keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Muistojen kirjan kansi

EDIT:

Halusin näyttää vielä yhden kuvan, jossa värit ovat vähän oikeammat. Tämän otin kaukaa salamalla.
Jouluiselta tämä näyttää, ei voi mitään, mutta kuuluvathan jouluun juuri muistot ja lämpimät tunnelmat, olkoon sitten jouluinen. Alunperin ajattelin, että otan mukaan vähän punaista, koska yleensä kaikki työni ovat niin tummia jopa mustia. Nyt tuli siis väriä. 

Tervetuloa kaikki kauniit sivut tänne lempeään kansioon ♥
Etukansi alkaa pikkuhiljaa olla valmis Muistojen kirjaan. Tai oikeastaan liiankin valmis, kun tuli niin paljon kaikkea laitettua.

Tässä kansi näyttää jouluiselta, mutta todellisuudessa ei ole ihan näin punainen, keskusta on tummempi ja hopeainen, mutta millään en saanut värejä oikeiksi. Kansio näyttää ihan kierolta, mutta se johtuu siitä, että yritin saada kuvaa ilman heijasteita. Normaali A4-kokoinen arkistomappi on siis lähtäkohtana.

Näytän vielä pari yksityiskohtaa, mutta sitä ennen muistutan, mistä tässä on kyse.
Esther keksi hienon idean Muistojen kirjasta, johon keräämme ja vaihdamme toistemme kanssa A4-kokoisia sivuja. Klikkaa tästä Estherin blogiin, niin sinulle selviää tarkemmin koko juju. Kannattaa lukea siellä kommentitkin, niistä selviää paljon.

Kun olet päässyt vähänkin kärryille, niin rohkeasti mukaan vaan. Ei ole pakko ensimmäiseksi tehdä kansiota, voi aloittaa vaikka itse sivujen teosta. Minullakin on kansion tausta vielä tekemättä, mutta teen välillä sivuja, että saa kipeä jalka vähän levätä välillä. Minä kun en osaa mitään tällaista suurempaa tehdä istuen, pakko seistä, että näkee kokonaisuuden.


40 kommenttia:

 1. Teit kauniit kannet muistoille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti tämä uusi haaste innostaa porukkaa ja saan muistoja kansien väliin.

   Poista
 2. Taideteos jo itse kansiokin. Tuossa on niin paljon yksityiskohtia, että pitäisi päästä paikan päälle tunnustelemaan ja ihailemaan. Millä liimalla saat nuo kaikki pienetkin osat noin siististi ja kiinni pysymään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa on liimattu erikeeperillä, mutta sitten metallirengas ja "jalokivi" erikoisliimalla, joka pitää vaikka mitä.
   Tule ensi kesänä tunnustelemaan ja hipelöimään :-)
   Kiitos Sirokko!

   Poista
 3. Onpa tämä kaunis kansi. Muistotkin sitten on kauniita, eihän tuon alle voi mitään rumaa muistoa laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki! Nyt vain tekemään sivuja ja odottamaan että saisi niitä vaihdettua blogiystävien kanssa. Siitä niitä kauniita muistoja sitten tulee.

   Poista
 4. Tää on kyllä niin upea kirja. Väriä on, kimallusta ja loistoa parhaimmillaan, kansiakin on jo kiva ihailla saati sitten sisältöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sisko, toivottavasti sisältöäkin tulee. Sitä odotan innokkaasti. Mutta ei voi vaihtaa, jos ei ole itsellä vielä mitään näytettävää...

   Poista
 5. Muistojen kirja, aivan ihana. Siitä tuli kiehtovan kaunis. Punainen on iloinen väri, joten se sopii kirjaan hyvin.
  Ihanasti olet kannenkin koristellut. Nyt vain keräämään sinne sivuja :-)

  En ole saanut aikaiseksi vielä mitään, taitaa viikko mennä sairastellessa, Ja niin kuin sanoit, voi aloittaa töillä ja kansion ehtii tehdä myöhemminkin. Minulla on kesken yksi ystävän projekti ja kun sen saan valmiiksi, ryhdyn tähän .-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pengoinjuuri yhtä kaappia, missä minulla on kaikenlaisia puolivalmiita maalauksia (joita en ole hyväksynyt valmiiksi). Näin siellä muutaman muunkin jutun, jotka ovat kesken. Alkoi kutkuttaa yksi lastenkirja, joka on kirjoitettu valmiiksi ja lähes piirrettykin. Kukahan tekisi sen valmiiksi.

   On hyvä tehdä edellinen työ valmiiksi, ennenkuin syöksyy uuteen kuten minä. Tämä nyt vain oli pakko tehdä, oli sellainen tunne. Nyt kun kansio on tuolla hyllyllä puolihämärässä, se näyttää tosi hyvältä. Salamalla otettu kuva on liian kirkas, mutta luonnollinen valo ja pieni hämäryys tekee tälle hyvää. Hyvä näin.

   Kun pengoin hyllyä, löysin monta aarretta, jotka olen saanut blogistanian ystäviltä, nyt on paikka minne nekin laittaa. Muovitaskuja täytyy kyllä ostaa sittenkin. Osa töistä on sellaisia, ettei niihin kertakaikkiaan voi alkaa mitään reikiä tehdä.

   Toivottavasti taas tervehdyt ja pääset tekemään omia juttujasi. Kun omassa rauhassaan saa tehdä, se on kaikkein parasta.

   Kiitos Maahinen :-)

   Poista
 6. Aivan super ihanaa.Mikähän ldea tässä on.en päässyt linkistä Estherin sivulle,en tiedä kun tämä tabletti välillä kiukuttelee.Kiinnostaa mutta täytyy tuumia riittääkö poveria....terkut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosi helppoa. Tekee vain muutaman A4-kokoisen maalauksen tai vastaavan ja laittaa kuvat sitten blogiin tunnisteeseen Muistojen kirja. Sieltä kaverit voivat käydä katsomassa ja jos jokin miellyttää niin ehdottaa vaihtoa.
   Ihan kuin atc-kortit, mutta koko on vain A4. Minä tein ensimmäiseksi kansion valmiiksi, mutta yhtä hyvin voi aloittaa sivuista, eli maalata, piirtää...mitä vaan. Vähän kuin Teemakuun taiteessa. Käsin tehtyä siis.
   Tule mukaan vaan, sinulla on siellä akryyliväritkin. Vaihtotapa on vielä kesken suunnittelun, mutta Esther kertoo kyllä siitä sitten, kunhan päästään alkuun. Ja monillahan meillä onkin jo toisten osoitteet, kun ollaan vaihdettu atc-kortteja.

   Poista
  2. Tunnisteesta sen verran, ettei pakko Muistojen kirja voi olla muukin, mutta aina sama tunniste aina omassa blogissa.

   Poista
 7. Todella kauniit muistojen kannet♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkkis :-)
   Tätä oli tosi innostava tehdä ja kansio näyttää ihmeen hyvältä tuolla hiukan hämärässä nurkkahyllyssä. Hämäryys tuo taikaa mukaan...

   Poista
 8. Tulipa hienot kannet Muistojen kirjaasi. Väri-ilottelua saakin olla ja idea on hieno, mutta sivujen teko vaatiikin jo sitten enemmän. Harkitsen asiaa....:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivujen teko on kaikkein helpointa, maalaa, piirtää...mitä vain tykkää, aivan kuin Teemakuun taiteessa tai 29Faces-haasteessa. Kyllä se sinulta sujuu. Tärkeintä on koko, että työ mahtuu kaverin kansioon. Siis A4 ja lähetetään kaverille muovitaskussa, jossa on reijät. Esther kyllä antaa lisäohjeita, kunhan tässä edetään.

   Sivujen teosta voi aloittaa, ei ole pakko heti syöksyä kansion kimppuun kuten minä. Minua nyt vain innosti tämä kovasti.
   Tule mukaan :-)))

   Poista
 9. What a beautiful folder! So many lovely details. I like it!
  Hugs, Annette

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank You dear LonettA very much!
   We have new idea to start trade art with each other. This is my folder where I am going to keep those treasures which I hope I can have.

   Poista
 10. Kyllä, kauniit kannet kirjassasi. Varmasti tulet saamaan yhtä kaunista sisältöäkin kansien väliin, siitä ei ole epäilystäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosi mielenkiintoista, tule mukaan. Sinähän olet niin taitava piirtämään ja maalaamaan, mielelläni omistaisin sinunkin taidettasi.

   Poista
 11. Tuon kirjan kansiin tulee kyllä mielellään..kohta se jo pursuaa! :)

  Millin laittaa siun tunnisteen myös Teemasivullekin nimellä Taidevaihdot, tuonimi kertoo heti mistä kyse.voi olla muukin nimi vielä. Ja sieltä heti sitten näkee kuka on tehnyt uusia jne. Tunnisteet hyvä olla sama kaikilla, se voi olla tuo Muistojen kirja, tai mikä itse nyt sitten miellyttää eniten. Mutta yksi tunniste kaikkilla sama! Että ne löytyy helpommin.Säännöt ym muokkautuu ajan kanssa..pääasiaa että tulee porukkaa mukaan ja saamme vaihdella kivoja juttuja, se voi olla askartelua, maalausta ym. Kunhan se koko on A4 tai vähintään puolet siitä!
  Ja muovitaskuihin ajattelin itsekin ne laittaa, en tee reikiä ettei mene pilalle. Laitan vielä tietoa kun saadaan sivut ensin...

  Ja jos haluat ne ikkunat niin teen sekatekniikalla niihin pohjan..kun ne on niin pienet 12cm vain korkeet :)Siitä se lähtee...Mukaan vaan kaikki!!!!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esther, kun laitoit lumipallon pyörimään. Kohta se pyörii hyvää vauhtia ja kasvaa suureksi.
   Mielenkiintoista. Nyt vain sivuja tekemään, minulla onkin pöydällä jo tarvikkeita odottamassa.

   Ihastuin noihin ikkunoihin, mutta minulle riittää yksi, esim. se oikeanpuoleinen. Säästetään muille nuo toiset, ne kun ovat niin ihania. Ei kannata tehdä paljoa taustaa, että ikkuna erottuu. Se on niin hieno ihan yksinään. Tyhjä paperi ympärillä on kuin kehykset. Sinä kuitenkin päätät, olethan taiteilija.

   Poista
  2. Ok, mä kehittelen siihen jotain :)

   Ja lisäsin sut jo TAIDEVAIHTOIHIN Teemakuun ylätunnisteessa on linkki sinne!

   Poista
  3. Hyvä, kohta tulee vaihdettavaa. Huomenna ensin mummelia auttamaan, mutta sitten taas taiteilemaan. Pöydällä on jo pohjia kuivumassa.
   Käyn katsomassa Taidevaihtoja...

   Poista
 12. Noin kauniissa kansiossa Muistojen on hyvä olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti muistoja kertyy paljon ja ne säilyvät pitkään.
   Kiitos aimarii :-)

   Poista
 13. This is so Gorgeous my friend!!
  Sorry I have been away and am trying to catch up on posts! You sure have been busy creating!!
  hugs for you Uuna! xo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I have the time of creating :-))
   It is good to live a while, don't be sorry my friend.
   Hugs...

   Poista
 14. Niin todella kauniin kansioin olet tehnyt!
  Upea!
  Mä tykkäisin tulla myös tähän mukaan, mutta nyt en millään ehdi, mutta ehkä sitten myöhemmin vielä tähän voi tulla mukaan, vaikka vasta ensi vuonna?
  Siihenkään ei ole enää kauaa aikaa!
  Eli voiko vasta ensi vuonna tulla tähän mukaan??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Harakka :-)
   Tässä haasteessa ei ole mitään aikaa. Ja kyllä minullakin kestää, ennen kuin saan mitään vaihdettavaa esille, kaikki vanhat kun ovat liian suuria. Katsoin juuri yhden valtavan kansion, missä on vanhoja töitä, mutta kaikki ovat liian suuria. Uusia siis vaan.
   Tähän voi tulla mukaan koska tahansa, joten ihan hyvin voit tulla mukaan ensi vuoden puolella.
   Kiva kun aihe kiinnostaa :-))

   Poista
 15. Ihana idea ja hyvä toteutus. Näin joulun lähestyessä moni punainen voi tuntua jouluiselta, mutta ei kirjasi kannet minuun silmiini näytä liian jouluiselta. Sopii kaikkiin aikoihin. Kaunis on.
  Täytyykin tutustua tuohon kirjan tekoon... Alkoi kiinnostaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun alkoi kiinnostaa. Käy katsomassa Estherin sivuilla vielä lisää tästä suunnitelmasta.
   Olisi kiva jos lähtisit mukaan. Mitä suurempi porukka saadaan innostumaan, sitä enemmän valinnanvaraa tulee ja saadaan kansioihin jotain täytettä. Itse tekstissä on linkki Estherin sivuille. Laitoin sen punaisella, mutta ohjelma on vaihtanut sen vihreäksi, joten erottuu vähän huonosti. Koeta löytää...

   Kiitos Ninnu :-)

   Poista
  2. Minlla on jokin ongelma joko omalla koneellani tms, kun yritän mennä Estherin linkistä eteenpäin, pääsen kyllä sivulle, mutta sitten se heittää minut "pois". Minun täytyy selvittää missä vika...

   Poista
 16. Nam, kuinka kaunista ja hienostunutta, eikä jouluista ollenkaan. Tästä on hyvä alkaa, vuoden kuluttua kansio on varmasti jo pullollaan aarteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansion teko oli hauskaa ja mielestäni onnistuikin aika hyvin, mutta nyt on rimakauhu tehdä sisälle jotain. Tai sisälle saan toivottavasti kavereilta jotain, mutta ensin pitää olla vaihtareita... kääk...

   Poista
 17. Vau mikä kansio. Ihailen ja pikkusen kadehdinkin hienoa osaamistasi. Ei minusta ole tähän Uuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinusta on, nyt vain kaivat sieltä kaapin perältä vanhan mapin ja liimaat siihen päälle hauskoja kuvia. Tai sitten maalaat koko jutun. Siitä se hauska sitten alkaa. Minä niin toivoisin saavani sinulta jonkin kivan vesivärityön. Kyllä sinä osaat, olen nähnyt :-)

   Poista