perjantai 31. lokakuuta 2014

Happy Halloween


Toivotan kaikille tunnelmallista halloween yötä tämän itse tekemäni lyhdyn välityksellä.

Jotta osaisitte arvostaa lyhdyn valmistusta, niin ottakaa huomioon, että lyhdyn kasvatus alkoi keväällä vävypojalta saadusta pienestä taimesta. Eihän sitä voinut hukkaan heittää, sille siis rakennettiin kasvupaikka tällä kivikkosella mäellämme. Koko kesä kasteltiin ja saatiin pari pään kokoista kurpitsaa.

Toisen annoin taimen lahjoittajalle vastavuoroisesti viime vuoden kurpitsasta ja myös taimesta. Toinen kaiverrettiin tyhjäksi ja sitten itse koristelin akkuporakoneella kuviot kurpitsaan. Se olikin mukavaa hommaa, koska sille laitteelle kurpitsa oli pehmeää.

Sisuksesta teen huomenna piirakan. Yllättävän vähän piirasainesta tuli, koska keskustassa oli niin paljon pehmeää siemenosaa. Herkkua saadaan silti ihan riittävästi.

Terveisin Uuna

20 kommenttia:

 1. Hyvää Halloween yötä sullekin, ja huomista Pyhäinpäivää myöskin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet viettänyt oikein halloween-yötä, kun olet ollut liikkeellä juuri ennen puota yötä. Miten uskalsitkin :-D

   Poista
 2. Onpas kiva kurpitsalyhty. Ja suurella rakkaudella valmistettu. Hyvä sinä / te.
  Hauskaa Halloveenia lyhdyn ympärillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki, Hyvää Pyhäinpäivää sinulle!

   Poista
 3. Kaikki kunnia kasvattajalle ja valmistajalle. Minun vallaton laiskuuteni ei saanut tehtyä kurpitsastani lyhyä, sen olen vähitellen lohkonut ja laittanut ruoakseni. Saisikohan tuon piirakkaohjeen, voisin kokeilla, sitä on vielä jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen gluteenittoman piirakan, makean version tästä. Eli et tarvitse muuta ohjetta, kuin pullataikinaa pohjalle ja sitten päälle survottua kurpitsaa. Sen joukkoon laitan munaa ja sokeria. Jos voisin käyttää kermaa, se olisi poikaa, mutta sen joudun jättämään allergian takia pois. Juustoraastekin olisi varmaan herkkua.

   Poista
 4. Hienon kurpitsalyhdyn teitkin! Lyhdyssä on tunnetta mukana enempi, kun on itse sitä hoivannut alusta lähtien.
  Iloista ja maukasta viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyykin tästä lähteä leipomispuuhiin, vaikka onkin pyhäpäivä....

   Poista
 5. Lyhty on todella kaunis ja sopivasti pelottava kuten Halloweenissa kuuluu. Sillä on vielä enemmän arvoa kun on oma kasvattama ja vävyltä taimi saatu. Hyvää viikonloppua, Pyhäinpäivää ja Halloweenia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vielä ei ole piirakka valmis, mutta iltapäiväkahvin kanssa sitä varmaan saa maistaa. Tervetuloa :-D

   Poista
 6. Aivan omakasvattama lyhty, sitä ei monella olekaan! Se ilahsutaa moninkertaisesti vielä pitkään.
  Hyvää pyhäinpäivää ja viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätin aika paksun kuoren, jotta lyhty kestää talvipakkasetkin. Meillä vietetään siis halloweeniä koko talvi :-D
   Kiitos, samoin sinulle!

   Poista
 7. Tätä on ihan pakko arvostaa. Harva sitä viitsii itse kasvattaa Halloween-kurpitsan. Taimenlahjoittajakin tuli palkittua ja vielä herkullista kurpitsapiirakkaa. Ihan jo tässä nieleksin,nam nam ;-)
  Kunniamaininnan arvoinen yhteisprojekti teidän perheessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa meilläkin jäädä ensi vuonna kasvattamatta, mutta oli kiva kokeilla. Meillä on liian metsäinen ja hapan maa, joutuu tekemään paljon töitä yhden kurpitsan takia.
   Ja juu, tuli hyvää piirakkaa :-D

   Poista
 8. Meilläkin oli kurpitsan tekoa, se paloi rapun pielessä, unohdin ottaa kuvan, korjaan sen tänään illalla. Alusta asti oma tekemä on paras! Ja hyvää pyhäinpäivää sinne Suomeen, meillä normaali lauantai.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan siis iltaa ja kuvaasi. Jokaisessa maassa on omat juhlapyhänsä. Kännykkäni välillä ilmoittelee noista amerikkalaisista erikoispyhistä...kuulemma se ja se pyhä ja vielä koko päivä. Se on hupaisa se koko päivä, kyllä sen nyt muutenkin ymmärtää :-D

   Poista
 9. kurpitsa on mahtava ja ilmeisesti piiraskin on jo popsittu parempiin suihin, hyvää Pyhäinmiestenpäivän iltaa Sinulle myös.
  ps. kävin kerran aiemmin jo kurkkimassa täällä, mut menin pyörälle päästäni tästä kaikesta uudesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millin sai minut innostumaan tuosta google plussasta ja siellä on tosiaan hienoja kuvia ja monia ryhmiä, joihin voi liittyä. Olen muutamassa taiteilijaryhmässä ja abstrakteissa valokuvissakin. Kyllä siellä menee pyörälle päästään, mutta tämä blogi on kuin ennenkin.
   Kohta saamme uudet haasteet Milliltä ja sitten taas siveltimet sauhuavat, tai mitkä tahansa välineet, mistä sen tietää, mitä meitä on vastassa.
   Kiva kun olet taas palannut "ruotuun" :-)

   Poista
 10. Hyvää Römppää. Täällä Pyhänmiestenpäivästä puhutaan Römppänä.
  Halloween kurpisasi on komea, huolella ja varmaan rakkaudella tehty. Minä en ole sitten kerrallisen väsännyt Halloween kurpitsaa. Siitä tuli liian pelottavan näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainoaksi tämä varmaan jää minullekin, mutta pitihän sitä nyt kerran sentään kokeilla. Tämä on tällainen hyväntahtoinen naureskelija. Saa olla kalliolla niin kauan kuin viihtyy.
   Piirakka oli hyvää, mutta osan vein pakkaseen, ettei tule kerralla sentään kaikkea syötyä.

   Poista