maanantai 24. marraskuuta 2014

Teema 2, Marraskuun asetelmat 9
Nyt olen viimein saanut tämän suuren työn valmiiksi ja samalla Teemakuun taiteen Marraskuun asetelmien yhdeksännen työn. Tätä on väännetty hitaasti ja hartaasti aina välillä. Niska kun ei anna tehdä liian pitkää rupeamaa kerralla.

Tämä on sen verran suuri työ, että yksityiskohdat eivät oikein näy pienessä kuvassa. Tämä kuuluu ryhmään ZIA, eli Zentangle Inspiration Art. Koska tämä on suurempi kuin varsinaiset zentanglet, niin vaikka kaikki kuviot kuuluvat ryhmään, niin koko siirtää ryhmään ZIA. Minulle ne pienet zentanglet ovat liian pieniä, tykkään sommitella tällaisia vähän suurempia. Ai niin koko, tämä on siis 42 x 30 cm.


33 kommenttia:

 1. Vau, miten kaunis. Nuo termit on minulle aivan vieraita, mutta ei haittaa;-) Mistä Sinulle tulee nämä kaikki ihanat ideat. Alareunan "rengasniittien läpi kulkeva nyöri" on aivan ihana. Ja kaikki kuviot niin tarkkaa työtä.
  Ja värit, sininen, keltainen, musta ja harmaa, selkeää ja puhdasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! Minussa on kaksi tyyppiä, toinen vetelee vesivärillä nopeasti ja rennosti, toinen nyhertää päiväkausia jotain tällaista. Tällaisen tekeminen on meditaatiota. Toistaa ja toistaa samaa kuviota ajattelematta mitään. Se tekee hyvää.
   Aloitan tällaisen työn jostain, vaikka alhaalla olevasta ympyrästä, ja sitten alan kehitellä jotain sen pympärille. Mitään alkusuunnitelmaa ei ole, teen sitä mukaan kun mieleen tulee jotain.

   Poista
  2. Kiva kun kerroit tekniikasta. Työ on niin hieno, että äkkinäinen kuvittelee siinä olevan edeltävän hahmottelun pohjana.Minullekin tekisi tuo meditaatio hyvää. Vaikka välillä olen omissa maailmoissani, pää pörisee koko ajan. En osaa asettua ajattelemattomaan tilaan, kuin yksin ollessani. Työskentelyäni haittaa aina äänet, häiriöt, toiset ihmiset. Keskittymiskyky on hyvä vain kun olen yksin. "Suurperheen" äidille aika hankala ominaisuus ;-)

   Kysyisin vielä kamerasta. Miltä se sinusta tuntuu. Gigantissa oli joku tarjous myös. Tosin voi olla jo liian vaativa kamera aloittelijalle. Niitä on pilvin pimein ja minulla "sormi suussa", minkä valitsen.

   Poista
  3. Kamera Canon EOS700D tuntuu tosi hyvältä. Hiukan isompi tämä on kuin edellinen EOS450, mikä minulla oli. Suljin napsahtaa, kuin oikeassa kamerassa. Kamera ei ole koskaan liian vaativa, koska aloittaa voi automaattiasetuksilla ja sitten pikkuhiljaa tutustua valotukseen ja aukkoihin. Automaatissakin on asetuksen maisemakuvalle, liikkuvalle, lähikuvalle, henkilölle ym. joten alkuun pääsee oikein hyvin niillä. Sitten on mahdollisuus valita vain toinen, esim. nopea valotus esim. lintua kuvatessa ja kamera valitsee tarvittavan aukon. Siitä se pikku hiljaa lähtee. Hyvä kamera on kyllä kaiken a ja o. Olin tässä välillä pienen kameran varassa ja olin ihan orpo.

   Poista
 2. Aivan mahtavan kaunis!! Niin tarkasti ja siististi kaikki pienetkin yksityiskohdat...huikea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tällainen parin viikon meditaatio. Noin tunnin päivässä, enempää niska ei salli, vaikka mielelle tekisi hyvää.
   Kiitos Sirpa :-)

   Poista
 3. Onpa iso! Minun kärsivällisyyteni ei koskaan riittäisi tällaisten tekemiseen. Olet huippu!

  Onnittelut ysin täyttymisestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu! Minun toinen persoonani tykkää meditoida tällaisen parissa. Parasta on, että mitään suunnitelmaa ei ole, jokainen vaihe tulee sitten kun aika ja tarve on. Yhtään en etukäteen tiedä, mitä kuvioita käytän ja missä.

   Poista
 4. Upeaa! Mikä keskittyminen ja pikkutarkkuus. Hienoja yksityiskohtia, kuvio ! Arvasinkin kyllä että jotain upeaa tulossa...ja onnea papukaijamerkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esther! Tässä runojen luvun ohella olen maalannut ja meditoinut tämän työn kanssa.
   Kun tekee yhden ryhmän kerrallaan, työ ei tunnu niin valtavalta, kuin jos sitä alkaa ajatella kokonaisuutena.

   Poista
 5. Tämä on jotain niin ihanaa etten edes käsitä.Kärsivällisyyttä ja kauneutta.Luovuutta ja valmistumisen onnea.Onnea ysistä ja papukaijamerkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos RaijaAnnikki! Kärsivällisyyskoulu tekee joskus hyvää tällaiselle hätähousulle. Se on kyllä jännä, miten pystyn tällaisen ääressä nyhertämään pitkäänkin, vaikka kaikki muu pitäisi tapahtua kauhean nopeasti.

   Poista
 6. Kyllä sinulla on kärsivällisyyttä, tarkkaa kättä ja silmää tehdä noin suuri työ. Valtavan kaunis se on ja taitavasti tehty mutta varmasti aikaa mennyt. Kuviot hyvin suunniteltu pieniä yksityiskohtia myöten. Onneksi olkoon sullakin on jo yhdeksäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ollut työn alla parisen viikkoa. Lähes joka päivä jokin kuviosarja, päivän meditaatio siis samalla.
   Tällainen päätös sarjalle tällä kertaa :-)

   Poista
 7. Hohhoijaa, onpas hurja lopetus marraskuulle. Ulapalla paisteessa auringon, olen ommellut kukkani kauneimmat. Sinne tieni jokia kulki, läpi laattakaupungin. Tuuli raikas varteni hyväili, avara maailma syliinsä sulki. En ole kovin suuri runoilia, mutta tämä ansainnee pienen ylimääräisen ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä vain olet suuri runoilija, kun näistä kuvioista saat runon syntymään. Ihan johdonmukaisen ja kuvaan sopivan todellakin. Kaikki pääsi mukaan, joet, ompelut ja raikkaat tuulet :-)

   Poista
 8. OOOOOooooo!!!!!! ..jälleen ihmettelen tarkkaa ja tasaista viivankulkua! Onkai sinulla apuna joku piirruslevy?! -)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole piirroslevyä, eikä muutakaan tukea, mistä tällaisia muotoja saisi kuin omasta päästä. Käsi alkaa kyllä totella, kun sitä harjoittaa. Aloitin oikeastaan nämä zentanglet sitä varten, että käteni alkoi täristä ja pelkäsin, että minulle käy kuin isälle. Aloitin pienistä kuvioista ja pikkuhiljaa käsi alkoi totella, eikä enää tärise. Vesiväripaperi, johon kynä pikkuisen uppoaa, auttaa kyllä. Jos kirjoitan nimeni kuivamustekynällä kovalla alustalla, jo tärinä näkyy toisinaan.

   Kiitokset tuosta OOOOoooo:sta, se on hyvin kuvaava :-D

   Poista
 9. Tiesin odottaa jotakin upeaa, mutta tämä on todella upea!! Ihania kuvioita, jotka hyvin lomittuvat toisiinsa. Koko tekee työstäsi tosi näyttävän, paljon on käsi saanut viivaa piirtää. mutta loputulos on vaivan arvoinen.
  Aivan mahtava päätös teemasarjallesi!!

  Onneksi olkoon! Olet saanut kaikki yhdeksän haastekuvaa valmiiksi :) Onnistumisen ilon lisäksi olet ansainnut papukaijamerkin!
  Ole hyvä, käy hakemassa omasi TÄÄLTÄ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Millin, ennen kaikkea haasteen innoittajana, ilman sitä tätäkään olisi tuskin syntynyt.
   Monta viivaa ja monta hetkeä, mutta kaikki meditatiivista rauhoittumista. Tämä on minun tapani irrottautua muusa sähläyksestä.

   Kiitos papukaijamerkistä! Oli kiva saada kaikki yhdeksän tehtyä, taisi tulla jo kymmenen, mutta valitsen, mitkä laitan loppukollaasiin.

   Poista
 10. Siis huh, ei löydy edes sanoja tätä kuvaamaan, aivan upea! Hyvin hallitset kätesi, ei kyllä tärise eikä vipata, on niin siistiä ja pikkutarkkaa, että luulisi jo silmienkin kärsivän. Eikä tässä edes riitä, että osaa kuviot tarkasti, vaan pitää osata nähdä kokonaisuuskin, että siitä saa näin kauniin. Huokailen ihastuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutkittelevat viivat menevät hyvin, mutta suorissa minullakin on vaikeuksia, etenkin kun ei voi vetää koko viivaa kerralla vaan joutuu pysähtymään. Siihen tulee aina pieni mutka. Viivotinta ei käyttää, koska se peittää liikaa ja toisaalta tussi tahrii herkästi paperin viivottimen reunasta. Vapaalla kädellä siis kaikki, mutta käsi on harjaantunut sitä mukaa, kun olen paperin kokoa kasvattanut.

   Kokonaisuus muotoutuu tehdässä, aina hetken katselen, että mitäs tuo kohta vielä kaipaisi. Sitten kun mikään ei kaipaa mitään, lopetan. Ja se on se tärkein pointti, pitää jäädä ilmaa, eikä saa tehdä liian pitkälle, kuten ei muitakaan maalauksia.

   Kiitos ja kumarrus sinulle :-)

   Poista
 11. Olet viivan ja kuvion mestari. Aivan huippua. Minä kuulun tuohon joukkoon, jonka kärsivällisyys ei ole tämmöisiin luomuksiin riittävä. Ei ole vakaata kättäkään, mutta ennen kaikkea taidostahan on suurin puute.
  Ihan bueno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tulee suitsutusta oikein koko sivun täydeltä, mutta oikeasti ei tämä ole niin vaikeaa, kun ensin näyttää. Tietysti takana on puolisen sataa pienempää versiota, joissa kuviot ovat tulleet tutuiksi. Niitä soveltamalla ja omaan käyttöön muokkaamalla homma etenee. Parasta on se, etten alussa tiedä, minne olen menossa. Kuin seikkaulua erämaassa, eksyäkin voi, mutta joskus riski on otettava.
   Kiitos Aimarii :-))

   Poista
 12. Uuna, this is fabulous!! I have such a hard time with Zentangle and your lines are just perfect! I must try again! Thank you for sharing my friend! xo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank You Jackie! Let's try again, it is not so difficult as it looks.

   Poista
 13. Uskomatonta, mihin käsi ja aivot pystyvät yhdessä! Olisi kiva katsella kuvaa oikeassa koossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva on aika iso zentangleksi, mutta käteni tekee mieluummin vähän suurempaa kuin ihan pientä. Ja tällaiseen suurempaan mahtuu sommittelemaan eri tavalla kuin pieniin.
   Tämä on leikkiä ja meditaatiota yhdessä.
   Kiitos Tuulento :-)

   Poista
 14. Toodella upeaa!!
  Odotin jotain erikoista, mutta tämä on jotain tosi upeaa ja näin isona vielä olet kyllä tehnyt tosi paljon tähän työtä!
  Upea, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Harakka! Tämä on nyt vähän erilainen sarjassa, mutta enköhän saa sen sopimaan kollaasiin. Tein tätä parisen viikkoa, tunnin siellä toisen täällä. Tällaista työtä ei voi tehdä yhteen pötköön liian pitkään, koska minulla ainakin tulee niska liian kipeäksi. Varovasti siis vain, päivän meditaatio tämän parissa.

   Poista
 15. Upea työ! Kauniita yksityiskohtia.
  Zentangle alkoi kertomaan tarinaa, vie luontoon.

  Kätesi on niin vakaa, ei näy värinät kynän jäljessä.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liplatus! Kyllä käsi tärisi yhteen aikaan, mutta nämä työt ovat harjoittaneet kättä toimimaan.

   Poista
 16. Tämä on huikea! Seinälle pistettävä!

  Ja minun readerini näyttää syövän postauksia, sillä tämä ei ollut tupsahtanut lukijaan. Argh!

  VastaaPoista