torstai 20. marraskuuta 2014

Marraskuusta selvitään maalaamalla...

Korostan heti ensimmäiseksi, että tämä työ ei ole läheskään valmis. Näytän vain vähän tätä kerrostyöskentelyä. Tämä projekti on hyvä myös Marraskuun selätykseen, koska maalaamalla tämä marraskuu on nyt näköjään lähes jo mennyt.

Tässä on menossa toinen vaihe työstä. Vielä tulee ainakin kaksi kerrosta.


,

Piirsin ensin kolme neliötä paperille. Aloin sitten vetää kaarevia viivoja neliön reunaa sivuten. Ensimmäiseksi väriksi valitsin keltaisen. Tarkoitus oli ensin tehdä pelkästään sillä, mutta koska tämä on vanhaa tapettia ja sen pinta on sellainen, että se hylkii väriä, lisäsin sitten vihreää, että edes jotain jäisi näkyviin.

****************

Kerron vielä toisestakin projektista, joka oli aika ihmeellinen kokemus. Nimittäin plussan puolella minut haastettiin maalaamaan pieni vesivärityö silmät kiinni. Ensin tuntui, että miten voi löytää mitään värejä, mutta sitten aloin vain tehdä ja sivellin osui johonkin väriin.
Hämmästyin kun näin vuoren takaa nousevan auringon. Tämä tehtävä tuo kuulemma sisäisen taiteilijan työskentelemään. Ilahduin kovasti kun näin sisältäni nousevan  auringon. Kun siirsin kuvat koneelle ja näin maalauksen suurempana, ilahduin lisää...


Näin että vuorella oli lintu. Kaikki minulle mieluiset elementit, siis vuori, lintu ja aurinko.


Hetken päästä aurinko nousi lisää ja valaisi koko vuoren.

Tämä oli niin mielenkiintoinen kokemus, että suosittelen kyllä kokeilemaan. Et tiedä, mitä sisäisen taiteilijasi sinulle näyttää.


32 kommenttia:

 1. Kiitos tästä kokemuksesta! Vesivärit minulle se oudompi laji, joten sitä tässä pitäisi opetella ja tekniikkasi tuo uusia mahdollisuuksia. Tuo silmät kiinni kokeilu, sen taidan jo tänään tehdä, kuulosti hyvälle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä kokeilla silmät kiinni, se on aikamoinen kokemus. Olin varma, ettei siitä tule mitään, mutta tulipa kuitenkin.
   Veivärit ovat todella monipuoliset, niitä vain pitää harjoitella käyttämään ja käyttää rohkeasti monella eri tapaa.

   Poista
 2. Oi kuinka kivalta näyttää ja kuulostaa.Pakko kokeilla.taitaa "isätä" ihmetellä kun alan silmät ummessa maalaamaan...he..he.Elämä on kivaa ja kiitos ideasta.Tulen täältä kotiin uudeksivuodeksi.Kiitos myös ihanista kommenteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silmät kiinni -idea oli niin hieno kokemus, että halusin sen heti jakaa muille täällä bloginkin puolella. Kyllä siinä on sivussa ihmettelemistä, mutta mitä siitä, hyvä että saa toiselle annettua jotain naurun aihetta. Ja itse saa yllättävän lopputuloksen.

   Poista
 3. Nyt tuli mielenkiintoinen juttu. Ensin tuo kerrosmaalaus, on mielestäni hyvin mielenkiintoista. Ja työsi näyttää jo nyt lupaavalta. Ylimmäinen kuva on tuollaisenaankin kaunis.

  Mitä alakuva minulle tuo mieleen, on huuhteleva vesisade. Tiedäthän, kesällä auringonpaisteen välissä tulevat sadekuurot? Sataa isoina pisaroina kaatamalla. Ja sateen takaa kuullottaa aurinko. Sade joka on jotenkin toivoa täynnä ja tuo iloa.
  Lapsesta saakka olen mennyt tarkoituksella ulos lämpimään sateeseen. Seissyt siellä märkänä ja nauttinut veden huuhtomisesta, sydämeni kyllyydestä. Yes, tykkään työstäsi, tykkään todella paljon :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvasin työn heti märkänä, innoissani kun olin, siitä tuo vesisateen tuntu. Mutta kyllä se siinä on selvästi, nyt vasta näen kun sanot. Minäkin olin muksuna sellainen sateessa juoksija. Voi sitä riemua :-)

   Vesivärit ovat hienot värit. Ne ovat nopeat, pääsee pian jatkamaan, kunhan ei tyydy ensimmäiseen värikerrokseen, vaan jatkaa siitä. Odotas vaan, mitä tähän vielä ilmestyykään...

   Poista
 4. Mielenkiintoista, kiitos kun taas kerroit tarkemmin eri vaiheista, välivaiheetkin ovat jo niin kauniita.
  Silmät kiinni kuviasi jo plussassa ihailinkin, sitä pitää kyllä kokeilla joskus.
  Tämä marraskuu on mennyt hirmu nopeasti ja maalatessa ja katsellessa toisten inspiraatioita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teemakuu on kyllä paras kuu, se vie marraskuunkin mennessään. Paljoa ei muuta ehdi postailla, kun on kiire laittaa aina uusi työ esille. Nyt piirtelen välillä sitä suurta tarkkaa työtä, mutta välillä pitää vedellä jotain tällaista rennompaa.
   Ja tuo silmät kiinni -juttu on sellainen, että kannattaa kyllä kokeilla.

   Poista
 5. Todella kiva, kun selostat eri työvaiheita, niistä on paljon hyötyä tekniikkoja tuntemattomalle. Mielenkiintoisia töitä jo vaiheessa. Tuota silmät kiinni maalaamista pitääkin kokeilla, pitää ottaa tosi iso paperi, että osuu :) Vielä kun kuvittelee maalaavansa jotain kuvaa ylösalaisin, niin viimeisetkin järjellisyyden rippeet katoavat ja tilalle jää vain intuitio.
  Minä näen tuon työn kuin Jaanakin, kesäinen kaatosadekuuro, auringon pilkahduksia vuorten takana, toivoa ja iloa synkkyydestä huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli mieleen tuon edellisen abstraktin asetelman jälkeen, että miksi en ottanut eri työvaiheista kuvia, työ kun muuttui uskomattoman paljon kerrosten välillä. siinä olisi ollut näytettävää. Toivottavasti tässä uudessakin tulee riittävästi muutosta - uskon että on - kunhan tässä etenen sen kanssa.

   Silmät kiinni- työhön kannattaa ottaa pieni paperi, että kaikki tiivistyy. Alle voi laittaa isomman suojapaperin, ettei pöytää ja seiniä maalaa :-D
   Odotan innolla, mitä tästä seuraa...

   Poista
 6. Hienosti olet kerroksittain piirtänyt, herkkää jälkeä jo välivaiheessa.
  Kerrosmaalamisesta tulee tosi kuultavan ja kauniin näköistä,
  Uusi tyyli myös sokkotaiteilu, valoa vuorelta ja lintukin löytyi.
  Kiva kun kerroit tekotavat, täytyy joskus kokeilla näitä tyylejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uutta kokeillessa saa lisää ulottuvutta ja täytettä vanhaankin tekemiseen. Innostus aina lisääntyy, kun kokeilee jotain uutta ja siitä tulee jänskää. Kokeilemaan siis vaan...
   Kiitos, Uuna

   Poista
 7. ...ja silmät kiinni?! Molemmat?! Voi yhyren kerran teitä taiteilijoita! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylimmäinen on tehty ihan normaalisti, mutta kerroksittain. Alimmaiset kolme pientä on tehty silmät kiinni. Paperi oli tosi pieni, jotain 10 x 15 cm. Täytyy keksiä jotain uutta, että inspiraatio säilyisi :-D

   Poista
 8. Tätähän voisin kokeilla, vaikken olekkaan paperille taiteleva. Mukavan spontaania työskentelyä, ilman paineita onko oikeaoppisesti maalailtu.
  Pieni paperi kun on, niin ei ehdi väsyäkkään, ennen kuin paperin pinta on jo täysi.

  Tosi kiehtova kokeilu.
  Kaunis työ Sinulla syntyi silmät kiinnikkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, minä teen kyllä vielä toisenkin työn, oli tämä niin kiehtova juttu :-)

   Poista
 9. I think that is so magical Uuna, how the elements appeared, and your three favorites! Yes, your inner artist is truly showing herself!! Beautiful!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I was very surprised when my three favorits were there. My inner artist knew!!
   Did You notice that I challenged You to paint this?

   Poista
 10. Kiitos Uuna, ihanat työt. Tuo silmät kiinni maalaaminen kuulostaa mielenkiintoiselta ja näyttää vielä paremmalta... ei voi kuin jälleen kerran vain ihailla Sinun työskentelyä, kun silmät kiinnikin syntyy jotain noin upeaa, mitä toiset ei saisi aikaan edes silmät avoina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silmät kiinni on helpomaa, siis kokeilemaan vaan :-D

   Poista
 11. Kuinka tämäkin on mennyt, etten ole huomannut!! Näin kyllä plussanpuolella kollaasina :o Pakko kokeilla. Näissä on hienot värit. Etkä varmasti katsonut, mitä väriä käytit?? Ylimmäisestä odotan lisää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mitään katsonut, enkä yhtään tiennyt osuiko sivellin aina värinappiin. Kyllä se välillä on näyttänyt osuneen, kun noin tummaakin on tunnut.

   Ylimmäiseen täytyy uskaltaa vielä koskea...Pitäisi heti jatkaa, muuten tulee varovaiseksi...Onneksi tämä on vain leikki, niin antaa palaa vaan...

   Poista
 12. Taiteella on merkitystä. Hiano vuori ja muut. Tuliko paperin viäreen toinen kuva?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri eilen katselin suojapaperia ja ajattelin, kuvaanko sen myös?
   Sitten alkoi tulla lunta ja kamera osoittikin ulos..
   Kiitos Peikko :-)

   Poista
 13. Hyvin sinulta sujuu maalaten marraskuu. Oon kyllä ihan äimänä, miten sokkona taiteilet noin upeita töitä. Tykkään lopputuloksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marraskuu en mennyt vauhdilla, ihme juttu!
   Olen nyt löytänyt vesivärit uudelleen, se on hieno juttu...ja sitten vielä silmät kiinni...on tässä itselläkin ihmettelemistä. Kiitos :-)

   Poista
 14. Todella kaunis tuo vuori, aurinko ja lintu. Aivan mahtavaa kuinka ihmien voi tavallaan löytää uusia ulottuvuuksia toimiessaan tavallisesta poiketen. Hienoja töitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämässä, etenkin taiteessa urautuu niin helposti, tulee tehtyä sitä minkä tietää, että osaa. Löytääkseen uutta, pitää rikkoa rajoja. Aina ei vain keksi, miten sen tekisi. Onneksi nyt Hugh teki tällaisen työn ja tietenkin minä innostuin myös kokeilemaan. Nyt näyttää siltä, että yksi ja toinen kokeilee. Se on hieno juttu.

   Poista
 15. Huikeaa! Jäin aivan sanomattomaksi tuon silmät kiinni -projektin ääreen. Mahtava kokemus varmasti! Mielenkiinnolla jään odottamaan marrasprojektin valmistumista. Kesäiset niin on värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lepis! Kaikki ovat nyt valmistautuneet selviämään marraskuusta ja vihjeitä ja tekemistä tulee tuutin täydeltä. Silmät kiinni -juttu oli kyllä yksi parhaista.

   Poista
 16. Voi juku, miten kaunista!
  Kyllä sulta näköjään onnistuu vaikka silmät kiini nämä taidejutut!
  Niin kauniit väritkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Harakka! Tämä oli hauska kokeilu, kannattaa tehdä :-)

   Poista