torstai 10. joulukuuta 2015

Kurrekalenteri 2015, 10. päiväOhoh, onpas pitkä päivä takan. Kaukan ol ruakka tänä. Hiukka o poskis tuliaissi tenavil, mut ei näist suurt juhla saara aikaseks. Onneks piänimppie vatsa tule täytte jo  parist pähkinäst, mut isommat tarttee vähä enemmä. Eikä koko aikka voi isoi laittaa piänte lapselikoiks, et Kaisaki pääsis hakkee ruakkaa.

Joulukätkö on senttäs aika mukavas hantis, kyl täst joulu tule.  Huhuh, pitiks tää kotiki tehrä näin pahukse ylös, ettei meinaa kiivetä jaksaa. Mut tääl me ollaa piilos, eikä kukkaa het löyrä.

Sul mä voi paljastta, ett emmää täs männys asu, mää vaa hämää, et jos joku seuraa munssee, nii ei ainaska het löyrä oikia paikka. Tos suures kuuses mää asu, mää hyppää tualt latvast sinne. Mää jo säikähri ko Uuna rupes puit kaatamaa. Mää luuli et nyt menee kotipesä, mut onneks ei meijä puu senttäs. Olis se ollu surkjaa olla joulu ilma kottii. Ny o hyvä.

Hyv yöt ny vaa sit... vai onks sul aamu...Ne sanova, et toisel pualel maapalloo o ny aamu ja toisil ilta. O se iha merkillist, sit ei mu piän pää ymmärr laisinkka.
13 kommenttia:

 1. Kunto kasvaa kiivetessä Kurreseni!

  VastaaPoista
 2. Et oo Kurre ainoa. Ei se minunkaan kaaliin tahdo mahtua, että aurinko paistaa jossain muualla, kun meillä on pimeää :) Roan hankinta on työlästä isolle pesueelle, mutta olet niin ahkera, että ei teillä nälkää nähdä jouluna, eikä muulloinkaan. Hyvää päivää vain turvalliseen pesään :)

  VastaaPoista
 3. Onneksi säästyi pesäpuu, olisi kieltämättä ikävää olla koditon jouluna ja muulloinkin.

  VastaaPoista
 4. Koita löytää lintulauta. Sieltä löytyy vaikka mitä herkkuja :).

  VastaaPoista
 5. Hämäyksen mestari siellä. Onpa hänellä varmaankin jo vahvat muskelit :D

  VastaaPoista
 6. Meidän kissakin osasi tämän hämäyksen, kun teki pennut ihan muualle.

  VastaaPoista
 7. Olipa muuten hyvä, ettet kaadattanut kurren pesäkuusta. Kyllä Kallen pesueenkin täytyy kekseliäs olla, että tässä maailmassa toimeen tulee.

  VastaaPoista
 8. Rankaa se on kurrenkin elämä välillä mutta onneksi vain välillä ja taas menoksi :)

  VastaaPoista
 9. Taitava olet hämäämään, mutta hyvä niin, pysyy koti tunkeilijoilta piilossa.
  Työlästä on ihmistenkin ruoan hankinta, töitä joutuu tekemään sen eteen :-)

  Ei Uuna raaskisi teidän kotipuuta kaataa. Syöttää teitä ja kuvaakin niin paljon.
  Ihan selvästi Uuna pitää perheestänne hyvin paljon :-D

  VastaaPoista
 10. Linnut ja oravat osaavat hämätä oman pesäpaikan. Kuntoa Kallen perheessä tarvitaan kun korkealle pitää kivuta, kunto myös kasvaa kiivetessä. Vilkas pörröhäntä touhuaa jo aamusta alkaen etsien aamupalaa perheelle. Onneksi Uuna ei kaatanut Kallen pesäpuuta.

  VastaaPoista
 11. Huh, olipa UUna kiltti, ettei kaatanut pesäpuutasi!

  VastaaPoista
 12. Kyllä Kurreja pitää ajatella, naapurista kaadettiin pihamännyt ja nyt kurret on ihmeissään, samoin kukkofasaani, joka on samalla oksalla yöpynyt jo parisen vuotta !

  VastaaPoista