lauantai 2. helmikuuta 2019

Piilosta esiin


Nyt vihdoin paljastan, missä olen luuraillut viime ajat. Olen kirjoittanut neljä kirjaa, sivuja siis yhteensä reilusti yli 500.

Runokokoelma Outoja merkkejä on uusin ja täytyy myöntää, että oudoin koskaan kirjoittamani teos. Minulla on tunne, että sain sen aivan jostain toisesta todellisuudesta.  Runot kaivautuvat menneisyyteen kuin arkeologit. Suurin osa puhujista elää kaukana menneisyydessä ja he kertovat sellaisia asioita ja tapahtumia, joista en olisi osannut kuvitellakaan. Olen hämmästynyt, mutta kiitollinen saamastani tekstistä. Kirjan olen julkaissut BoDin kautta.Runojen lisäksi olen kirjoittanut kolme omaelämäkerrallista teosta. Ensimmäisessä kirjassa kerron tarinoilla lapsuudestani, nuoruudesta, piirustuskoulusta ja rakkaudesta. Tärkeintä on ollut tulla äidiksi. Mitä enemmän aikaa on kulunut, sitä merkittävämmäksi äitiys on noussut.Toinen kirja on aitoa päiväkirjaa. Sain silloin ensimmäisen tietokoneeni ja aloin kirjoittaa asioita ja tapahtumia ylös. Kävin silloin iltalukiota ja siirryin sitten yliopistoon lukemaan kotimaista kirjallisuutta ja kultturihistoriaa. Ne olivat hienoja vuosia. Taidetta syntyi kuitenkin koko ajan myös.

Silloin oli käytössä korput ja lerput, mutta eiväthän ne enää mihinkään sovi. Onneksi tulostin aikoinaan tekstin myös paperille. Oli vain kova työ kirjoittaa se nyt uudelleen sähköiseen muotoon. Sivuja tuli lähes 300.


Kolmannessa kirjassa pääsin nykyaikaan asti. Tässä kirjassa on paljon kuvia, mm teemakuun taiteen haastevastauksia, myös atc-kortteja. Perheestä kerron myös, koska se on ollut minulle tärkeä, erityisesti tyttärentyttäreni Emmi.

Viimeisen kirjan kanssa kävi sikäli hassusti, että tarkoitus oli jatkaa siitä, mihin kakkonen päättyi, mutta kävikin niin, että aloin katsoa tästä hetkestä taaksepäin. Muistot ovat pomppivia, mutta ei se haittaa, koska nämä kirjat ovat vain minulle ja ehkä joskus sitten jälkipolvillekin.

Olen suunnitellut näitä niin kauan, että ne ovat pyörineet mielessä, eivätkä antaneet rauhaa. Nyt olen vapaa astumaan eteenpäin, katsotaan, mitä on vastassa.


18 kommenttia:

 1. Herranen aika, oletpa ollut ahkerana. Onneksi olkoon! Ihana kuulla, luulin jo vaikka mitä muuta. Kaunista talven jatkoa, oli mukava että ilmoittelit olostasi:)

  VastaaPoista
 2. Tämäpä selittää hyvinkin hiljaisuutesi, mahtava suoritus! Hatunnosto ja onnittelut!

  VastaaPoista
 3. Olipa mukavaa kuulla sinusta pitkästä aikaa. Olet ahkeroinut kirjallisuuden parissa huikeasti, neljä kirjaa!
  Runokokoelma herätti tietysti uteliaisuutta. Jo sen esittelyteksti koukuttaa.... Oma elämänkertakirjat,upea saavutus, itselle ja läheisille sekä tuleville, mielenkiintoista luettavaa.
  Itse en saa sitä yhtäkään runokirjaa valmiiksi asti.. Runoja on paljon, myös julkaisemattomia.... 😁 vaan koneella odottaa. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritäs nyt vaan saada runot kansien väliin, niin vaihdetaan.
   Kiitos sinulle :-)

   Poista
 4. Vau, olet ollut aikaansaava! Hienoa ja onnittelut täältäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu! Tuntuu aika kummalliselta, mutta onneksi en vielä ainakaan ole kuoppaan pudonnut, kuten usein näyttelyiden jälkeen.

   Poista
 5. Upeita savutuksia!! Hattua nostan! Itsellä ollut myös haaveena kirjoittaa värikkäästä elämästäni ennekuin unohdan kaiken,mutta en tiedä taitaa jäädä runoihiin vain. Kiva kun tulit takaisin,toivon blogimaailmaan.Onnittelut vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esther! Ala vaan kirjoittaa, pienissä pätkissä, niin ei tunnu liian suurelta palalta. Runot ovat hienoja ja tärkeitä, mutta joskus on mukava kirjoittaa suorasainaistakin.

   Poista
 6. Jo minä jotain tällaista arvelinkin. Aivan mahtavaa Uuna. Onneksi olkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aimarii ja Onnea sinullekin runokirjasta.

   Poista
 7. Hienoa, hienoa ja onneksi olkoon! On kiva kuulla sinusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä keikuttaa välillä eri laineilla, saas nähdä, mitä seuraavaksi eteen tulee.
   Kiitos :-)

   Poista
 8. Onnittelut kirjojen synnystä.
  Ajatuksissani olet usein käynyt. Mietin että taitaa Uuna kirjoittaa kirjaa.:)

  Mukava kuulla Sinusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liplatus! Pitkä oli tauko, mutta yritän jatkossa ehtiä tännekin.

   Poista
 9. Kiva kuulla sinusta.Upeasti olet aikasi käyttänyt ja luonnut ihanni juttuja.

  VastaaPoista