sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Kirja valmiina


Etusivun olet oikeastaan nähnytkin. Alunperin suunnittelin laittaa tekstiä enemmänkin, mutta tavaraa kerääntyi muutenkin jo niin paljon ja taustan mixed media on sen verran levoton, että nyt riittää. Vain ART-sanan laitoin yläpalkkiin.

Tämä kirja on tarkoitettu pelkästään taiteelle, runoille ja ATC-korteille tulee omat kirjansa. Teemakuun taiteen haasteet sopivat varmaan usein tänne ja sitten maalaan muuta mitä mieleen tulee.


Tässä kirja takaa. Vanhoja koruja sain tähän pois laatikosta pölyttymästä. Niin, ja sitten kirjan selkä, sehän oli viimeksi kesken.


Kirjan selkään laitoin mustaa pitsiä. Sen alle laitoin valkoisen kankaan, etteivät sitomislangan päät tule pitsin läpi. Ja muutenkin pitsin kuviot erottuvat paremmin, kun takana on valkoista. Valkoinen pitsikukka koristaa selkää, muuta en siihen laittanut.

Olen kerännyt työhuoneen nurkassa olevalle hyllylle aikaisemmin tekemäni art journalit. Niihin en ole itse kirjaa tehnyt, paitsi ihan ensimmäiseen, joskus 15 vuotta takaperin. Se on paremminkin vihkonen, mutta runoja siellä on tallessa. Kuvassa näkyy aloitettu kansiokirja. Kansi on vielä kesken, mutta sulka siinä jo odottelee. Tähän kirjaan laitoin vain vähän sivuja ja niihin kaikkiin liimasin taskuja atc-korteille, vanhoista piirroksista, pitsistä ja ties mistä. Näytän sitä sitten joskus myöhemmin.

Viimeisenä yllätys yllätys - minulle! En yhtään muistanut, että olen muutaman ATC-kortin joskus tehnyt. Ne tulivat vastaan, kun etsin papereita ja vanhoja kollaaseja. Nämä ovat doodling-kortteja. Olisi pitänyt laittaa vuosiluku taakse, mutta siihen aikaan nämä ajoittuvat, kun muutenkin opettelin zentangle-kuvioita.

Nyt on siis kirja valmis ja odottamassa vaikka Teemakuun taiteen mixed medioita :-)
Olipa oiva haaste! Sopii niin moneen paikkaan ja monella tapaa tehtäväksi.

38 kommenttia:

 1. No joopa, kuinka mahtava kirja! Tuon kätköihin on mukava laittaa monenlaista taidetta. Pääsevät ansaitsemaansa paikkaan odottelemaan tulevia sukupolvia ja tietty meitä, tämänpäivän katsojia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aina! Tulipa sopiva haaste Teemakuun taiteeseen, niin ei tarvitse miettiä, mistä aloittaisi. Siinähän tulee sopivasti 9 ensimmäistä sivua :-)

   Poista
 2. Kyllä tuli kaunis kirja. Niin huolella yksityiskohdatkin olet suunnitellut ja toteuttanut. Niin sinun kuin Ainan kirja, ovat oikeita taideteoksia. Upea idea laittaa kansiin pinnaksi omia töitä. Kyllä tähän kelpaa laitella töitään. Ihana kirja.
  Ja uusi jo tulossa. Huh, huomaan olleeni laiska. En ole vielä aloittanutkaan toista kirjaa.

  Mixed median aloitin. Ensin päivän googlasin, että mitähän mahtaa tarkoittaa. No, sieltä se selvisi, mutta eka ei varmaan ole kaksinen. Tämä tyyli opetteluttaa ja mikäli hienoa haluaa, pitäisi ostaa tarvikkeita.
  No kierrätysihmisenä kaivelen vain varastojani ja teen mitä aikaiseksi saan. Eihän tämä ole onneksi kilpailu, joten rennosti vaan mitä tulee mieleen;-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana, kiva on alkaa tähän tehdä Teemakuun haastetta.
   Et ole kyllä ollut laiska, sinähän olet tehnyt vaikka mitä muuta :-ooo
   Sitäpaitsi minun toinen kirjani on vain sen verran tehty, että sain sinne taskusivuja. jatkan sitä sitten joskus, kun pääsen Teemakuussa alkuun.

   Minäkin käytän vain omia vanhoja töitäni Mixed mediaan. Ei tule mieleenkään mitään ostaa. Se tarkoittaa oikeastaan täällä Suomessa kollaasia, johon kerätään kaikenlaista, mitä sattuu olemaan ja mikä innostaa. Maailmalla ne ostavat sapluunoja ja vaikka mitä koristeita, mutta annetaan niiden tehdä omiaan, tehdään me, miltä tuntuu ja mikä innostaa.
   Oikeastaan olet tehnyt jo monta mixed mediaa kirjasi alkuun. On runoja, on nuotteja on kuvia...juuri sitä on mixed media.

   Poista
 3. Hieno on ja nyt vaan odotellaan mitä kirjan sisälle tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskaltaako jo aloittaa?? Jännää, että kansien kanssa ei ollut mitään jännitettä tai koskemisen pelkoa, mutta nyt on tunne, että aluksi pitäisi tehdä jotain hienoa. Osaanko?

   Poista
 4. Varsinainen luomisen työ!
  Tyylikäs, hiukan dramaattinen, valmis ottamaan vastaan uusia ideoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tämä mielenkiintoinen prosessi. Tässä kyllä työ vei tekijää :-)
   Yhtään en tiennyt, miten jatkan, mutta kun aika tuli, niin ideakin tuli. Toivottavasti sisuksen kanssa kävisi samoin.

   Poista
 5. Hieno kirja, kannetkin jo taidetta, olet kyllä ollut ahkera. Hyvin kansiin sopii teemakuvat, kannetkin jo tämän kuun mixedmediaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos en uskalla koskea sisuksiin laitan kannet :-D
   No, ei sentään, eiköhän sinne jotain synny. Onneksi on jo vesiväriä huitaistu sivujen teon yhteydessä, siitä voi saada alun.

   Poista
 6. Kauniit, juhlavat kirjan kannet!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa! Entäs sisus, miten siihen uskaltaa koskea?

   Poista
 7. Vauh! Upea kirja ja saa arvoisensa sisällön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko varma? Vähän on sellainen tunne, että sisältöön koskeminen on vaikeampaa kuin kansien teko. Aika kummallista :-o

   Poista
 8. Ahkerat kädet saivatkin valmista ennätysajassa. Hieno kirjasta tuli, kuten arvata saattoi :-) Kansihan sopii tämän kuun haastetyöksikin minunkin mielestä. Meillä alkoi vasta hiihtoloma, joten en uskalla luvata tälle viikolle mitään valmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos en uskalla koskea sisuksiin, laitan kannet, mutta toivottavasti ylitän kynnyksen. Ainakaan valkopaperin kauhua ei voi olla, kun huiskin sitä vesiväriä sivuille ja ennen sitomista.
   Nyt on aikaa tehdä työt, kun ei ole haasteena 29 :-D

   Poista
 9. Aivan upea kirja! Niin kauniit kannet, taidetta jo pelkästään ne. Saati sitten mitä tulee Teemataiteeseen tehtyä. Mielenkiinnolla odotan:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva haaste Teemataiteessa. Se antaa mahdollisuuksia, jos vaikka mihin. Katsotaan tuleeko inspistä, vai täytyykö laittaa kannet :-)

   Poista
 10. Kauniit tulivat kannet! Jännä projekti. Siispä pitsikauppaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen projekti tosiaan. Täyttä luomista, koska kaikki oli uutta ja tein ihan mitä mieleen tuli. Ala penkoa varaston kätköjä, siellä on aarteita, joita et muistakaan olevan olemassa.

   Poista
 11. Voi miten ihanan kirjan teit.Tämäkin on juuri sitä sekatekniikkaa .Tekis mieli tulla hipelöimään.Varmaan hyvä mieli kun saa valmiiksi ja voi ihailla ja katsella omaa työtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edelliset kirjat ovat niin vaatimattomia ja vihkomaisia, että oli kyllä kiva tehdä oikea kirja. Tähän mahtuu paljon mixed mediaa ja muita kokeiluja.
   Kiitos alkuinnostuksesta ja kannustuksesta :-)

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos Sisko! Toivottavasti silmäsi alkaa helpottaa, että pääset mukaan uuteen teemaan :-)

   Poista
 13. Tykkään tuosta mustasta, joka korostaa kannen kuvioita, sitoo yhteen huikeaksi kokonaisuudeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on minullekin se kokoava voima, on sitten kyseessä kollaasi tai muu.
   Nyt Teemataiteen kimppuun...Jos vain uskallan tehdä ensimmäisen piirron :-D

   Poista
 14. Hyvä sinä. Sekä kirjan valmiiksi saattamisessa kuin myös yksityiskohtaisen työselostuksen kuvineen aikaansaamisessa. Kirjasta tuli kaunis ja hyvin persoonallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki :-)
   Nyt vain kirjaa täyttämään. Ensimmäiset mixed mediat ovat kuivumassa, suunnitelmissa Teemakuun taidetta.

   Poista
 15. Your art journal turned out absolutely beautiful!! I love the additions of the old jewelry and the ART is just perfect!! Don't you just love working with mixed media? I do ") Well done Uuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank You dear Jackie! And Yes, this is very funny and nice. I have alredy made another book for ATC-cards. I put there pockets for cards.
   If only I wasn't so allergic!! I can use only some materials, but I use what I can...that's it. This is my way to make...my way ;-)

   Poista
 16. Lapin tunnelman koen.
  Kalliomaalauksia ja noitarummun koristuksia.
  Ihana kirja syntyi.

  Arvokas kokoelma on hyllyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liplatus! Lapin tunnelman tuntu on oikein mieluinen näkemys kuulla.

   Poista
 17. Olet tehnyt niin tosi upean kirjan, että haluaisin sitä pidellä kädessäni ja kosketella sitä!
  Mä myös tein kirjan, vanhan kirjan kansista.
  Siihen neuloin muutamia paperinidoksia.
  Mutta ei tullut sellanen, että täällä esittelisin, tai joskus voin senkin kyllä tehdä.
  Mutta tänään ostin muropakkauksen ihan sitä varten, että teen vaikka nyt seuraaville töilleni siihen paikat
  Sun tekotapasi olikin kiva tapa, eli sitä taidan lainata kirjani tekoon.
  Kiitos, että laitoit kirjasi teon selvästi esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli helppo tapa tehdä. Sitten myöhemmin haluan kokeilla RaijaAnnikin neuvomaa oikeaa sidontaa, mutta nyt halusin reilusti tilaa sivuille, että saa laitettua mixed mediaa ja vastaavaa, joka pullistaa sivuja.
   Tästä kirjasta tuli tosiaan tällainen hypistelykirja, itsekin heiluttelen helmiä ja jotain kirjaan tehdessä, ne helisevätkin koko ajan kivasti. Toivottavasti nahkasuikaleet kestävät?
   Kaikkea tekee mieli koko ajan tehdä ja kokeilla. Nyt aijon kokeilla ATC-kortteja. Tein niille oman kirjan, jossa on paljon taskuja ja sivuja harvassa. Kannet ovat ovat vielä kesken, siksi en ole esitellyt sitä kirjaa vielä lähemmin.
   Kiitos Harakka :-)

   Poista
 18. Olet oikea työkone en pysy enää millään sun perässä. Ihastuttava kirja, tykkäsin pitsistä ja kaikesta muustakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mustis :-) Päivässä on monta tuntia, mutta mielestäni otan aika iisisti, nukun jopa päiväunet joka päivä.

   Poista