torstai 16. lokakuuta 2014

Lokakuun abstraktit 8Tällä kertaa Teemakuun taide, eli Lokakuun Abstraktit 8 maalaukseni on pelkkää maalausta.

Väreinä guassit, joista saa tummia ja syviäkin sävyjä jos käyttää öljyvärisivellintä. Vesivärisivellin on niin pehmeä, että sitä käyttäessä joutuu käyttämään paljon vettä, siksi työstä tulee kuivuttuaan vaalea. Sehän on vesivärin hienous, mutta joskus kaipaa ytyä. Vähän päällä välkehtii hopeaguassi. Akryylinä hopea olisi tosi hieno, mutta en voi käyttää sitäkään hajun takia. Reunoilla on hiukan picasalla sinistä, muuten kuva on käsittelemätön.

Aijai...yksi jäljellä, nyt täytyy keksiä jotain lopuksi......


26 kommenttia:

 1. Todella upea ja värikylläinen teos. Punainen ja sininen hehkuu ja vaalea loistaa, ihana. Nyt en tiedä mitä kuvasta löytyy, ihailen kokonaisuutena absraktina. Nyt näenkin hirven tai peuran.

  Nyt selvisi miksi mun vesivärit hukkuu paperiin ja tulos on haalea. Pitää ostaa kovemmat pensselit ettei tarvi veistä käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hyvä, että sitten kerroin siveltimistä. Ei aina hoksaa, mikä neuvo olisi tarpeen. Etsien kaiken löytää, mutta joskus oikopolusta on hyötyä.
   Kiitos :-)

   Poista
 2. Värisi hehkuu upeasti voimakkaina ja puhtaina. Olipa hyvä kun kerroit siveltimistä, hankin juuri guassivärit, joita minulla ei vielä ollut. Sormet jo syyhyää kokeilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Guassit ovat siitä hyvät, että niillä voidaan maalata kohti vaalempaakin. Vesivärit näet tummuvat koko ajan, vaikka laittaisi kuinka vaaleaa päälle. Vesivärejä ja quasseja voi käyttää yhdessä siten, että tekee taustan "taiteelliset ja utuiset" kohdat vesiväreillä ja sitten leikkii etualalla guasseilla.

   Poista
 3. Upea työ jälleen kerran! Ihanan voimakkaat värit, ne hehkuu hienosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse ihmetellyt, miten punainen on nyt löytänyt paperilleni. Toki väreissä on aina punaista ollut, mutta harvemmin olen sitä käyttänyt. Nyt on alkanut jokin uusi vaihe - huomaan. Kiitos!

   Poista
  2. Hei Uuna, laitoin sinulle haasteen blogissani:
   http://amebadonna.blogspot.fi/2014/10/haaste.html

   Poista
  3. Kiitos, tulenpa katsomaan ...

   Poista
 4. Tykkään hehkuvista väreistäsi! Hieno työ!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinä tarvitsetkin vielä pitkään värien hehkua, koska sisäinen minäsi on vielä siellä etelän lämmössä :-D

   Poista
 5. Tässä upea ja paranee vain kun klikkasin mustalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klikkaaminen vie muut häiritsevät värit ja muodot pois, siksi hehku syvenee. Kiitos :-)

   Poista
 6. Helmeilevän raikas upeilla väreillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt näyttää siltä, että kukaan ei ole muistanut etsiä ja miettiä, mitä tässä on. Hieno juttu, joskus abstrakti voi olla abstraktia!

   Poista
 7. Nyt on sukellettu jonnekin syvälle värien maailmaan. Taidan hypätä tuon ratsun selkään ja tulla perässä. Upea työ!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna viilettää, minä tulen punaisella peuralla :-D

   Poista
 8. Värit vievät mukanaan, ja minulla nyt on vilkas mielikuvitus joten tulivuori siellä häämöttää vaikka kuinka vain katselen ja ihailen. Kiitos vinkistä myös siveltimestä ym, minun vesivärityöni ei kyllä suju toiseen eikä muuhunkaan suuntaan. Ja viimeiseen yritän "satsata" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesivärityössä siveltimillä ja etenkin väreillä ja paperilla on suuri merkitys. Tavalliselle paperille jos yrittää maalata, ei saa millään kauniita valumia, eikä värin syvyyttä. Toisaalta lasten vesivärit ovat niin vähäpigmenttisiä, että taas tulee haaleaa.
   Vesivärityössä voi käyttää pehmeitä siveltimiä esim taustaan tai johonkin muuhun alueeseen, mihin haluaa kevyttä, utuista syvyyttä. Sitten voi vaihtaa karkeampaan siveltimeen vaikka etualalla ja saa työhön voimaa. Saa myös väriä enemmän, jolloin valumat tekevät työstä vesivärimaalauksen.
   Kannattaa yrittää aina vaan, onnistumisen ilo on lopulta suuri :-)

   Poista
 9. Ihana vahvasti puhutteleva työ. Värit sulautuvat kauniisti vierellään olevaan väriin.

  Samoin olen pistänyt merkille vesivärisiveltimien hennon pehmeä kosketukse paperille.
  Käytin tuohon 8/9 työhän myös hyvin kova- tasainen pää-, runsas jouhista pensseliä. En osaa sanoa, että mitä pensseleitä ovat. Saa hyvin kerralla paljon väriä paperille. Väreihin saa voimaa vähällä vedellä.

  Tyytyväinen olen Lefranc & Bourgeois LB Fonde´en 1720 akvarelliväreihin (?). Eivät ole koululaisille tarkoitettuja, hennnnon värisiä pyöreitä nappeja, vaan voimmakkaan värisiä suorakaiteen muotoisia.

  Vuosia sitten ostin. Nyt etsin netistä näitä värejä, mutten löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on suorakaiteen muotoisia nappeja, joita voi ostaa yksi kerrallaan. Kuten arvaat minulla kuluu sinistä enemmän kuin ruskeaa. Joskus kuitenkin tulee halvemmaksi ostaa koko satsi, kuin muutama irtonappi. Käytän nykyisin edullisia venäläisiä nappeja. Niistä irtoaa hyvin väriä, eikä tarvitse surra jos värit kuluvat. Joskus on ollut hyvämerkkisiä sarjojakin, mutta hyvin näillä pärjää.

   Tasapäiset ovat tavallaan öljyvärisiveltimiä, mutta itsekin käytän niitä, koska niillä saa rytmitettyä joitakin alueita öljyvärin tapaan. Taustalla käytän pehmeitä pyöreäpäisiä tai vanhaa uskollista littanaaa vesivärisivellintäni.

   Poista
 10. Vau, upea. Abstrakti on mielestäni silloin, kun kaikki näkevät tai tuntevat eri asioita kuvaa katsoessaan ilman, että kuva varsinaisesti mitään esittää. Minulle tuli tästä heti mieleen muuttolintujen lähtö syksyllä. Onkin jännä miettiä, miksi joku näkee yhtä ja toinen toista, minä varmaan samaistun itsekin muuttolintuun.
  Tuota keskustan sinistä pitäisi jo ruveta kutsumaan uunansiniseksi, niin usein sama kaunis sinisävy toistuu kuvissasi aina jossain kohden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai hienoa, uusi väri: uunansininen. On kyllä totta, että johonkin sitä pitää ainakin vähän saada mukaan, usein enemmänkin. Sen näen jo siitä, että aina siniset napit kuluvat ensin. Usein käytän kahta tai kolmea sinistä yhdessä muodostamaan tuon uunansinisen. Haluan että se pysyy kylmänä, mutta silti hehkuvana.

   Näkemäsi symboliikka kuulostaa hienolta, kiitos :-)

   Poista
 11. Raikas ja upea ja sydän! Sininen sydän.Ihanaa Uuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan se sydän ihan selvästi, nyt minäkin sen näen: uunansininen sydän, wau, kuulostaa hienolta :-)

   Poista
 12. Sininen sydän keskellä ja monta punaista sydäntä yhdessä ja erikseen!
  Kaunis työ!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Harakka, vielä yksi...Mitähän jännää sitten seuraa...

   Poista