sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Pipsa-nukkeni valmiina
Olen saanut Pipsa-nukkeni valmiiksi. Täysin tämä ei vastaa kuvissa näkynyttä alkuperäistä, mutta nekin näyttävät olevan kaikki vähän erilaisia, ovathan ne käsin maalattuja. Tämä on minun mielikuvani ja muistoni lapsuuden Pipsastani.

Koska tämäkin on kasvokuva, liitän tämän myös 29FacesFeb2015-haasteeseen numeroksi 8.

************

I have got ready my doll called Pipsa. I had this kind of doll when I was child. I don't know what happened to my doll. Now I have made and painted a doll again. This is like I remember it.
Because this is too a painting of face I take this with the challenge of 29FacesFeb2015 number 8.Pää on paperimassasta ja sain mukana myös kädet, mutta ne olivat minusta suhteessa liian pienet ja etenkin, kun omalla nukellani ei aikoinaan ollut massakäsiä, en niitä nytkään käyttänyt. Ompelin vanhasta haalistuneesta tyynyliinasta vartalon nukelle.
Ostin Huutonetistä vanhan lasten kehdon. Siinä nukeillani on hyvä olla. Olen ostanut myös pari uutta/vanhaa nukkea. Ne tulevat postissa ensi viikolla. Esittelen sitten koko kehdollisen.
Sanotaan, että kun ihminen tulee vanhaksi, hän alkaa muistella lapsuuttaan ja tulee muutenkin lapsen kaltaiseksi. Olen vain yllättynyt siitä, että tämä leikkikausi alkoi näin aikaisin :-DD


36 kommenttia:

 1. Ihana Pipsa. Suuren työn olet tehnyt, mutta kannatti. Että kaksi lisää? Hm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisää leikkikavereita tarvitaan, mutta niitä ei tarvitse maalata. Toinen on vanha jo valmiiksi, lähes yhtä vanha kuin minä ja toinen on aika uusi vauvanukke. Tein siitä tosi alhaisen tarjouksen ja yllätyksekseni myyjä hyväksyi sen, sieltä se on siis tulossa kotiin. Yritän nyt kuitenkin hillitä, ettei näitä kohta ole 20 täällä ympärilläni.
   Toisen voisin kyllä vielä maalata, nyt kun tiedän, miten se kannattaisi tehdä :-D

   Poista
 2. Pipsa on tosi suloinen, kauniisti maalasit ja hienot vaatteetkin hälle teit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuisen voisi vielä silmiä korjata, mutta katsotaan uskallanko koskea. Nimittäin voi käydä niin, että jos sivellin hiukan lipsahtaa, niin joutuu maalaamaan koko posken uudestaan. Siitä taas voi tulla eri värinen kuin muu osa päätä, joten kaikki vaan uusiksi :-D
   Ai niin, täytyy paljastaa, että tätä mekkoa en ole tehnyt, paljon kyllä aikoinani.

   Poista
 3. Ai kun ihana Pipsa nukke! Hienosti olet maalannut kasvot ja vaatettanut kauniisti, voi kun ihana. Minäkin olen leikkynyt mollamaijoillani, leikitään vain, leikki pidentää ikää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sisko! Mitäs me leikkimieliset! Leikitään vaan nukeilla ja pysytään nuorina :-D

   Poista
 4. Urakkasi on hetkeksi valmis, jos oikein luin että lisää tulossa :)) Upean nuken olet tehnyt ja "lapsellisuus" on aina hyvää tekevä asia, ainakin itse ajattelen niin ,taidan olla ikuinen sellainen..siis lapsellinen, vaikka eilen kun olitiiin kaverini 50vuotissynttäreillä hänen vanhempi miehensä totesi hmm..onpas sinullakin jo harmaata hiuksissasi..apua! Kohta olen myös 50v. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi nukkea on tulossa, mutta ne ovat vanhoja, siis jo valmiita, ei tarvitse kuin leikkiä ja kuvata blogia varten.

   Ai, sinä olet niiiin nuori. Sinulla ei ole vielä hätää, minä olin sinun iässäsi uudestaan opiskelemassa yliopistossa. Allergia kun pakotti lopettamaan maalaamisen kokopäivätyönä. Nauti siis rauhassa elämästä, niin minäkin teen vieläkin, vaikka olen jo näin vanha ;-D

   Poista
 5. Hän on niin suloinen.Hyvää sunnuntaita teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos RaijaAnnikki! Sinulla on niitä eläviä nukkeja nyt yllin kyllin, minun nukkeni kasvoi jo 15-vuotiaaksi ja menee omia menojaan. Mummi täällä leikkii. Kyllä hän käy mummia katsomassa ja muistellaan ja nauretaan kaikkia hauskoja juttuja joita tehtiin.
   Hyvää sunnuntai-iltaa sinne myös :-)

   Poista
 6. Suloinen Pipsa-nukke. Kauniisti maalasit kasvot, ovat aivan kuin niitä alkuperäisiä. Vartalon olet ommellut myös alkuperäisen mallin mukaan, hienoa. Nyt on Pipsa palannut takaisin. Pipsasta tuli todella upea.Olet taitava käsistäsi, muutenkin kuin pensseli tai kynä kädessä ;-D
  Hiven lapsellisuutta pitää säilyttää, muuten elämä on liian tosikkomaista. Minun nukkeni on tuo Jermu-tonttu. Odotan innolla postausta uusista nukeista ja kehdosta :-))
  Toissa pääsiäisenä ompelin luudalla lentävän noidan, kissoineen ja kahvipannuineen, joten tällä samalla linjalla ollaan. Minä metsän tyttönä taidan vain tykätä enemmän noista metsänolennoista, tontuista ja noidista, mutta lapsellisuus mukana kulkee hautaan saakka ;-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäinen nukke tämä on minullakin 50 vuoteen, enemmän olen tehnyt eläinhahmoja. Emmikään ei niin nukeista välittänyt, siksi teimme kaikenlaisia eläimiä ja satuhahmoja.
   Nyt tekisi mieli tehdä peikkonukke. Haluaisin tehdä päänkin itse paperimassasta.

   Sinulla on ihana Jermu-tonttu ja pääsiäisenä olisi kiva nähdä noitasi.
   Leikitään me ja nautitaan elämästä :-)

   Poista
 7. mukavaa kun Pipsan ei tarvitse yksin olla sil aikaa kun paneudut maalauspuuhiisi.
  leikkitään kaikki hyvillä mielin:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsellisuus sen kun lisääntyy, mutta antaa tulla vaan, tämä on hauskaa. Hyräilijä tuossa naureskeli, kun minä kokeilin erilaisia vaatteita Pipsan päälle. Minulla on tallella vanhemmalle tyttärelleni kutomani villapuku, mutta Pipsalle tuli kuuma se päällä sisällä :-D

   Poista
 8. Pipsalla on samanlainen pää kuin minun Päivilläni, jonka ompelin alakoulussa, tosin se oli pehmeää muovia. Harmi, että pikkusisareni leikki sen kuoliaaksi. Pipsasta tuli tosi hieno ja kohta on kehdollinen leikkiseuraa. Onneksi aloitit ajoissa, ehdit vielä leikkiä pitkän aikaa, koskaan ei voi liikaa leikkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päiville kävi siis samalla tavalla kuin minun Pipsalleni. Paperimassapää on yllättävän painava ja kolhiintuu varmaan siitä syystä helposti.
   Tuo onkin hyvä pointti: kivempi kotona on leikkiä kuin vanhainkodissa. Ja siellä kaikki mummot olisivat Pipsan kimpussa :-D

   Poista
 9. I’ve always wanted to make dolls and someday I will. I have never heard of a Pepa doll and I’d be so afraid to paint it but you did a great job!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. This is an old Finnish model of doll. Now we can get it without paints, so I made it ready. I have had this doll when I was young girl. Now I can play agan and become young :-D
   Hope You can have time to make Your doll...

   Poista
 10. Suloinen Pipsa! Kauniit silmät olet maalannut, ne oikein säteilevät! Nyt sinulla on ikioma Pipsasi ja kavereita tulossa! Lapsellisuus on vain hyväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Millin, täällä minä nyt leikin ja kohta meitä on oikein piiri.
   Jos tulee vaikka kavereita kylään, niin kaikille riittää nukke leikittäväksi :-D

   Poista
 11. You have a wonderful variety of faces. Love all the different techniques.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank You very much Denthe! I am very glad about You have visited here looking around :-)

   Poista
 12. Suloinen ja hyvinvoipan näköinen on Pipsa. Hyvä että tulee Pipsalle sisaria, ettei ole yksinäinen.
  Noin se on, että lapsuuden aikaiset muistot nousee pintaan.

  Minua kiehtoo lapsuuden pihapiiri ja niinpä kuvasin sen viime kesänä aurinkoisena kauniina päivänä.
  Kuudesta kuvasta koostuu panoraama. Meidän koti ja mummolan talo on kuvassa. Näkyy polku jota lapsena tuli tiuhaan päivittäin juostua, kun mummon luokse piti päästä.:-)

  Seinälle ripustin ja päivittäin huomaan katsovani rakasta koti tanhuvinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että sait vielä kuvattua lapsuuden pihapiirisi.
   Paljon on kaikki muuttunut, mutta minäkin pääsen vielä käydessäni äitiäni katsomassa käymään lapsuuden paikkakunnalle. Kuvaan en enää polkua saa, mutta runon olen kirjoittanut siitä, miten menin mammalle ja matkalla poimin kukkia hänelle.
   Pipsan mukana on noussut pintaan paljon muitakin lapsuuden muistoja.

   Poista
 13. Oikein söötti Pipsasta käsittelyssäsi tuli. Sulla alkaa olla päivittäin kiirettä, kun saat vielä pari nukkea lisää ja leikit kaikkien kanssa, mutta aina pitää olla leikille sijansa ja luovuutta sinulta löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasapuolisesti pitää kaikkien kanssa leikkiä, niin se on. Täytyy varmaan kutsua blogikavereita kylään leikkimään. Harmi että asut niin kaukana :-D

   Poista
 14. Suloinen tuli sinun Pipsasta. Minäkin kun hurahdin noihin nukkeihin ja niiden tekemiseen, oli se vain menoa. Likimain sata nukkea olen tehnyt 12 vuoden aikana. Osa niistä on tilaustöitä hyväntekeväisyyteen, entisöintejä ja lahjaksi tehtyjä. Maailman hauskin harrastus ja nyt teen nukeille vaativia pukuja joissa on haastetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki oikeastaan alkoi, kun tyttärentyttären kanssa rakennettiin pehmoeläimille koti. Se kasvoi ja kasvoi, lopulta koti oli jo monikerroksinen talo. Satu ja kirjakin syntyi siinä leikkiessä.
   Nyt kun Emmi on jo iso tyttö, alkoi oma lapsuus kiinnostaa ja sieltä nousi kuva Pipsasta.

   Olen kelannut sivujasi pitkälle ja ihaillut nukkekotien runsautta ja kauneutta.
   Oletko muuten huomannut, että sinulla ei ole näkyvissä lainkaan tunnisteita? Niiden kautta olisi helppo katsoa milloin isoja nukkeja milloin mitäkin kiinnostavaa. Kauniita pukuja olet tosiaan tehnyt, monta erikoista, ihanaa isoa nukkeakin löysin, jotka olet kunnostanut. Jos olisi tunnisteet, olisi niin helppo palata katsomaan sitä ja sitä...

   Poista
 15. Oi mikä ihanuus! Nuket ovat niin suloisia , aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selma! Tämä oli hauska projekti ja kasvokuva haasteeseen :-)

   Poista
 16. Oi, miten ihana tytöntyllerö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aino, tätä kelpaa paijata ja muistella lapsuutta :-)

   Poista
 17. What a sweet Peppa doll! I am amazed at how easily you made her body and painted her face- you are so very talented dear Uuna!
  I have to say I giggled about your comment of surprise at how soon the memories are coming for you- heehee
  Thank you for sharing, looking forward to meeting Miss Peppa's playmates! hugs

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello my dear friend Jackie! It is very nice You like my doll. I have sewed much clothes to my daughters when they were small, so sewing was a peace of cake but I was a little afraid painting the head. I coundn't know can it fix if something goes wrong.
   I like to get You to giggle :-DDD
   Greetings from Pipsa and me, too...

   Poista
 18. Ihana, nostalginen nukke. Nuken suu on jotenkin niin sympaattinen!
  Hieno toteutus kaikkiaan!
  Tein tyttärelle reilu parikymmentä vuotta sitten, Steiner-nuken sekä Sveisin-nuken.
  Pitääkin joskus kuvata ja laittaa blogiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki! Tämä oli kiva prosessi. Olin varovainen ja vähän pelkääväinenkin pään maalaamisen kanssa, koska en tuntenut pohjamateriaalia, paljonko se imee maalia, saako korjattua ym.
   Nyt olisi hyvä tehdä toinen, kun kaikki olisi jo tutumpaa. Katsotaan...
   Olisi kiva nähdä nukkesi :-)
   Kohta alkaa nukkevillitys ja Teemakuun taiteeseen tulee haaste tehdä nukke :-DD

   Poista