lauantai 8. marraskuuta 2014

How to survive November 8.11.14


Lepiksen Marraskuun selätys kulkee täällä vähän loikkien, mutta ymmärrät varmaan tilateen, kun katsot mitä minulla on menossa. Tarkoitus oli alunperin maalata jotain oikein rentoa ja abstraktia, mutta eilen kun odottelin lääkärin soittoa, löysin itseni nyhräämästä näitä zentangle-kuvioita ja tässä sitä nyt ollaan jumissa varmaan monta päivää.

Koska tämä on A3-paperi, tästä tulee ZIA eli Zentangle Inspiration Art. Zentanglet ovat tosi pieniä, niihin en ole innostunut, eikä käteni ja silmäni suostu yhteistyöhön niin pienen lappusen kanssa.
32 kommenttia:

 1. No tätä kannattaa odottaa, alku on ainakin lupaava. A3! Kauhistus, en ikänä kuunaan saisi sellaista arkkia täyteen, eikä hermoni pitäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän mahtuu hyvin monta koukeroa :-D
   Taitaa viedä muutaman päivän minultakin. Jännää, miten yhtäkkiä alkoi tällainen syntyä, vaikka pääni suunnitteli vallan muuta.

   Poista
 2. Nämä Zentanglesi ovat upeita ja livenä nähneenä voin sanoa, että kuva näytöllä kertoo vain pienen osan. Oikeasti ovat todella upeita. Olet taitava piirtämään viivoja ja kokoamaan kauniit kuviot!
  Kärsivällisyyttä ja aikaa vaativaa puuhaa.

  Joskus Teemataiteessakin näihin tutustutaan tarkemmin, me kaikki ;) Eikös vaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, onko tämä vihje vai kiusantekoa :-DDD
   Vähän voisimme ainakin doodlata, jos zentanglet ovat liian rajoitteisia ja määrääviä.
   Näissä on jotain ihmeen kiehtovaa. Kun tekee, ei muista mitään muuta, edes sitä että nilkkoja särkee niin pahuksesti :-o

   Poista
 3. Hyvältä näyttää työsi. Se on hyvä, että pystyy ohjaamaan ajatuksensa mukavaan tekemiseen, vähemmän mukavien asioiden keskellä.

  Tykkäisin myös näitä tehdä, mutta aikani hupenee johonkin.
  Kiva jos Teemataiteessa olisi Zentanglea, silloinhan nämä olisivat etusijalla taiteilussa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä imaisevat kyllä mukaansa, vaikka ensi piirrot voivat tuntua vaikeilta. Doodling on siitä kivaa, että siinä ei tarvitse seurata mitään annettuja kuvioita.

   Aina joutuu valitsemaan mitä tekee. Sinä teet niin hienoja muokkauksia, että ne vievät varmasti paljon aikaa, mutta upeaa jälkeä syntyy.

   Poista
 4. Onpas kaunista, herkkää ja rentoa viivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaarevaa ja rentoa on paljon helpompi vetää, kuin suoraa jäykkää, siksi yleensä valitsen zentangleihini tällaisia kuvioita. Vielä en kyllä edes tiedä, mitä kaikkea aukkoihin tulee. Täytyy yrittää saada niin, ettei tulisi liian tukkoon, vaikka aika täyteen nämä yleensä tehdään.

   Poista
 5. Tätä tyyliä olen katsellut kyllä, mutta Zentangle on minulle vierasta, en ole tehnyt vaikka kaikkea pikkutarkkaa kyllä. Sinä hallitsen tämänkin taidon ja käsi on vakaa ja varma kuvioihin. Tosi kaunis teos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti en pilaa jatkossa :-D
   Doodling on hyvä aloitusmalli, siinä saa tehdä niin vapaasti. Katso joskus googlesta doodling-malleja, tulet hämmästymään, mitä kaikkea ihmiset ovat tehneet lähes puhelimessa tehtyjen kuvioiden pohjalta.

   Poista
 6. Minäkin kauhistuin tuota A3-kokoa, siinä vasta pitääkin olla varma käsi. Niin kaunista viivaa ja kuviota, tästä tulee tosi hieno, mutta mistäpä ei töistäsi tulisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt intoile, ehdin kyllä pilata tämän vielä. Tussilla kun tekee, niin pois ei saa :-o
   Teen mieluummin isoon kokoon, niin saa jonkinlaisen sommitelman. Jos paperi on oikein pieni, siihen ei mahdu kuin muutama kuvio. Nyt joukkoon mahtuu vapautta ja ilmaa, vaikka tähän vielä aika paljon tuleekin.

   Poista
 7. Sujuvasti osaan katsella taaskin kuviointia, viivaa ja kouleroa, mutta tekstipuolella menee hebreaksi kaikki doodlingit ja zentanglet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisit kysynyt minulta pari vuotta sitten, mitä nämä tarkoittavat, olisin puhunut hebreaa kanssasi, mutta innostus ja kiinnostus auttaa oppimaan. Nämä kuviot ovat vain niin kiehtovia.

   Poista
 8. Jälleen uutta ja ihailtavaa! Näitä en ole koskaan tehnyt, enkä noita muitakaan näihin viittaavia. Eli kuten jo vihjailitte avoimesti,saan varmaan opetella :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään tiedä Millin suunnitelmia, kunhan tuossa pilailimme, mutta voihan olla, että näitä eteemme saamme. Mutta toisaalta voi olla kuten viimeksikin, että Millin vain hämää ja sitten taas yllättää meidät. Sitä odotellessa vetelen viivoja.

   Poista
 9. Mihinköhän mun aamulliset viestit ovat joutuneet....

  VastaaPoista
 10. Siis kävin aamulla kommentoimassa piirrustustasi. Ihaillen sen kaarevia linjoja ja täsmällisyyttä. Oivallista selätyshommaa ja tuskin maltan odottaa työsi valmistumista. Kerroin myös, että en ole noita koskaan tehnyt. Saattaisin kyllä kokeilla, kun tykkään tosi paljon musteella ja tusseilla piirtämisestä.

  Eli se viesti meni bittitaivaaseen. Toki pistin toisen perään myös silloin aamulla, että mihinköhän viestit katoaa. Sen olen tässä muutaman paluupäivän aikana huomannut, että Blogger tykkää entistä vähemmän Wordpressiläisistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokin aika takaperin meni vähän kaikkien viestit taivaan tuuliin, mutta luulin ongelman jo rahoittuneen, koska omani ovat jo menneet perille. Jospa bloggerilaiset jo pääsevät, mutta muille on sitten ongelmaa. Se on tosi turhauttavaa, itsekin monisanaisena hermostun, jos joudun kaiken toistamaan. Etenkään jos ei vieläkään voi olla varma, onnistuuko. Hyvä että nyt tuli läpi.

   Kun itse aikoinani tein ensimmäiset zentanglekokeilut, niin innostuin niin, että sille tielle jäin. Välillä on taukoja, mutta tasaiseen tahtiin kuitenkin kuvioita syntyy. Tilasin zentangle-sivuilta aloittelijan paketinkin ja se tuli minulle kalliiksi. Itse paketti ei ollut kallis ja se oli oikein hieno, mutta kun se tuli Amerikasta, siitä joutui maksamaan tullia ja tullaamaan olisi pitänyt lähteä Espooseen. Annoin siis postin tullata paketin puolestani ja tietenkin se otti palkakseen saman verran kuin paketin arvo oli, eli kolminkertainen hinta.

   Eli jos innostut, niin tilaa nettikirjakauppojen kautta halpoja kirjoja tai vielä parempaa, niin kopioi netistä siellä olevista mallisivuista haluamasi kuviot. Doodling on siitä helpompaa, että siinä ei ole mitään annettuja kuvioita, siinä saa piirrellä kuten puhelimen vieressä, mitä itse haluaa. Olen tehnyt molempia ja yhdistelmiäkin, mutta joskus pitäydyn annettujen kuvioiden yhdistämisessä. Siinäkin on luovuutta yllin kyllin.

   Poista
 11. Wau, näyttää hyvältä! Odotan innolla kun saat sen valmiiksi... mutta tuo A3 on valtava :)
  Olet todella taitava... en pystyisi tuohon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on iso käsiala, tarvitsen aina suuren paperin, teen sitten mitä hyvänsä.
   Voi olla, että laitan tähän vähän väriä joukkoon johonkin kohtaan, siksi tein tämän vesiväripaperille.
   Saas nähdä....Kiitos :-)

   Poista
 12. Ah1 thank you my dear friend! I shall now get your posts regularly and will not miss your lovely creations of art!! hugs

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello dear Jackie! I have Your blog in my side to follow, I am glad if this link helps You to come visit here.
   I hope I can have ready this big drawing...Hugs Uuna

   Poista
 13. Tuo tullaussysteemi yllätti minut myös tässä kerran tilatessani kirjoja Amazonista, kun ennen tulivat tullitta. Minulla se tullaus kyllä onnistui netin kautta. Tosi hidasta kyllä oli, ja monimutkaista. Harmittavaa, sillä olin ottanut tavakseni kerran pari vuodessa tilata kirjoja sieltä. Sellaisia mm. ammattikirjoja, joita ei täältä saa. Brittiversiota ja saksalaista voisi tietysti hyödyntää, mutta en ole vielä niitä kokeillut. Olen ollut kirjojen ostelulakossa ;)

  Doodlaaminen on jotenkin verissä, ainakin kun katselee muistivihkojen sivuja. Ehkäpä niistä saisi koristeellisempia, jos hetkeksi hiljentyisi ja perehtyisi zentangle tekniikkaan. Passaisi muutenkin nykyiseen mielenalaani, hiljaisuuteen ja rauhallisuuteen. Tai no, ainakin sen suuntaisen tavoittelu on meneillään. Enemmän rauhoittumista kuin pää kolmantena jalkana häsäämistä :) Varastossa olisi puolikas rulla piirustusmuovia, jospa hakisi sen ja täyttäisi mustekynät pitkästä aikaa kokeilua varten. Tykkään muovista mediana, kun se on mukavan liukas ja vaatii hieman kärsivällisyyttä musteen kuivumisen odottelussa. Niin ja mokat on helppo korjata :) Aikaa pitää vain raivata jostain näille kokeiluille.

  Ja nyt minä kopioin tämän ensin leikepöydälle ennen kuin painan lähetän nappia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käypäs joskus katselemassa osoitteessa "tanglepatterns.com". Siellä on aakkosjärjestyksessä näitä zentangle-kuvioita. Siellä on myös piirustusohjeet, jos haluat tarkasti alkaa opetella kuvioita. Nämä ovat kyllä rauhoittavia ja keskittyminen saa unohtamaan kaiken muun.
   Tzemppiä!

   Poista
 14. Täällä myös ihmetellään kovasti. Hepreaa on minullekin nuo termit, mutta ei haittaa. Niin kauan, kun silmät näkevät ja pää suostuu yhteistyöhön, voi ihailla kaikkea kaunista. Odotan innolla työ valmistumista. Kuviosi ovat todella kiehtovia. Minun käsillä, kun ei saisi aikaiseksi, kuin "pokasahanteriä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isälläni kädet tärisivät kirjoittaessa ja kerran pari huomasin itselläni samaa oiretta. Silloin aloin harjoitella näitä kuvioita ja olen saanut kädet taas tottelemaan. Yllätä siis itsesi ja huomaat että kätesi pystyvät paljon tarkempaan työhön kuin luuletkaan. Laitoin sivupalkkiin linkin, missä on malleja ja tekotapoja näistä kuvioista. Jostain helposta kun aloittaa ja toistaa sitä, syntyy hieno kokonaisuus. Kannattaa kokeilla :-)

   Poista
 15. Even though your hands and eyes do not want to cooperate, Your zentangle is still so delicate and beautiful!!! and thank you my friend from around the globe! xo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zentangle is great way to relax. When I start some easy pattern and draw it again and again...I can have finally amaising zentagle or ZIA. This on wonderful world...
   Thank You Jackie, greetings...Uuna

   Poista
 16. uuna, I am posting here as this is a bit longer than I wanted to put out there in the public...
  In response to our conversation on Day of the Fathers- no problem, you answer whenever you can- we are on different time zones! heehee
  I cannot believe you could have grandchildren!! You are much too young!! I am glad you were able to spend time with your family- that is so important! ")
  Thank you for the explanation- my folks are both gone and yes it is very sad- both were very young..and I miss them dearly also- I am so sorry for your loss- i know how the heart feels-What a very special way to celebrate your fathers and mothers- again, thank you for sharing xo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello Jackie! Thank You for Your nice comment and telling Your situation.
   I must admit that I am "a little bit" older than in the picture. I have had this picture so long and I like it, so I haven't chanded it. And yes, I have wonderful granddaughter. I married very young and get two amaising girls. Granddaughter is very important to me and we have very special relation, have been at the moment She was birn. When She gryid she calmed down with my arms. We have painted together and Emmi is very artistic. It is so wonderful to wacht how She grows.
   Greetings from Finland, it is evening now and I am going to bed...
   Have a nice new day...Uuna

   Poista