tiistai 24. maaliskuuta 2015

HopeapastaharjoituksiaTilasin netistä tällaista hopeapastaa, ei syötäväksi vaan levitettäväksi työlle, jotta pinnasta tulisi vanha ja halkeileva. Materiaali oli minulle ihan uutta, joten kokeilemaan vaan.


Vetelin illalla palettiveitsellä reilun kerroksen pastaa työlleni. Toisiin kohtiin ohuesti, toisiin paksulti. Halusin nähdä miten pasta käyttäytyy kuivuessaan.


Aamulla työ oli kuiva ja pääsin jatkamaan maalaamista. Hopea oli tosiaan kuivunut herkullisiksi yksityiskohdiksi.


Joku tummapäinen lintukin siellä hautoo pesässään.


Tämä kokeilu on nyt yhdeksäs työni Teemakuun taiteeseen, haasteeseen 6. Kyllä tässä varmaankin mixed mediaa on riittävästi. Pohjalla on lautasliinoja, vanhasta työstä leikattuja paperinpaloja, medium geliä ja mitähän vielä, niin tietenkin tätä pastaa. Olisin huiskauttanut pullosta vielä vähän kimalletta, mutta jos niitä laitan, en pääse niistä viikkoon eroon. Tein muutaman kortin, joihin laitoin kimalletta ja olin viikon itsekin kuin koristeltu kakku. Olen sen verran sähköinen, että ne vain siirsivät paikkaa, kun yritin hätyyttää pois. Mikäs siinä, hyräilijä ihaili aamiaispöydässä kimaltelevaa seuralaista :-D

Vielä kollaasi, niin sitten onkin taas homma hanskassa.

KIITOS Millin hauskasta haasteesta. Tämän haasteen parissa opin paljon, tuli kokeiltua monenlaista ja vielä jäi ituja kasvamaan.
34 kommenttia:

 1. Hienoa jälkeä tulikin. Onnea papukaijamerkistä!
  Itse olen yrittänyt värikerroksia lisäämällä ja "tuputtamalla" saada tuota vanhaa vaikutelmaa aikaiseksi ja värinsävykin välillä auttaa asiaan mutta onnistuu ja ei onnistu, joten kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva kokeilla erilaisia tapoja ja materiaaleja.
   Nyt tuli sarja täyteen. Jännä odottaa, mitä seuraavaksi Millin meille keksii...

   Poista
 2. Kaunista jälkeä :-) Jos tämä ei ole mixed mediaa, niin sitten ei mikään ;-) Paljon erilaisia materiaaleja ja sait jäljestä upeaa. Värit ihanan "täyteläiset". Onnittelut valmiista töistä. Kollaasisi tulee olemaan upea.
  Hankalaa kun täältäkään ei saa materiaaleja, kuin tilaamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun posti kulkee! Olen tilannut korttipahveja/taustoja netistä ja jotain muutakin pientä. Ne ovat kevyitä ja monet tulevat suoraan kotiin. Tämä purkki piti kyllä hakea postista. Pääasiassa kyllä maalaan itse tai pengon omia varastojani atc-kortteihinkin.
   Luulenpa, että tästäkin suuresta pohjasta tulee monta pientä korttia :-D

   Poista
 3. Oliko tämä nyt semmoinen pasta, joka halkeilee itse eikä siis sen päälle tuleva maali, niin kuin yleensä crackle-aineissa tapahtuu? Mielenkiintoista, näyttää juuri sopivan hopeiselta. Mixed mediaa sanan varsinaisessa merkityksessä. Kyllähän sitä saa itse taiteilijakin kimallella taiteensa loisteessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsitin että tämä halkeilee itse ja niin ainakin tässä ensimmäisessä kokeessa tapahtui. Ai niin, laitoin tätä myös muutaman atc-kortin päälle, ja kyllä niissäkin oli halkeamia ihan mukavasti.
   Kyllähän sitä voisi kimallella itsekin, kunhan ei nenän päältä kimalteet menisi sisäpuolellekin. Astma ei oikein tykkää, kun joka puolella leijuu ja kiiltää.

   Poista
 4. Hieno lopetus ja jäi vielä aikaa kortteilakin ennen seuraavaa koitosta. Aikas jännittävää pintaa tulee tuolla pastalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua kiinnosti tämä pasta juuri kortteja varten ja aika hyvältä näyttää niissäkin. Vielä vähän maalaan jotain lisää, koska tuli jo liiankin hopeisiksi.
   Tästä pohjastakin taitaa tulla kortteja, mutta sainpa nyt hyödynnettyä haasteeseenkin :-)

   Poista
 5. Hauska materiaali, upeaa efektiä sait aikaan. Itselleni on tuttua nuo crackle-jutut, joista Sirokko mainitsi, joskus olen käyttänyt sellaista.

  Ysi täynnä, onneksi olkoon! Minun pitäisi vielä pusertaa kaksi, mutta nyt ei jaksa, päätä särkee ja on lämpöä. Huilaamaan siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi että sait flunssan juuri kun olisi monenlaista tärkeää menossa. Onneksi näyttely on hyvässä vaiheessa, mutta aina sillä rintamalla töitä riittää. Huilaa nyt ensin kunnolla, kyllä puuttuvat kaksi tulee sitten tehtyä.
   Kiitos Susu!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Illalla ei näyttänyt ihmeaineelta kun vein varastoon kuivumaan. Paksua harmaata tököttiä ja ajattelin että taisi tulla susi ei taidetta. Aamulla olikin vastassa toisenlainen työ :-)

   Poista
 7. love the textural context i think you capture "my caves" effect very well i get the feeling of walking around the caves and seeing new things around me i wonder what this treatment would look like really big in a special room to show really nice work--hugh:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, I really was thinking about Your caves. It is nice to see You walking around and watching. This painting is only about 50 x 50 cm, if only it would be like a wall in my working room.
   Thank You dear Hugh very much for Your comment :-)

   Poista
 8. Hienoa pintaa pastallasi teit! Tällä ihmeaineella saat vielä vaikka mitä kivaa aikaiseksi:)
  Tässä teemakuussa on tullut paljon uusia ideoita, sinultakin monta, kiitos niistä! Sait teeman valmiiksi hyvissä ajoin. Onneksi olkoon ja papukaijamerkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraava kokeilu on jo menossa :-D Tätä täytyy kokeilla monin eri tavoin, ennenkuin tietää, mitä kaikkea se suostuu tekemään. Kiva kun lapsella on uusi lelu :-)
   Kiitos Millin! Mitä ihmettä seuraavaksi....Nyt on jo monenlaista tehty...

   Poista
 9. Hämmästellen ja ihastellen katselen näitä sinun luomuksiasi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa, tämä on kivaa leikkiä :-)

   Poista
 10. On kyllä tutua tuo kiillekoristelu..meinaan välillä on kuin joulukuusi.Ihana tuo työsi-outoa tavaraa tuo pasta mulle ja olispa kiva kokeilla.Hieno pinta tuli ja olis mukava sitä vähän hipelöidä. Onnea kun olet päässyt haasteessa perille.(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos RaijaAnnikki :-)
   Tämä tuntuu olevan kivaa pastaa, vetelin jo toisen ison paperin yöksi kuivumaan. Ja tämän päälle voi taas maalata, jos jokin kohta ei tyydytä. Purkkikin on onneksi aika riittoisa, vaikka palettiveitsellä vetelen.

   Poista
 11. Varmasti mielenkiintoista löytää uusia materiaaleja kokeiltavaksi.
  Näen sen linnun, aikamoista luksusta, tuollainen pesä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmaan vähän viileää, kun linnulla olisi kuin peitto päällä :-D
   On aina innostavaa kokeilla jotain uutta. Ei yhtään tiedä, mitä siitä syntyy, mutta on mielenkiintoista odotella kuivumista.

   Poista
 12. Hei laitoin mailia gmail -ositteeseen päivällä niistä korteista :-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! Sain meilisi ja laitoin juuri vastauksen. Varasin sinulle ko. kortit, sopii oikein hyvin.

   Poista
 13. Onpas mielenkiintoista tuo pasta, voisikohan silla tuunata tylsät taulunkehyksetkin uusiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, kuinka kestävää se on, mutta siinä sanottiin, että tarttuu monenlaiseen pintaan ja voi maalata päälle. Kannattaa kokeilla sellaiseen kehykseen, mikä ei ole se kaikkein arvokkain.

   Poista
 14. Wau, miten hienoa pintaa!
  Edellinen työsi on myös tosi upea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla odotan, mitä aamulla on odottamassa. Tämä näyttää olevan sellaista taikamateriaalia, että vasta muutaman tunnin päästä alkaa halkeilla ja näyttää todellisen muotonsa.
   Kiitos Arja, kiitos :-)

   Poista
 15. Voi hyvä tavaton, mikä into, mikä vauhti. Tuot esilla aina jotain uutta minulle ihmeellistä ihmeteltävää.
  Luulen, että hegästyn tässä vauhdissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vedä henkeä ihan rauhassa, se vaan näyttää, että on vauhtia, mutta todellisuudessa joutuu odottamaan kuivumista tuntikausia, samoin on atc-korttien kanssa. Kun laittaa ne liimaukseen, pitää taas odottaa ja odottaa. Kärsivällisyyskoulua tämä on, eikä kilpajuoksua :-D
   Kiitos aimarii!

   Poista
 16. Kyllä onkin mielenkintoinen tuo pastakokeilu.
  Hienoa jälkeä syntyikin.
  Mutta toi sun kimalluksesi mua naurutti, kun näin silmissäni, kun istut aamupalanpöytään ja kimaltelet, kuin enkeli!
  hi!
  Mutta ei se mitään, pääasia, että on meillä hauskaa.
  Mua naurutti kerran tässä, kun verikokeeseen menin, hoitaja ei meinannut löytää suontani, mistä verta ottaa, niin katseli käsivarttani, mistä voisi otta muualta, kuin aina samasta kohtaa (usein kun siellä joudun tramppaan) niin katseli käsivarttani, ja siellä olikin maalia!!
  Olin edellisiltana maalaillut tänne näitä juttuja, eikä ollutkaan lähtenyt suihkussa pois, hi!
  Koitin hänelle sitten selitellä, että ei niin vaan lähde suihkussa pois, pitää hankata oikein, mutta jos ei näe, että maalia voi olla vaikka takapuolessa, niin ei osaa edes hinkata,hi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsivarren takanakin voi olla maalia, eikä yhtään huomaa, tai nenän päässä :-D
   Käske seuraavaksi ottaa käden päältä. Äidiltäni ei tahdo millään löytyä suonta, kun ne aina kuulemma pakenevat, mutta käden päältä saa aina. Tuntuu ihan hullulta, mutta niin se vain on.

   Nuo kimalteet ovat kyllä tosi ihmeellisiä, kun ei niitä saa millään pois. Jos hinkaa niin siirtyvät toiseen paikkaan. Yhtenä aamuna tosiaan oli poskilla ja nenässäkin. Hyvä se on järjestää isännälle vähän vaihtelua :-DD
   Kiitos Harakka! Nyt on hyvä mennä takaisin nukkumaan hymy huulilla...

   Poista
 17. Welcome to my world of fun pastes Uuna!! Don't you just love this stuff?! ")

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. This feels very good and I like the color very much. Thanks Jackie :-)

   Poista