sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Teema 5 Kasvot 9/9, 29FacesFeb2015 14 and 15Teemakuun taiteeseen vielä vanha hapertuva nainen. Tämä on tehty silkkipaperille, jossa oli jo ennestään työ, aloin tehdä sen päälle quassiväreillä ja paperi rypistyi ja repeytyi, mutta se sopii mielestäni tähän aiheeseen.

Face nr 14 is old and brittle woman. I have painted this to tissue paper. There was a painting before but I painted over it. Paper teard and became wrinkled but it fits to this opic.

Face nr 15 is also painted to an ald paper.


28 kommenttia:

 1. Kirjoitin kommentin, katosi. Uusiksi. Upeita, molemmat. Yläkuvassa kauniisti ikääntyvä nainen, ei hapertuva.Silmissään lempeän älykäs, elämänviisas katse. Ihanasti harmaantuvat hiukset. Pehmeät värit korostavat kauniisti maalauksen tunnelmaa. Alakuva mausteisen paahteinen, ihanan voimakkaan värinen. Naisen katse vahva ja tutkiva.
  Ooh, huokaisee kauneuden edessä:-) Katsoin eilen laatikostani pronssin väristä silkkipaperia.. en uskaltanut kokeilla.. ehkä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut, että bloggerilla on kommenteissa ongelmia. Minultakin on hävinnyt ja sitten lopulta tullut kaksi. Nyt ei kuitenkaan kahta kommenttia näy.
   Kiitos vaivannäöstäsi, että jaksoit kirjoittaa uudelleen näin pitkän kommentin. Kiitos myös kauniista sanoistasi. Kuvat ovat hyvin erilaiset, mutta hienosti olet löytänyt tunnelman kumpaankin kuvaan. Molemmat on tehty vanhan työn päälle.

   Ooh, pronssin värinen silkkipaperi olisikin hienoa kokeilla. Guassi-väri olisi varmaan hyvä vesivärin lisänä, tai ehkä pastelliväri. Juu, se olisi hyvä, kevyesti sormella sipaistuna pehmeäksi. Odotan, koska näen tuloksen :-D

   Poista
 2. Herkkää, niin kuin elämä. Kuluu, hapertuu, repeytyy, mutta silti on kokonainen.

  Kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu! Kun tein työtä, ensin harmitti, kun paperi meni rikki, mutta sitten se alkoi toisista kohtaa rypistyä juuri sopivasti. Paperi auttoi ryppyjen maalaamisessa :-)

   Poista
 3. Herktät kasvot yläkuvassa, katseessa viisaus ja elämä. Alakuvassa mystisyyttä, värit saavat sen aikaan. Tämä maalaus vie minut aikankin nyt Venetsian karnevaaleihin :)Upeita molemmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä he ovat karnevaaleissa molemmat: toinen katselee sivusta kuin muistellen, toinen tanssii yötä myöten.
   Kiitos hienosta kommentista Esther :-)

   Poista
 4. Pitää olla taitava, että saa maalauksen repeytyvään silkkipaperiin. Ja taas ne silmät, nämä ovat jo kaiken nähneet ja katsovat sisäänpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulento! Taisi paperi tehdä puolet työstä puolestani :-)
   Minä vain hiukan vahvistin väriä ja viivaa siellä ja täällä.

   Poista
 5. Hapertuva nainen on hyvin säilynyt mieleltään, elämä on virkeänä sisällä vaikka pinta ajan mukana hapertuisikin, niin sen toivoisi menevän omalla kohdallakin. Rypistynyt silkkipaperi sopii tosi hyvin sitä kuvaamaan.
  Alimmassa taas on nuoruuden leiskuvaa tulta ja pippuria, raamitettu sisäkuva vielä tavallaan korostaa nuoruudelle tyypillistä itsekeskeisyyttä - siis näin minä sen koin. Hienoja töitä molemmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä alkaa noita oireita jo olla, siis pinnan rapistumista vaikka sisällä ollaan niin nuorekasta. Hyräilijän äiti oli yli 90, kun hän ihmetteli, miten hän näyttää peilissä niin vanhalta, vaikka hän tuntee itsensä ihan nuoreksi ja samanlaiseksi kuin silloin muinoin Karjalassa.

   Hyvin nähty ja tulkittu toinen kuva!! Kiitos molemmista tulkinnoista :-)

   Poista
 6. Hapertuva on vain paperi, minusta nainen on hyvinkin nuorekas. Kaunista elävää pintaa moelmmissa maalauksissa, nin sinun tyyliäsi!
  Mutta hei, olet saanut kaikki yhdeksän teemakasvoa jo valmiiksi!! Onneksi olkoon ja papukaijamerkki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos "elävästä pinnasta" :-)
   En olisi millään halunnut vielä yhdeksää täyteen, mutta toisaalta halusin tämän vanhan naisen mukaan, että tulee vähän eri ikäisiä. Nyt voi käydä niin, että loppukuusta harmittaa, kun jokin kasvo jää ulkopuolelle tästä teemasta, mutta ei auta, kuin odottaa uutta haastetta.
   Kiitos papukaijamerkistä :-)

   Poista
 7. The crumpled paper underneath is the perfect backdrop for this face- (first one)
  Your second face looks rather impish- like maybe a sprite in the forest- ")

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, I think, too, that crumpled paper is good for this painting.
   Very interesting idea for the other painting. Thank You very much dear Jackie :-)

   Poista
 8. Yläkuva esttää lempeää viisautta ja alakuva nuorta uhmaa. Nii iin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, näin se on. Kiitos Aina :-)

   Poista
 9. Ihana tuo yläkuva on jotenki minun luokkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se alkaa lähellä olla tässä itse kutakin :-D
   Kiitos Sirkkis!

   Poista
 10. Ei pieni repeytymä mitään haittaa, arvokkaan näköinen harmaa hapsinen nainen sieltä erottuu. Alimmainen on väriloistoa tulvillaan, olisko syyskuuntyttö. Hienoja on molemmat työt! Sulla onkin jo Teemakuun kasvot tehty. Onnittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian nopeasti tuli nyt kasvosarja täyteen, vielä olisin pari halunnut tehdä, ja teenkin, koska kuukauden kasvot ovat vielä kesken.
   Kiitos Sisko ystävällisestä kommentista :-)

   Poista
 11. Tykkään etenkin tuosta ensimmäisestä, siinä näkyy kauniilla tavalla eletyn elämän juonteet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paperi auttoi nyt minua tavoittamaan jotain oleellista vanhenemisesta, siltä minusta itsestä tuntuu.
   Kiitos Sirpa :-)

   Poista
 12. i find your faces to be interesting and unique, which i love!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank You very much Tammi Lee! I am very happy about Your comment :-)

   Poista
 13. Todella kauniita. Rypytetty paperi sopii teemaan oikein hyvin ja tuo mukavaa lisätekstuuria. Ylemmässä kauniit pastellisävyt ja alemmassa enemmän tulisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on yhtä aikaa menossa kaksi kasvohaastetta. Toinen tuli tänään täyteen, toiseen saan maalata vielä toistakymmentä kuvaa. Yritän vielä laajentaa ikäjakaumaa.
   Kiitos Niina :-)

   Poista
 14. Herkät, kauniit, ajan patinoimat kasvot sait esille silkkisestä kääreestä. Kyllä vaan vanhuudessakin on kauneutta, kun vaan oikein katsoo :) Tykkään tästä tyylistäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selma! Ensin harmitti, kun paperi meni märkänä rikki, enhän siinä vaiheessa kunnolla nähnyt, mitä siitä oli tulossa. Vasta työn kuivuttua pääsin jatkamaan ja olin tyytyväinen repaleisiin.

   Poista