maanantai 22. toukokuuta 2017

Päiväkirja


Huh, nyt vihdoin pääsen kesää viettämään ja kiertelemäänkin. Oli vaikeuksia, mutta nyt kirja on painossa.

Kirjoitin sähköiseen muotoon vanhan päiväkirjani. Onneksi silloin tulostin myös, koska ei vanhoja korppuja ja lerppuja mikään kone tunnista. (Kai yliopistolla olisi sellainenkin kone, mutta kirjoitin nyt kymmensormijärjestelmällä, sillä oikealla.)

Tämä kirja tulee vain itselleni ja tarkoitus on kirjoittaa vielä ykkösosa ja kolmasosa. Ykkönen on pakko vain muistella, koska paljoa ei ole paperilla, kolmonen onkin jo sitten helppo juttu.

Kirjassa on 300 sivua ja jokaisen sivun ulkonurkassa on neliön muotoinen pieni kuva maalauksistani ja ties mistä. Kuvia muutamista lehtileikkeistäkin kyllä, vaikka nehän ovat kansioissani myös.

Aikamoinen urakka oli, mutta nyt teemakuun ja muun taiteen pariin.

Mukavia ja lämpimiä päiviä teille kaikille :-)

19 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon saavutuksesta! Sinulla varmasti riittääkin muisteltavaa ja jälkipolville muistettavaa, monitaiteellinen kun olet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tämä suurempi projekti kuin luulin, mutta nyt on paketissa. Pitkään on jo pitänyt alkaa tätä kirjoittaa puhtaaksi. Mielenkiintoista sikäli, että paljon löytyi sellaista, mitä en yhtään enää muistanut.
   Kiitos Sirokko :-)

   Poista
 2. Oi ihana juttu. Samat asiat ovat mielessä monesti. Jotakin pitäisi panna paperille elämästä. Sinulla on paljon annettavaa, olen niin lahjakas ja taiteellinen. Kiitos että olet kannustanut minuakin! Hyvää kesää Uuna 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt heti kirjoittamaan :-)
   On tärkeää kertoa jotain elämästään jälkipolville. Kyllä olisin tosi onnellinen, jos mammani vintiltä olisi löytynyt edes sinikantinen vihko, mutta ei mitään...
   Aika kuluu nopeasti ja tavat muuttuvat hurjaa vauhtia. Olisi kiva tietää jotain omien läheisten ajatuksista ja elämästä. Totta kai historiankirjat kertovat pääpiirteet, mutta tavallisen ihmisen elämästä olisi kiva tietää. Kerrotaan me siis jälkipolville, joohan...
   Kiitos Irja :-)

   Poista
 3. Voi miten hieno juttu! Hengähdät nyt sitten oikein kunnolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko talven olen kirjaa kerännyt ja kirjoittanut, nyt tosiaan hengähdän, vaikka alitajunta tuppaa ulos jo seuraavaa. Nyt nautitaan kauniista ilmoista.
   Kiitos riitta k :-)

   Poista
 4. Hienoa että nyt sait kaiken tehtyä! Se on arvokas kirja jälipolville:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt helpotti ja tuntuu hyvältä. Vanhainkodissa sitten luen, mitä minulle on tapahtunut, jollen muuten muista :-D
   Kiitos Silkku!

   Poista
 5. Hyvä sinä ja onneksi olkoon. Saat kokoon upeat kirjat.
  Tuota samaa olen jo parikin kertaa aloittanut, siis omalla kohdallani kaikenmaailman kirjotusteni kokoamisen kansien väliin. Kuitenkaan työni ei ole edistynyt. Jospa otan sinusta esimerkkiä ja ryhdistäydyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ajatus! Jokaisena sadepäivänä ja vähän muulloinkin kirjoitat pienen pätkän tai keräät aikaisemmin kirjoitettuja. Siitä kokonaisuus alkaa rakentua.
   Tsemppiä ja kiitos aimarii :-)

   Poista
 6. Hieno juttu ja onneksi olkoon.Iso urakka takana.Mahtavaa että jaksoit.Nyt nauttimaan kesän tulosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos RaijaAnnikki :-)
   Nyt keksimään teemakuun viimeiset työt...

   Poista
 7. Ison urakan olet tehnyt, onnittelut. Kirjastasi on varmasti vielä paljon iloa, paitsi itsellesi niin monelle muullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mielenkiintoinen ja haastava projekti. Nyt vedän vähän henkeä ja sitten jatkan vuorotellen ykköstä ja kolmosta. Tämä oli vaikein, mutta opetti monenlaista, mitä kannattaa huomioida jatkossa.
   Kiitos Millin :-)

   Poista
 8. Voi jukrat, miten haastavan ja hienon jutun olet saanut tehtyä!
  Hyvä sinä!
  Itsekkin olen ajatellut, kun mullakin noita päiväkirjoja on moniakin tullut kirjoitettua, niin niistä koota sellanen kirjasen tapainen.
  Mutta nyt olen alkanut niitä lukemaan ja sitäkin olen miettinyt, että jos tuhoaisin kaikki, kun monesti on tullut kirjoitettua niinä synkkinä hetkinä päiväkirjaan asioita...+
  En vielä ole päättänyt, enkä yhtään lehteä tuhonnut, mutta mietin asiaa vielä...
  Mutta sulle onnea toivottelen suuresta työstäsi, hieno juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä löysin kirjastani paljon sellaista, mitä en muistanutkaan tapahtuneen. Lisäksi kirjoitin silloin paljon unia ylös ja niitä on nyt mielenkiintoinen lukea. Nimitin niitä enneuniksi ja nyt oli kiva ajatella, mikä tapahtui ja mikä ei. Ja sitten selvisi, mitä se oli tarkoittanut, vaikka toista luulin.

   Nämä olivat niitä opiskeluvuosia, joten monenlaista kirjoitin ylös, en yksin murheita, vaan lähinnä pohdin kaikkea, mitä pitäisi tehdä ja valita ja miten kaikki oli mennyt. Kirjoitin kirjaan juuri niin kuin olin silloin kirjoittanut päivämäärineen kaikkineen.

   Ajattelin, että sitten on vanhainkodissa luettavaa ja tiedän, mihin aika on mennyt :-D

   Tietysti käsinkirjoitettukin säilyy, mutta minä kirjoitin silloin tietokoneella ja tulostin sitten. Ei tuollaisia paperiliuskoja ole kiva säilyttää.

   Älä ainakaan tuhoa, älä...

   Poista
  2. En tuhoa vielä..mutta mietin, että kirjoittaisin tietsikalla kaikki muistiin, mitä olen kirjoittanut päiväkirjoihini.
   Niin ne pysyisivät tallessa ja niin ne säilyisivätkin paremmin. Ja jättäisin ne kaikkista synkimmät kokonaan pois, he! No, katsotaan nyt, mitä saan aikaiseksi. Olisi kyllä kiva tehdä vaikka pieni kirjanen koottuna, tiivistettynä, kaikki mun tuntemukseni monilta ajoilta.
   Mutta joka tapauksessa sulle onnea saavutuksestasi, hieno juttu!

   Poista
  3. Kirja on sellainen, että sen aina joku säilyttää, se mahtuu kirjahyllyyn, mutta esim. minun suuret maalaukseni ovat sellaisia, että ei tiedä, mitä niille tapahtuu aikanaan. Nyt teen vain pieniä, tai sitten kerään ifolor-kirjoiksi. Se on helpompaa jälkipolville. Vielä kun pystyy miettimään ja muokkaamaan.
   Tsemppiä kirjan tekoon. Kirja siitä tulee eikä kirjanen, sen verran sivuja äkkiä kerääntyy. Autan kyllä, jos tarviit apua esim. BoD:lla painattamiseen. Siellä saa tehtyä sellaisiakin kirjoja, jotka eivät mene yleiseen jakeluun.
   Kannattaa ottaa talteen myös tuolla aijemmin Susun kertoma virolainen paino, vaikka et vielä painaisikaan.

   Poista
  4. Se olikin edellisessä ketjussa, siinä jossa pyysin apua.

   Poista