torstai 26. helmikuuta 2015

Kirjaan kannet ja muutakin


Sinin blogista hoksasin, että omatekoisen kirjan voi tehdä pahvilaatikosta. Minun ainoa oikein tukeva laatikkoni oli gluteeniton muropaketti. Se on nelikulmainen, joten selkäosa on aika leveä, mutta ajattelin, että sittenpä on tilaa tehdä paksuja sivuja ja laittaa sinne vaikka taskuja. Sivut olivat kansiksi mielestäni liian lyhyet, siksi jatkoin niitä. Nyt kirjan koko on 17 cm korkea ja 19 cm leveä.

Päällystin ensin paketin ruskealla rypistetyllä pakkauspaperilla.


Sitten päällystin kansien siväsivut vanhalla kollaasilla. Tässä vaiheessa kannet kääntyilivät kaikkiin eri suuntiin. Laitoin aina yöksi painoon kirjojen alle, niin kyllä ne siitä oikenivat. Ja mitä enemmän tuli liimattuja kerroksia, sitä tukevammiksi kannet alkoivat tulla.


Tässä kannet siväpuolelta. Jotain pikkujuttuja varmaan vielä tulee, mutta suurinpiirtein. Paitsi reunat tulevat mustaksi.Tässä etukannen tekoa. Koska haluan kanteen roikkumaan jotain, niin liimasin nauhat niille valmiiksi kollaasin alle. Myös nauhan kirjan kiinnisolmimista varten liimasin. Siinä kävikin hauskasti. Minulla oli kaksi reilua pätkää nyöriä, jotka liimasin kumpaankin kanteen. Kun nostin kannet pöydälle pystyyn, huomasinkin, että olin liimannut saman nyörin molemmat päät :-DD  Onneksi nyöri oli sen verran pitkä, että se riittää.


Koska kirjan selkäosa on leveä, tein siitä tukevan, jotta se kestää neljä nippua papereita. Reijät tein porakoneella, koska pahvi oli jo tosi kovaa.
Sidontasysteemini on ihan omani, mutta jottei postauksesta tulisi kilometrin pituista, jatketaan huomenna. Tästä pääset kuitenkin käsitykseen, mitä ihmettä täällä näprätään.

Härnäykseksi sentään yksi valmiimpi kuva. Näyttää siltä, että sidontani onnistui. Kansien koristelua vielä jatkan, mutta tässä esimakua ;-)

32 kommenttia:

 1. Vauu... upeaa. Olet tehnyt ahkerasti töitä. Aivan ihanat kannet. Kauniita pintoja ja materiaaleja. Paperit näyttävät paksuilta, ovatko jotain erikoispaperia?? Kiva tuo leveä takaosa, sopii paljon kansien väliin.
  Mitä liimaa käytät?

  Tulossa on todella näyttävä kirja. Tuota on ilo esitellä ja käyttää. Odotan mielenkiinnolla seuraavaa postausta. Kuinka sidot niput ja liität ne kansiin?

  Tämä on hauskaa, mietin jo seuraavaa, joka saa olla jo vaikeampi kuin ensimmäinen.
  Sidontatapoja on paljon ja niitä voi vielä soveltaa mieleisekseen, joten ideoita on tarjolla yllin kyllin ;-)

  Ainoa mikä harmittaa, Aikaa on LIIAN VÄHÄN ;-DD Työniloa toivottelen.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin jemmasin jo yhden tukevan pahvilaatikon seuraavaa kirjaa varten, vaikka edellinenkin on vielä sisältöä vailla. Ajattelin tehdä siihen toiseen taskuja ATC-kortteja varten. Tähänkin tulee muutama tasku, mutta vain taidetta varten, kuten koko kirja.

   Huomenna näytän, miten sidoin niput kanteen. Paperit tein itse, siitäkin kerron huomenna.
   Minulla oli tässä paljon liimattavaa ja siis odottelua, jotta kannet kuivuivat suoraksi, siksi en pystynyt tekemään paljoa päivässä. Se oli oikeastaan ihan hyvä, niin ehti suunnitella seuraavaa vaihetta.
   Ai niin liima, erikeeperiä näyttää olevan.

   Kiitos, työniloa on ollut ja vielä jatkuu :-D

   Poista
 2. Voi että, upea näköistä. Tulee hienot kannet kansioosi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aimarii! Jokin taidekirja tästä tulee, saa nähdä mihin suuntaan lähtee :-)

   Poista
 3. Vaikuttaa upealta. Minäkin olen aloitellut muutamaa kirjaprojektia, mutta vielä ei ole kuvausvaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aino! Näin nämä projektit tarttuvat täällä blogistaniassa edestakaisin...seuraavaksi jo ATC-kortteja, vaikka kuvittelin etten niitäkään koskaan tee :-D

   Poista
 4. Joko sinulla sisäsivutkin tulivat kirjaan? Mielikuvitus alkaa laukkaamaan kun mietin mitä sivuille tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivut on jo kiinnitetty, mutta sisältöä on vain kevyin vedoin taustaksi. Jatkosta en yhtään tiedä, mutta katsotaan sitten huomisen jälkeen :-)

   Poista
 5. Näyttää tosi lupaavalta tämän postauksenkin perusteella. Se on menoa nyt :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat kädet ovat jo liimassa ja värissä, pikkusormea ei edes erota enää :-)
   Kiitos Selma!

   Poista
 6. Upeaa tulossa ja jo olet tehnytkin! Näyttää todella taiteelliselle ja sinulle! :) Jatkoa odotellen..ja tosi hyvä että kerroit tuota tekotapaa,saa samalla oppia lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esther! Tiiviisti olen seurannut teidän kaikkien projekteja, omani on valmistunut hitaasti, kun liimattavaa oli paljon. Ja ehkä sivumääräkin vei oman aikansa. Nyt alkaa olla voiton puolella, paitsi sisältö tietysti puuttuu kaikki.

   Poista
 7. Ihanalta näyttää. Kannet on niin kivat kun tuo rypistely antaa oman ihanan säväyksen niihin.Kyllä olet kekseliäs ja taitava.Lisää odotellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos RaijaAnnikki! Monet kerrat olen käynyt sivuillasi katsomassa sinun sidontatapojasi. Sitten päädyin tälläiseen puoli-omaan versioon, kun halusin sivuille paljon tilaa. Sivut tein itse, koska halusin niistä vahvat ja toisaalta vanhan näköiset. Saas nähdä, miten jatkuu...

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa! Vielä eivät ole ihan valmiit, jotain pientä puuttuu, mutta huomenna varmaan :-)

   Poista
 9. Te ihanat ahertajat. Mykkänä katson ja ihmettelen taideteoksianne. Upeat kannet ja mitä sisälle tuleekaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ollut mielenkiintoinen prosessi. Kiva on ollut kokeilla ja löytää omaa polkua. Huomenna näytän, miten sain sisuskalut ja mistä :-D

   Poista
 10. Oooh! Aivan upeat kannet! Menen tuon Ainan viereen mykistymään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seisokaa ja ihmetelkää nyt siinä, mutta ennen kuin huomaattekaan olette etsimässä pahvilaatikkoa...
   Ei minunkaan pitänyt, eikä koskaaaan pitänyt alkaa piirtää ATC-kortteja, mutta niin vain posti toi muutaman nipun pieniä kortteja. Saa nähdä jääkö laatikon perälle, vai tartunko niihinkin, kun naamat on maalattu.

   Poista
 11. Tästä tulee tyylikäs ja persoonallinen!
  Maltan odottaa huomista, työniloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki! Ensin menen auttamaan äitiäni, mutta illalla sitten tulee uutta :-)

   Poista
 12. Työlästä on kirjojen sidonta kaikin osin, mutta loppu todella upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen nyt vähän kepulikonstein tämän ensimmäisen, mutta silti monta vaihetta on. Eniten menee aikaa liiman kuivumisen odotteluun.
   Tänään on Mummelipäivä, se tarkoittaa, että menen auttamaan äitiäni, mutta sitten illalla tulee jatko-osa kirjaan :-)

   Poista
 13. Fabulous Uuna!! I am so glad you are taking photos of the steps!! I love to see how other artists create!!
  This journal book is gorgeous,my friend! xo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. This is very interesting project. Today I show how I put the sides to my book. This is going to be Art Journal. Because there is coming 80 sides, I can paint there many many paintings.
   Thank You dear Jackie :-)

   Poista
 14. Siis mie en ala, mie romahan! Kun on pari päivää täältä poissa niin sinä olet ehtinyt tehdä jotain näin ihanaa....siis kertakaikkiaan, sinulta onnistuu kaikki!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älähän nyt pissi housuihisi siellä, itselläsi on aina vaikka mitä ihanaa. Oma vikasi sitä paitsi, mitä itse aloitit tämän kirjatouhun riisipaketillasi ja sitten vielä se video. Sinun vikasi on, että minulla on niska kipeänä, kun olen kyyristellyt pöydällä paperien ja narujen kanssa ;-D

   Poista
 15. ...ja täälläkin on kirjan teko meneillään...:-)
  Tukeva ja kestävä kirja tulee. Ihanan värikästä.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä blogistaniassa kaikki tarttuu ja leviää blogista toiseen. Yksi kun innostuu jostain, niin heti toinen perässä. Tämä on kyllä hieno tartunta, tätä aijon jatkaa vielä ainakin parin kirjan verran. Niihin saa talteen kaikenlaista, pientä, joka muuten on paperilappuna siellä ja täällä.

   Poista
 16. Olet sinä aikamoinen energiapussi. Mielenkiintoinen kirjantekoprosessi, ja kirjasi näyttää upealta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Alkaa näyttää siltä, että kyllä tästä kirja tulee :-)
   Energia on kyllä tosi vaihtelevaista. Kun innostun jostain, sitä riittää, mutta sitten taas toisinaan ei riitäkään, mutta mitä siitä, nyt on ainakin mielenkiintoinen juttu menossa.

   Poista