sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Lokakuun abstraktit 9Teemakuun taiteen Ensimmäinen teema Lokakuun abstraktit on nyt maalattu.
Kiitos Millin tästä mielenkiintoisesta haasteesta. Jännityksellä odotan, mitä seuraavaksi saamme tehtäväksi.

Tämän työn nimi on Tulitaidetta, koska apuana olen käyttänyt tulta, eli kynttilää. Tämä idea on lähtöisin Ainalta, mutta olen soveltanut mukaan värit.

Maalasin ensin keramiikkalaatalle haluamani kuviot vesiväreillä aika vähän vettä käyttäen. Sitten tiputtelin joukkoon ruokaöljyä. Väri ja öljy alkoivat jo tapella tilasta ja lisää ytyä taisteluun sain pitämällä työtä kynttilän päällä (väripuoli kohti kynttilää). Jos kokeilet, niin varo ettei öljy syty palamaan. Minulla ei ole koskaan käynyt niin, koska öljyä on vain muutamia tippoja, eikä kynntilän liekki ole kovin kuuma.


30 kommenttia:

 1. Ei ole mielikuvituksella -ei kummemmin taiteella rajoja. Tämä värien rikkaus on käytävä läpi. Tulipas hieno lopetus lokakuulle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin räjäyttää pankin tai ainakin polttaa vanhat sillat ja luoda jotain uutta. Ainahan uudessa on jotain varastettua, tai ainakin lainattua, kiitos siis alkuvihjeestä. Odotan innolla, milloin sinä alat polttaa...

   Poista
 2. Todella komea on lopetus lokakuun abstraktille! Norppa tai hylje polskuttelee ja pyrstö heiluu pärskien myrskyisessä meressä. Alimmassa riikinkukko sinikaula komeilee ylpeänä ja taitaa sinä kanakin olla. Tekotapa on uusi minulle, - siis kynttilänliekki taide. Värikkään rikkaat teokset molemmat. Kiitos kun kerroit tekotavan. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri miehen kanssa laskettiin, kuinka monta otusta kumpikin löysi kuvista. Ja tämä on siis abstraktia taidessa, ei tässä mitään realistista ole :-o
   Mutta hauskaa oli, kuten koko sarjan tekemisessä. Tämä tapa sopii hyvin syksyyn, koska muutenkin tekee mieli kaivaa kynttilät esiin. Kiitos :-)

   Poista
 3. Vau, liekitettyä taidetta! Upeaa värileikkiä, näistä mielikuvitus löytää mitä tahansa hahmoja. Erikoinen tekniikka, tämän haasteen ihana puoli, kun pääsee osalliseksi ideoista, joita ei ikinä muuten olisi osannut kuvitellakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, ihanaa, sinä löysit sen parhaan sanan: liekitettyä!! Se kuulostaa tosi hyvältä.
   Tämä on hauska tekniikka, eikä koskaan tiedä, mitä tulee.
   Koko haaste on ollut tosi hauska juuri siksi, että kaikilla on omaperäisiä toteutuksia ja niitä on kiva kierrellä katsomassa.

   Poista
 4. Aivan mahtavaa ja mitä kaikkea tässä oppiikaan-öljyä ja kyntilää.Tulos on tosi upea ja elävä.Värit leikkivät keskenään ja saavat aikaan hauskoja kuvioita.Minä vaan ihailen ja katselen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kynttilöitä on myynnissä sielläkin kaupoissa ja ruokaöljyä taatusti - oikein oliiviöljyä. Laatta on kai pakko irrottaa keittiönurkkauksen seinästä :-D
   Kiitos kun tulit katsomaan ja ihailet!

   Poista
 5. No jopas on keino saada värit räjähtämään. Upeat kuvat!! Tätä pitää kyllä joskus kokeilla itsekin. Aivan mahtavia ideoita olet antanut meille, kiitos kun olet haasteessa mukana. Tästä on hyvä jatkaa haastetta eteenpäin! Paljon on jäänyt uusia tekniikoita jemmaan tulevillekin kuukausillle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainion haasteen kyllä keksit ja etenkin se, että aina tulee jotain uutta joka kuukaudelle. Miten ihmeessä tässä malttaa odottaa vielä monta päivää :-o
   Ehkä voisi postittaa väliin jääneitä postauksia...
   KIITOS sinulle vielä kerran!

   Poista
 6. Onneksi olkoon! Olet saanut kaikki yhdeksän haastekuvaa valmiiksi :)

  Ja kuten alussa lupasin onnistumisen ilon lisäksi saat papukaijamerkin!
  Ole hyvä, käy hakemassa omasi
  TÄÄLTÄ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, eikä se olekaan vertauskuvallinen.....kipi....kipi...
   Kiitos...ihana....mutta enpä paljastakaan vielä muille...

   Poista
 7. Minä joka en ymmärrä taiteesta yhtis mitään, niin saan väriterapiaa aikamoisen pläjäyksen katsoessani töitäsi. Punaisella on monta sävyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ymmärräthän sinä taiteen päälle, kun väritkin tunnet. Sehän on ihan olennainen asia ja etenkin se, että tuntee jotain ja värit ja taide vaikuttavat. Olet jo pitkällä...:-)

   Poista
 8. Upeata tulitusta!! Etenkin tuon kakkoskuvan iloisesta tunnelmasta tykkään, pirskeet parhaimmillaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tehdä välillä sellaista, mikä saa ihmiset iloiselle tuulelle. Tule mukaan pirskeisiin :-)

   Poista
 9. Hienot kuvat ja mielenkiintoinen tekniikka. Ekassa kuvassa on ihanan talvinen tunnelma...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin jännää, että vaikka kuva on värikäs, niin silti tulee tunne, että sataa lunta, tai on juuri sataut. Sellaista suojalunta... Kiitos :-)

   Poista
 10. Kauniita ja värit ovat ihan mahtavia! Onpas ollut tekniikka!
  Väkisin kummassakin mulle kumpuaa tuolta jäkälä, sammal, tuohi esiin. Toisaalta muistuttaa päivällä sytyttämieni uunien sisältöä, todellista tulta!
  ps. Sanooko sinulle Uuna sukunimesi puolesta mitään nimet Ester, Raili, Pertti ... pari muuta jäi nyt vaan kielen päälle? ... ovat sukulaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun alkaa sataa lunta, on paras sytyttää tuli takkaan tai leivinuuniin ja pian herkullinen tuoksu leviää kotiin....Niin se vain on...

   Ovatko sukua Esterin puolelta, koska hänestä aloitit? Mieheni on taas sukua hänen miehensä Arvon puolelta, eli Raili ja Pertti ovat serkkuja...lähes siis minullekin, kun ollaan kohta puoli vuosisataa oltu naimisissa :-D

   Maailma on siis edelleen pienentynyt. Terveisiä :-)

   Poista
 11. Just joo, Arvohan se oli ja vielä on yhden pojan nimi hukassa mun päästä! Ester oli mun äidin täti eli mummoni sisko ja siis heidän lapsensa äidin serkkuja ja heidän lapsensa ovat mun pikkuserkkuja. Sukulaisia siis ollaan ;) Hehän asuivat täällä Kemissä, kun Kemijoen ensimmäistä Isohaaran voimalaitosta rakennettiin, se valmistui -49, en ollut tuolloin vielä syntynyt, mutta vanhin veljeni kyllä ko. vuotena. Lähes joka kesä lapsuudessani heillä Hesassa vierailtiin tai he Paimion mummolassa, kun siellä olimme lomalla. Mun ensimmäinen toiveammatti pikkutyttönä tuli Railin työstä, miekin halusin kampaajaksi. Rakkaita muistoja on ihanista ihmisistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin aamulla kysellä mieheltä tietääkö hän mitään Kemin ajoista. Minulle ihan uutta siellä asuminen, mutta minähän tulin kuvioihin paljon myöhemmin. Kovin paljoa ei nähdä, mutta suvun suuremmissa juhlissa kylläkin, valitettavasti nykyisin siis hautajaisissa. Nyt on vanhempi polvi lähtenyt, kun miehen äiti lähti viimeksi viime vuonna.
   On se jännää, miten pieni maailma on. Asuin yhdessä vaiheessa Piikkiössä, siis ihan Paimion naapurissa....tuttuja paikkoja siis...

   Poista
 12. Vanha sanonta on , että lopussa kiitos seisoo, ja kyllä pitää todeta että huippuja nämä kaikki työsi, olen saanut hienoja vinkkejä, kokemusta kaikilta ja on ilo saada seurata näitä blogeja ja olla mukana. Upeat työt nämä, värit jotka minua lähellä sanovat että se on nyt palavaa...mutta onhan sellainen kuin palava rakkaus :)

  Minun vimppa vielä "pakastuu" ....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, jäätaidetta tulossa, mielenkiintoista!

   Tämä on kyllä ollut hieno haaste, minua ainakin tämä on inspiroinut ja on ollut kiehtovaa käydä kurkkimassa muilla, mitä on menossa. Kaikilla on ollut upeita töitä, mihin tästä vielä kehitymmekään...

   Poista
 13. Kauniita töitä! Hyvin valitut värit ja terävyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä liekitetty taide oli tosi hauskaa...

   Poista
 14. Todella hienoja töitä olivat kaikki sun työsi, ja viimeinen ihan räjäytti kaikki!
  Ekassa näin delfiineitä uimassa riemuissaan niitä oli monta ja hyppelivät sinne sun tänne!
  Toisessa taas pikkuinen kultalintu oli siellä meitä ihastuttamassa!
  Hieno ja niin erilainen tekniikkakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Harakka! Toivottavasti selkäsi antaa sinun itsesi tehdä aloittamasi sarjan valmiiksi. Istuminen on juuri pahinta selälle, tiedän ja harmittelen tilannettasi.

   Oli kiva kokeilla erilaisia tekniikoita, mutta vielä jäi kokeiltavaakin sellaisia, mitä näin muilla tekijöillä. Sehän on hyvä vaan, koska uusi haaste tulee tuota pikaa....

   Poista
 15. Onpa mielenkiintoista taiteilua ollut.
  ihanan pehmoista ja värein iloittelevaa hienoa taidetta syntyi.

  Vesi tulee kielelle, kun mielikuvitus maalailee kirsikkajäätelöä ja kinuskiakin vilauttaa näkyvillä.;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, sinulle syntyi jotain herkullista. Abstrakti taide on siitä mielenkiintoista, että jokainen katsoja voi luoda oman maailmansa.
   Kiitos :-)

   Poista