lauantai 7. maaliskuuta 2015

Se on Sinin vika ;-)

Sini: Ruusukannu

Se on Sinin vika, että tämä ATC-villitys nyt ihan roihahti sisikunnassani. Sain nimittäin Siniltä lahjaksi ihanan lähetyksen. Siinä oli kaksi kaunista atc-korttia ja vielä säilytyskotelo niille.

Sini: Kirje sinulle
Sini: Ruusukannu säilytyskotelossa

Sini: säilytyskotelo toiselta puolelta

Tämän jälkeen oli aivan pakko selvittää, mitä atc:n puitteissa voi tehdä. Olen ollut jo pitkään kortteihin ihastunut, mutta pökkelöt sormeni eivät pysty leikkaamaan ja liimaamaan näitä pienen pieniä kuvioita korttiin, joka on kokoa 64 mm x 89 mm.

Sitten näin muutamissa blogeissa maalattuja atc-kortteja. Yhdessä ruotsalaisessa ja parissa amerikkalaisessa. Mieleeni juolahti, että jospa kokeilisin mahtuisiko suuri siveltimeni näihin kortteihin. Ajatus jatkui siten, että mietin voisinko erikoistua johonkin ryhmään aiheita tai tekotapaan, vai miten saisin villityksen pidettyä aisoissa. Ahaa-elämykseni olivat abstraktit kortit.

Tiedän, että aiheeni tuottaa muille vaikeuksia, mutta minulle ei olekaan tärkeää saada kuukaudessa satoja kortteja, vaan kortti silloin tällöin, kun joku rohkenee kokeilla materiaalijämistään abstraktia versiota. Vaihturi saa siis olla tehty näistä tutuista materiaaleista, mutta vain abstraktiin muotoon, ei ole pakko maalata, vaikka minä nyt niin teen. Sanon nyt, sen takia, että ei ole lainkaan varmaa, ettenkö itsekin yhdistäisi maalaukseen jotain liimattuja juttuja.

******************

Edit 15.3.2015: Koska innostuinkin kovasti näistä atc-korteista, olen päättänyt kerätä omat korttini kotisivuilleni http://www.uuna.fi
Siellä on ryhmä Kaikki tekemäni atc-kortit ja sitten vielä erikseen Vapaat kortit. Eli jos olet kiinnostunut vaihtamaan korttia kanssani, poimi sieltä kortin nimi tai numero ja lähetä sitten maili sivun oikeassa alanurkassa olevaan osoitteeseeni. 
Täällä blogissa on vain ryhmä Saamani kortit.


26 kommenttia:

 1. Upeat kortit saitkin!! Jotkut ovat jo taiteilijoita näitä tehdessä. Sama juttu itselle, olen vielä hakusessa mikä olisi se oma tyylini näitä tehdä, minuakin tuo abstrakti on aina kiehtonut eniten, ja sitä enemmän olen ikäni tehnytkin. Ja on hienoa että tulee erilaisia tyylejä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo vuosia ihaillut näitä kortteja ihmisten blogeissa, mutta minua on tämä pieni koko kauhistuttanut koko ajan, enkä ole rohjennut edes kokeilla. Nyt kun keräsin 29Faces-haasteen suuret työni yhteen ja tein niille suuuuren kansion, niin totesin, että nyt on opeteltava pienentämään kokoa, muuten minut tai kotini hukka perii.
   Juuri siinä saumassa sain Siniltä nämä kortit. Ensin olin ihastuksesta öönä, mutta sitten päätin, että nyt kyllä kokeilen. Siitä se sitten lähti...

   Poista
 2. Ihanat kortit on Sini sinulle tehnyt, sekä hienon kotelon säilytykseen. Korttien vaihtelu on varmaankin hauskaa, Saa kokoelmiinsa monenlaisia ja eri tekniikoilla tehtyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitan pikkuhiljaa hapuillen, koska tällaisiin tuloksiin en pääse, mutta kokeilen kuitenkin. On tässä viime aikoina monenlaista uutta kokeiltu ja tehty. Olisi se hienoa, jos ajan kanssa saisi meiltä ja maailmalta pieniä kortteja. Nämä ainakin mahtuvat säilytettäväksi.
   Kiitokset siis Sinille.

   Poista
 3. Niin upeita kortteja olet saanut, Sini on todella taitava näissä pienissä korteissa ja vielä kotelokin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli oikea yllätys, en yhtään osannut kuvitella mitä saan. Hienoa ja mieluista postia, vaikka siitä sitten lähtikin lumipallo pyörimään...

   Poista
 4. Pahaa aavistamaton syytetty saapuu rarratellen paikalle! Mitä minä nyt TAAS olen tehny!? Aijaajoo, olen syyllinen niin kauan kuin toisin todetaan mutta puolustuksekseni voitaneen lukea että hyvää vain tarkoitin!
  Aika nolo esitys tuo "kotelo läpyskä"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotelo-läpystä on tosi hieno, miten sinä sitä nyt halveeraat! Minusta se on hieno! Ja tykkään tuosta muotoilusta, reunan poltosta ym.
   Hyvää tarkoitit, mutta aikamoisen vyöryn sait aikaan.
   Kiitos molemmista, sekä lähetyksestä että vyörystä :-D

   Poista
 5. Kaikki tyylit on sallittuja näissä korteissa.Sinin kortit on tosi ihastuttavia,Minullakin on tuo tyyli vaihdellut ja monenlaista on kokeiltu.Mukavaa puuhastelua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos haluaa uudistua ja pitää innostuksen yllä, haluaa tietenkin kokeilla ja tehdä erilaisia.
   Hieno yllätys Siniltä!

   Poista
 6. Kauniita kortteja olet Siniltä saanutkin.
  Kotelokin vielä, upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana yllätys!
   KOhta täytyy keksiä säilytystapa näille, kun omiakin on taas syntynyt :-)

   Poista
 7. Kauniit kortit olet saanut. Taitavia tekijöitä te kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä ja yksi seikkailu tämä korttimaailmakin. Miten tähänkin hurahdin, vaikka monta muuta on vielä kesken :-D

   Poista
 8. Näyttää, mitä tahansa rupeat kokeilemaan, siinä onnistut niin täydellisen Uunamaiseen tyyliin, kuten nyt abstraktit atc-kortit. Mitä itse asiassa tarkoittavat kirjaimet atc? Mikä on korteissa perimmäinen perusidea? Olen pöhkö, jolle asia on epäselvä?
  Siniltä saamasi kortit ovat viehättäviä ja erityisesti tuo kirje sinulle on mieleeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ATC- Artist Trading Card - miniature works of art to be shared or traded among artists, NEVER SOLD. They must be a certain size--- 2 1⁄2 by 3 1⁄2 inches (64 mm × 89 mm)
   here is a link for more info http://en.wikipedia.org/wiki/Artist_trading_cards

   Jackie tuolla edellisessä postauksessa vastasi Orvokille. Kopioin hänen vastauksensa tähän, sinä kun olet hänen blogissaan vieraillutkin. Eli tärkein näissä korteissa on koko, joka on aina sama. Toinen juttu on, että näitä ei myydä, ainoastaan vaihdetaan.

   Sinin vika, että nyt innostuin näitäkin tekemään :-D

   Poista
 9. Olá Uuna!
  Seus cartões são muito bonitos!
  Confie sempre no seu talento e Feliz Dia Internacional da Mulher!
  Abraços!

  VitorNani & Hang Gliding Paradise

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello VitorNani!
   I've got these beautiful card from my friend. And I tried myself paint atc-cards, but I have never before painted so small. Normally I paint very large paintings. If You like see them, visit my homesite http://www.uuna.fi
   Thank You very much for viting my blog :-)

   Poista
 10. Täällä olisi muutama abstraktinen työ, jos vaihto kiinnostaa.
  http://einontytar.vuodatus.net/lue/2015/03/abstraktisia-atc-kortteja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aino, kiinnostaa kovasti :-)
   Syöksyin kiireesti katsomaan, en edes vastata ehtinyt.
   Olen nyt laittanut atc-kortit tuonne bannerin alle erillisille sivuille. Siellä on kohta Vapaat, toivottavasti jotain löytyy. Uusiakin on vielä tänään tulossa, joten jos ei nyt löydy, niin odotahan hetki...

   Poista
 11. Tosi kauniita ja suloisia minikortteja. Yllätät aina itsesi ja meidät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas uusi innostus valtasi minut :-D
   Nämä ovat Siniltä lahjaksi saamani ja näiden innoittamana aloin itsekin tehdä näitä pieniä kortteja.

   Poista
 12. Täällä on taas ihanaa uutta taidetta. Tykkään näistä isosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, on Sinin vika että innostuin itsekin tekemään atc-kortteja. Nämä ihanat sain Siniltä ja siitäkös sitten ihan villiinnyin :-)

   Poista
 13. Ihaillen katselen niin sinun kuin Sininkin töitä! Upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Millin! Taas uusi hurahdus :-o

   Poista