sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Seinäni uudelleen järjestelyJoulusiivous jää varmaan tänä vuonna aika vähälle. Hammasharja pidetään muussa käytössä kuin jalkalistojen putsauksessa. Yhden jutun tein kuitenkin jo valmiiksi. Tätä olen suunnitellut jo pidemmän aikaa, mutta koska homma ei ollut ihan pieni, sitä tuli siirrettyä ja siirrettyä.

Minulla on työhuoneeni yksi seinä styrox-levyillä päällystetty, jotta siihen on helppo laittaa nuppareilla uusia töitä kiinni. Ongelmana on se, että edessä on leveä työpöytä ja sen yli kurkottelu ei ole helppoa. On pakko osittain kiivetä pöydälle ja tuntuu, että se nitisee ja natisee allani. Vikahan on tietenkin pöydässä, jota on jatkettu monta kertaa, että tilaa riittäisi.

Nyt seinä on kuitenkin uusittu. Olen tänä syksynä tehnyt pitkästä aikaa paljon uusia vesiväritöitä ja kollaaseja, siksi halusin muutaman niistä seinälleni. Muutama tärkeä vanhakin kuitenkin pysyi seinällä, kuten oikealla oleva Ainan ja minun yhteinen työmme, tai siis kollaasi siitä. Ainallahan on alkuperäinen suuri työ, jonka hän ideoi silloin kun annoin hänelle pitkän kapean maalaukseni. Aina sai hulppean luovuuspuuskan ja kokosi meidän molempien töistä uuden kokonaisuuden. Tämän olette nähneet hänen blogissaan. Valo ei oikein riittänyt laidasta laitaan ja kuva näyttää aika tummalta.

Sinin hieno korttikin siellä näkyy oikealla, muut ovat sitten omiani. Seinälle mahtui vain muutama uusi. Laskin, että olen tänä syksynä maalannut monta kymmentä uutta työtä. Plussan puolen haasteisiin olen osallistunut niillä. On tuntunut ihan ihmeelliseltä innostua pitkästä aikaa maalaamaan. Paperit ovat koko ajan loppu ja olen maalannut vanhalle tapetille, käärepaperille, pakettipahville, jos vaikka mille.

Lokakuussa olen tehnyt abstrakteja, marraskuussa asetelmia ja nyt kortteja, kiitos Millin.
Edes marraskuuta en tänä vuonna huomannut, kun koko ajan katsoin vain värejä ja paperia pöydälläni.

Maailmalla on sellainen haaste, että esittele työpöytäsi, se on muistaakseni kerran viikossa oleva haaste. Ajattelin, että haastankin teidät tällaiseen suomalaiseen versioon, että edes kerran näytätte työpöytänne tai osan siitä, tai jonkin muun taiteeseenne liittyvän paikan. Mitäs tästä sanotte?
Terveisin Uuna22 kommenttia:

 1. Hienoja töitä seinä täynnä, tätä katselee mielellään!! On hienoa että on selkeä paikka missä voi työskennellä Otan haasteesi vastaan, ja kuvaan tilaa missä teen töitäni, se on niin kaaoksen alla joten kaivan sen ensin esiin jotta kuvassa näkyy jotakin tai paremminkin saisi selvää mitä siinä on. :) Mutta kuvaa tulossa lähiaikoina blogiini..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esther, kiva jos saan haasteen liikkeelle. Älä siivoa liikaa, kyllä työpöytä saa näyttää siltä, että siinä työskennellään. Minä näytin nyt vain seinän, olisit nähnyt koko pöydän :-DD

   Poista
 2. Upea "näköala". Aivan haltioiduin,kun näin tämän. Kauniita töitä seinä täynnä.
  Oikealla oleva herätti heti huomioni. Minulle uusi työ.Niin kuin moni muukin. Samoin oikealle keskimmäisestä upeudesta, on kaksi naishahmoa.
  Toinen merenneito? Afrodite? vai mikä ja entäs toinen? Kiehtova työ. Jäin siihen ihan koukkuun. Katsoin uudelleen ja uudelleen. Voit taivas miten kiehtova ja kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! Silmäsi taisivat pysähtyä egyptiläisvaikutteiseen maalaukseen, jossa kaksi on yksi. Klikkaa kuva suureksi, niin näet aika hyvin käsien yhteen liittymisen. Tämä on symbolinen maalaus minusta ja minulle rakkaasta blogiystävästä Ainasta. Tämä syntyi hänen Leijona ja Kala -tarinoidensa innoittamana. Sinä et ollut vielä silloin mukana blogimaailmassa, eikä tarinoita taida enää olla luettavissa vanhan blogipohjan poistumisen takia. Tämä maalaus pysyy aina seinällä, vaikka muut vaihtuvat :-)
   Kiitos sinulle kovasti!

   Poista
  2. Kaunis ajatus on siivittänyt kauniin maalauksen. Ja sitä kauniimmaksi maalaus tulee, kun tietää siihen liittyvän läheisen ystävyyden. Mukavaa kuulla Teidän ystävyydestänne :-)

   Poista
 3. Kyllä on upea seinä sinulla.Katselen ja katselen.Haasteen voin ottaa kyllä vastaan kun pian kotiudun.Kiva idea.Kiitos ihanaa katseltavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos RaijaAnnikki! Kiva että haaste jatkaa kiertoaan. Ei ole kiirettä, kiva että saamme katsottavaa joulun jälkeenkin.

   Poista
 4. Sinulla on aina taidenäyttely edessäsi, eikä kovin vaatimatonkaan. Jos esittelen työpöytäni, niin sen mukana tulee myös teos, joka on minulle hyvin hyvin arvokas. Mitäs siihen sanot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, taitaa tulla tuttu työ, mutta niinhän oli täälläkin. Anna tulla vaan, mutta paljon omia siihen ympärille. Kiva jos haaste jatkaa matkaansa. On kiva vierailla muiden luona :-)

   Poista
 5. Vau mikä työtila, jatkuvasti vaihtuva taidenäyttely. Styrox-seinä onkin mainio siihen tarkoitukseen. Hienoja töitä seinä pullollaan, ei voi kuin ihailla, tuskin malttaisi katsomiselta uutta luodakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oma katse pysyy pääasiassa pöytätasolla. Tietysti kun juuri on laittanut uudet työt seinälle, niitä hetken katselee, koska aina työt ovat ihan eri näköisiä eri seurassa ja eri valossa.
   Tässä on kolme suurta metri x metri styrox-levyä, siihen mahtuu työ poikineen. Ei tarvitse kehystää, eivätkä nurkat ruttaannu kaapissa, kun työt ovat seinällä.
   Nyt vaan esittelemään, että haaste jatkuu...Kiitos Sirokko :-)

   Poista
 6. Ilmankos teetkin niin upeita juttuja kun saat tehdä niitä noin inspiroivan seinän äärellä!...minun korttiko, kiva juttu en olisi tunnistanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun sain kuvan tänne blogiin, huomasin että koneen kamera osuu korttisi kohdalle. Meinasin alkaa kuvata uudestaan, mutta kun oli niin vaikeaa saada valot hyvin yleisesti, annoin sitten periksi. Täytyykin joku kerta pitää korttinäytely. Minulla on paljon hienoja aarteita siltä saralta :-)
   Kiitos kehuista :-)

   Poista
 7. Miälenkiintoinen pöytä ja seinä ja kuvat ja haaste. Peikko luiskahti heti jonnekin muualle :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peikon pöytä vasta mielenkiintoista olisi ollut nähdä, älä nyt Peikko karkaa... Kiitos....

   Poista
 8. What a wonderful idea that wall is! A great place to hold all of your beautiful and inspiring art Uuna!! I loved zooming in and looking at each piece...thank you so much for sharing ,my friend! hugs

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank You dear Jackie for visiting! I had my christmas cleaning, is this enough, isn't it :-D
   Thank You for zooming and Your nice comment.
   Remember: this is the challenge, we'd like to see You workdesk or wall...

   Poista
 9. Sinä olet järjestellyt taideseinän ja työpöydän hienosti, joulusiivous on jo tehty työpisteen osalta. Älä nyt putoa pöydältä kun olet sinnekkin kiivennyt innoissasi. Kivasti aika kuluu kun on paljon inspiraatioita ja luovuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy olla varovainen, ettei tarvitse olla joulua jalka kipsissä.
   Kiitos Sisko :-)

   Poista
 10. Siisti jo komea työpöytä, tästä näkee töittesi koot paremmin. On ne upeita katsella!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika suuria ovat kaikki, en osaa tehdä ihan pientä.
   Kiitos vierailusta, tule toistekin :-)

   Poista
 11. Ihanan värikäs on maailmasi! Ja kiitos kun jaat sen meidän kanssa.

  Vielä joku päivä mullakin on täysmittainen työpöytä ja suttaustilaa!

  VastaaPoista