne kuvat pois.

*************************

Olette varmaan ihmetelleet, missä olen? Olen kevään mittaan kirjoittanut sähköiseen muotoon vanhaa päiväkirjaani (n. 300s). Nyt sain sen valmiiksi ja tarkoitus oli jo lähettää eteenpäin. Vain pari pientä vaihetta oli jäljellä. Niiden piti olla vain parin painalluksen päässä. 

Tasasin tekstin molemmilta reunoilta. Kappaleen viimeinen rivi tuottaa ongelmia, mutta ennen se on selvinnyt enteriä painamalla. Nyt ei. Tekstiin tuli ylimääräinen tyhjä rivi ja kun yritin vetää sitä takaisinpäin eli pois, niin viimeinen rivi ilmestyi taas siten, että rivillä oli esim. neljä sanaa harvakseltaan. Tosi keljun näköistä. 

Olen saanut neuvoja monilta, kiitos esim. SusuPetal. Olen lukenut googlen kautta ohjeita ties mistä, mutta mikään ei auta. Käytössä on siis word.

Onko sinulla ollut vastaavaa ongelmaa? Osaatko neuvoa? Olisin todella kiitollinen.


26 kommenttia:

 1. Kuplat tekevät kauniin lisän, vesimaailmaan vie ajatukset. Alimmassa kala pomppaa vedestä. Nuo värit sopivat varmaan juuri näihin abstrakstisiin töihin hyvin.
  ---
  Suurten kirjoitustyön olet tehnyt. Onkohan muotoilu muuttunut lopussa? Tai jos viimeiseltä riviltä poistat sen rivien tasauksen kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota viimeistä olen kokeillut, mutta ei auta, koko kaappaleesta menee tasaus. Muotoilua en ole muuttanut. On tämä ihme juttu. Olen tehnyt monta kirjaa, eikä koskaan ole ollut tällaista ongelmaa.

   Poista
 2. Tarkista riviväli. Muistaakseni mulle on joskus käynyt noin. Auttaisiko viimeisen kappaleen poistaminen (leikkaaminen) ja kirjoittaminen pötköön edellisen kappaleen kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko koko kirjan viimeisen kappaleen, vai mitä tarkoitat?
   Riviväliä en ole muuttanut, mutta tarkistan sen. Kyllä se vielä selviää jollain ihmeen konstilla.

   Poista
 3. Avaruudellisia kuvia, uusia galakseja kenties

  VastaaPoista
 4. Kivoja abstrakteja, ekassa tipu on mennyt luolaan hautomaan :)
  Joskus saa väärän muotoilun pois, kun kopioi vikuroivan kappaleen notepadiin ja poistaa sen alkuperäisestä, sitten kopioi notepadista takaisin, silleen voi muotoilla uudelleen mieleisekseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal kertoi tuon tempun, mutta ajattele, kirjassa on 300 sivua ja arvaa paljonko kappaleita. Niiden siirtämiseen menee vuosi :-oo
   Kiitos kuitenkin ;-)

   Poista
 5. Kivan "kuohkeita" ja ilmavia töitä.Kauniita ja mielikuvituksen liikkeelle saavia.Kiitos.

  VastaaPoista
 6. Olisiko fairytyttö se keiju ja hänen silkkisiä pitsiasuja. Hienoja!

  VastaaPoista
 7. Kaunista poreilua ja lämmintä hehkua. Hienot työt!

  VastaaPoista
 8. Pistit värit selviämään toistensa kanssa ja poreet elävöittämään pintaa.
  Ongelmaasi en keksi ratkaisua, mutta itse olen kysynyt googlelta ongelmaratkaisua tekstin ulkoasuun liittyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysyin kyllä googleltakin, mutta ei auttanut, tai sitten en ymmärtänyt ;-)

   Kiitos aimarii :-)

   Poista
 9. Fairyn kanssa taidetta, eipä ole mikomaa tullut kokeiltua. Aivan upeaa väriä ja nuo kuplat antavat oman ihanan lisänsä. Nuo värit kiinnostavat aina vain enemmän, pitäisi päästä joskus kokeilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi viikolla pääsen taas kokeilemaan, kun saan kirjan pois käsistä.
   Kiitos Armiida :-)

   Poista
 10. Fairy tekee ihmeitä! Mielenkiintoista jälkeä.

  Joko sait ratkaistua tasausongelman? Tuo notepadiin siirtoa, kun ehdotin sinulle, niin tarkoitin vain sen viimeisen rivin osalta, ei koko tekstiä. Eli kokeile leikata pois se viimeinen rivi, vie notepadiin tai wordpadiin, mikä sinulle nyt on, poista siellä tasaus. Sitten maalaat siitä alkuperäisestä kässäristä siitä poisleikatusta kohdasta lähtien alaspäin vaikka sivun verran, poistat tästä tyhjästä kohdasta tasauksen. Tallenna. Ja kirjoita sitten vaikka käsin se viimeinen rivi. Toivottavasti onnistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein nyt sellaisen ratkaisun, että poistin sisennykset ja laitoin kappalejaon tyhjällä rivillä. Se käy sikäli ihan hyvin, että kun kyseessä on päivämäärät ja niihin sidotut kappaleet. Näyttää ihan siistiltä, alkuviikosta saan varmaan menemään. Pyysin kyllä jo tarjouksen yhdeltä painotaloltakin, mutta koska sivuja on 300, niin tietää sen, että hintaa tuli hurjasti, toista tuhatta. Ei mitään mahdollisuutta, BoD:lle siis vaan.
   Kiitos avusta ja vaivannäöstäsi :-)

   Poista
  2. Viimeisin kirjani painatettiin Virossa, suosittelen kysymään sieltä tarjousta, palvelun saa suomenkielellä. Edullinen, nopea toimitus, mahtavaa palvelua.
   http://www.pakett.ee/fi

   Poista
  3. Kiitos Susu :-)
   Ehdin jo laittaa BoD:lle. Nyt sain onnistumaan, kun vaihdoin kappalejaon. Tämä ei tule yleiseen jakoon, siksi BoD on hyvä, kun saa vain muutaman kirjan ja tarvittaessa lisää.

   Poista
 11. Voimakkaat ja eläväiset työt, hienoja!

  VastaaPoista
 12. Todella hienot työt olet saanut aikaiseksi.
  Fairy saa aikaan sellasta, josta etukäteen ei edes tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva on leikkiä ja kokeilla erilaisia juttuja.
   Kiitos Harakka :-)

   Poista