keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Kukasta kukkaan, haasteesta haasteeseen


Eijan hoitaman Luovan lauantain haasteena 165 on Kansallissymboli. Ehkä suopursu ei ole virallinen kansallissymboli, mutta monelle suomalaiselle, se on kuitenkin niin merkittävä suomalaisuutta kuvaava kasvi, että sen voisi symboliksi nostaa.
Yhteen aikaan maalasin suopursuja joka kevätkesä, kun niitä läheiseltä pieneltä suopläntiltä sai malliksi. Tässä akryyliversio suopursuista. Öljyväri on suopursuille parempi, koska öljyväreillä saa kevyet hapsut maalattua herkemmin.
Pienen Linnun hoitaman MakroTexin haasteena on Hauras.

Tuomen kukka on kevyt ja hauras, tuulille ja tuholaisille altis, mutta niin monelle mieluinen kesän airut.
Taiskan hoitamassa Värikollaasit-haasteessa 218 muistellaan vielä Ystävää ja Ystävänpäivää. Tässä teille kaikille hehkuvat kukat.
24 kommenttia:

 1. Voi tuo Suopursu on minun suosikki ollut aina ja siitä tein tuoksupusseja vaatehuoneisiin ja autoon. Pidin myös maljakossa antamassa hyvää huoneilmantuoksua. Kaikki tuo on nyt poissa, astmani huipentui täydelliseksi allergiaksi , nyt kaukaa katselen niitä ja ehkä pitäisi maalata tauluksi itselleni, sinun taulu on hurmaava ♥

  VastaaPoista
 2. Nyt oli silmien iloa silmien täydeltä! Todella hienot suopursut! Meidän metsät ovat keväisin valkeanaan suopursua ja eiköhän minun hunajan aromit lähde siitä!

  VastaaPoista
 3. Ovat todella aidon näköisiä, tuoksunkin voin kuvitella. Pidän niiden tuoksusta. Käytän nuppuja, kukkia ja lehtiä tuoksuttamassa kesämökin huusia. Pidän hyllyssä isossa purkissa, josta niitä pöyhin ja puristelen käsissäni. Kuivakäymälään ripottelen niitä myös tuomaan hyvää tuoksua ;-) Suopursun tuntevat varmaan melkein kaikki, joten voisipa olla vaikka kansalliskukka.
  Kauniit valokuvat kauniissa kehyksissä. Tuomen tuoksu on myös ihana ja orvokki yksi lemppikukistani ;-)

  VastaaPoista
 4. Hienot vastaukset haasteisiin! Kyllä tuo maalauksesi suopursuista on ehdoton suosikkini!!

  VastaaPoista
 5. No on täällä aherrettu. Kuinka ihmeessä jaksat joka haasteen vastata, eikä siinä kaikki... :o Kaunis sarja maalattuna ja kuvattuna. Ihailen luovuuttasi.

  VastaaPoista
 6. Suopursut maljakossa ovat suosikkini.

  VastaaPoista
 7. Suopursu on niin kaunis ja niin on maalauksesikin.
  Tuomen kukinta saa minut valitettavasti aivastelemaan hulllun lailla, joten en ole niin innostunut siitä, vaikka sen kauneutta ei tietenkään voi kieltää.

  Sanotaan se kukkasin!

  VastaaPoista
 8. Very beautiful, delicious flowers! Exquisite pictures! How beautiful !!

  VastaaPoista
 9. Kaunista... niin kaunista ja herkkää. Tykkään todella paljon suopursuistasi :)

  VastaaPoista
 10. Kaunis ja tunnelmallinen asetelma. Suopursu on myös asuinalueeni tunnuskasvi.

  VastaaPoista
 11. Uuna, Your bouquet is absolutely stunning!!
  Your floral photographs make me yearn for spring even more! xo

  VastaaPoista
 12. Suopursutaulusi on sanomattoman kaunis ja herkkä. Kylläpä tuli kesää ikävä!

  VastaaPoista
 13. samaa mieltä, suopursua kyllä kelpaisi esitellä vaikka kansallissymbolina. sinulla suopursut malleina, minä nakkaan väripataan!
  hyvä idea kerätä haasteet samaan postaukseen. mul nyt vähän taukoa värikollaasihaasteen kanssa, en jotenkin saa sanallisena siihen otetta, liian samanlainen valokuvatorstain kanssa.

  VastaaPoista
 14. Hieno taidenäyttely aamuuni, silmät hivelevät maalauksen, kuvien herkkyyttä, vievät muistot kävelylle kesään, puistoihin, soille joissa tuoksu huumaa ja puutarhoille nauttimaan kesän lempeistä tuulista :)

  VastaaPoista
 15. Ihanat kukkaiskuvat :) Tulee niin kesäinen fiilis..

  VastaaPoista
 16. Huikea maalaus suopursuista! Olisin onnellinen tuontyyppisestä taulusta. Mutta arvaa mitä? Nopeat syövät hitaat, sillä tuomenkukkaa ajattelin minäkin tyrkyttää, mutta nyt en voikaan.. Omasi oli kyllä tasokkaammin kuvattu ja se sopi hienosti tähän haasteeseen, koska nuo kukat oikeasti ovat niin hentoja ja hauraita kuin lumihiutaleet. Kauniita olivat myös anemonet ja orvokki.

  VastaaPoista
 17. Niin ihania kukkia, tykkään kukista. Olet oikein kehyksiin laittanut. Tuo oma maalaamasi Suopursut on todella upea teos.

  VastaaPoista
 18. Suopursuista todella ihastuttava kuva!
  Niin kauniisti olet maalaillut.
  Kuva hauras on myös kaunis ja orvokitkin!
  Kiitos taas!

  VastaaPoista
 19. Kesää odotellessa on tyytyminen ihaniin kukkakuviin.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
 20. Kukista minäkin tykkään. Suopursun on vahva, mutta mieleeni, samoin tuomen. Toinen tuoksuu makealle ja toinen kirpakalle,
  Suopursumaalaus on niin yes!

  VastaaPoista
 21. Suopursu on iihana! Tuomi on minulle enemmän kuin tuttu. Sellainen kasvoi aivan kotinin nurkalla... Kollaasissasi on juhlaa kokonaiselle ystäväporukalle!

  VastaaPoista
 22. Tuomen hauraus on kesän kauneimpia asioita.

  VastaaPoista