lauantai 30. tammikuuta 2016

Kultahippu teille kullanmuruilleKIITOS teille kaikille ihanille kannustajille ja mukana eläjille. Tässä teille murunen kultaa antamaan iloa elämään.

Olen nyt seikkaillut kahden pöydän väliä ja tullut siihen tulokseen, että EI...ei tätä, vaan yhteen koneeseen sittenkin kaikki. Tämä on nyt niin paljon isompi, että kyllä tänne minun roinani mahtuu. Toinen ratkaisuun vaikuttava seikka on se, että tässä paikassa minulla on sellainen kolmiorakenne, joten en joudu kurkottamaan käyttäessäni hiirtä. Tuossa toisessa paikassa on tavallinen pöytä ja minulle tuli niska tosi kipeäksi jo muutaman ohjelman asennuksesta. Aah...ja tässä on ihanin näppäimistö, mitä olen koskaan tavannut. Tämä on ihmeen pehmeä, on kuin näppäimien alla olisi jotain kumia, ei klonksu, ei naksu...ei mitään. Tosi ihana.

Tuo toinen paketti menee siis myyntiin. Jos joku kaipaa vajaa kaksi vuotta vanhaa HP-pöytäkonetta, suurta näyttöä + muut tarvikkeet, niin ota yhteyttä. Nyt kun laitoin koneen tehdasasetuksiin, se toimii oikein hyvin. Jos olisin hoksannut tuon tempun tehdä, en olisi edes uutta ostanut. Ennenkin tavalliset toiminnot sujuivat hyvin, mutta minulla on yksi peli, jossa on paljon liikkuvia osia ja ne alkoivat leijuilla. Jokin ohjelmistovika siinä oli, koska nyt vika korjaantui tehdasasennuksilla.

Vielä toinen vanhoista kuvista muokattu kuva. Koskahan ehtisi uusia maalata....ensi viikolla varmaan :-))

28 kommenttia:

 1. Kiitoksia kultahipuista, hieno kuva. Omakin kone juonittelee ja hajoaaaaaa! Mukavaa päivää Uunalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mustis! Hb olisi varmaan toiminut vielä hyvin, jos olisin vienyt sen jonnekin putsaukseen ja huoltoon. Sen pitäisi olla vahva kone ja niin se kai onkin, en vain osannut toimia oikein. Toisaalta en kertakaikkiaan voinut olla ilman konetta ja viedä sitä jonnekin. Näin siis tuli tehtyä, vaikka ei ihan viisasta ollutkaan.

   Poista
 2. Oi kiitos, harvoin sitä kultaa oikein tarjoillaan ;-) Ihanat värit ja pinta samoin alakuvassa. Taitavasti tehtyä. Mielenkiintoisia nämä työsi. Ilmeisesti paljon eri kerroksia.
  Tottahan se on että yhdellä on helpompi työskennellä.
  Työpiste ja -asennot on todella tärkeitä, vallankin jos niska huono.
  Sen vuoksi minäkin tablea suunnittelen, kun sillä voi selailla vaikka sohvannurkassa.

  Olen vaihtamassa myös liittymätyyppiä. Ja se tuo omat ongelmansa. Tablet eivät usein toimi 4Gsuper+ liittymällä ja sen olisin halunnut.
  Wlanin kautta kyllä, mutta se vaatii pöydälle taas lisälaitteen, äh. Luulin pääseväni kaiken maailman lisälaitteista eroon, yhdistämällä tablen kannettavan usbiin kannettavaa käytettäessä. Nettitikku ei toimi kuin Windows käyttiksessä jne. Tablen pitäisi toimia myös mökillä, niin mitään omalla akulla olevia wlaneja en halua. Nyt olen kysymysmerkkinä, kun en kahta eri liittymää halua.
  Tulee vaan huonolle tuulelle, kun suunnitelmat ei toimikaan :-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi niin kiva vain käytää ja nauttia, eikä taistella näiden koneiden kanssa. Etenkin kun ei kaikkea ymmärrä. Minä ainakaan en ymmärrä tuolta koneeni sisuksista mitään, eikä niin kauheasti kiinnostakaan, tykkään käyttää senkin ajan täällä ulkopuolella touhuamiseen.

   Minulle työasennon on oltava hyvä, muuten niska närkästyy todella, se kun muutenkin kiukuttelee ihan tarpeeksi.

   Meillä on Elisa viihde ja siihen kuuluu netit ja tietoturvat, mutta mukaan nettiä ei saa. Jos liikutaan avolla kesällä, niin pitää yöpyä sellaisessa paikassa, missä on netti, jos haluaa isännän läppäriä käyttää.

   Minullakin oli läppäri (kolmekin) edellisen vuosikymmenen aikana, mutta nyt näkö on mennyt niin huonoksi, että on pakko olla tällainen iso näyttö. Tabletista en näkisi varmaan mitään, no kai sentään, koska kännylläkin näen...

   HYvää viikonloppua sinulle ja hyviä päätöksiä :-)

   Poista
 3. Kiitos kultahippusesta, taidan ottaa sen mukaani ja hankkia uuden läppärin, tämä vanha oireilee jo aika pahasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Läppärit ovat aika heikkoja, minullakin oli kolme peräkkäin yhdessä vaiheessa. Toisaalta ne ovat kätsyjä, vaikka nyt en tahdo nähdä siitä riittävästi, siksi palasin pöytäkoneeseen ja isoon näyttöön. Isännällä on läppäri, jonka saa mukaan, jos lähdemme avolla ajelemaan (haa...kesä jo mielessä kun pakkaset helpottivat).
   Hyvää pyhää sinulle, toivottavasti kirjakauppa on sujunut muhkeasti :-)

   Poista
 4. Kiitos kauniista kultahippus teoksestasi, ihania ovat molemmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sirkkis, kiva jos tykkäsit kultahipputeoksista :-)

   Poista
 5. Kaunista kultaista hohtoa.

  Yhden koneen rinnalla kun on ulkoinen kovalevy, jolla myös aina tallentaa kuvat yms., niin pysyvät tallessa jos koneeseen tulee jokin vika.
  Edellisen koneen aikaa varmuuskopioin automaattisesti ulkoiselle kovalevylle konetta, mutta syyskuusta alkaen uuden koneen myötä siirryin varmuuskopiomaan koko koneen sisältöä van pari kertaa kuukaudessa, sikäli vähän tulee uutta koneelle.

  Tosi hyvänä olen kokenut kolmio nurkka työpöydän. Kone on alemmalla pöydällä, ei tarvitse niskat kenossa työskennellä. Ylemmällä tasolla on näppäimistö ja tason alta tulevalla matalammalla pöydällä voi hiirellä työskennellä, sekä piirtopöytää käyttää.

  Ei ehtinyt kauan olla HP pöytäkone käytössäsi. Harmillisia ovat nämä toimimattomuudet.
  Toivottavasti nyt alkaa koneen käyttö sujua jouhevasti.
  Stressaavia ja suututtavia ovat tekniikan temppuilut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työasento on tosi tärkeää, etenkin jos kauemmin jotain muokkaa tai kuvilla leikkii. Niskani on tottunut tähän nykyiseen systeemiin ja heti se närkästyi, kun yritin vaihtaa. Koneiden välillä vaihto alkoi heti tuntua työläältä, joten jätän sen suunnitelman.

   Hb pitäisi olla vahva ja itse kone kyllä onkin, minä vain sekoitin ohjelmat jotenkin. Nyt se toimii hyvin, joten kyllä siitä joku vielä hyvän koneen saa. Tai sitten pidän sen hätävarana, jos tähän tulee jotain. Tällaiset isot vain vievät turhaan varastossa tilaa, joten yritän päästä noista eroon.

   Hyvää pyhää sinulle :-)

   Poista
 6. Hieno juttu että sait selvitettyä ongelman ja me pääsemme taas nauttimaan kauniista töistäsi! -)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Sini! Kunhan vielä muutaman ohjelman lataan tähän koneeseen, niin sitten pääsen taas sopivasti ajan tasalle - Teemakuuta ajatellen.
   Sitten ehdin taas kierrellä ja käydä katsomassa sinunkin tapahtumiasi. Sinulla on aina niin hieno uusi banneri, että jo siihen juuttuu :-))

   Poista
 7. Hyvä etät asiat jo korjaantuu ja saat energiaasi suunnattua muihin asioihin :) Kuten vaikka taiteiluun...näitä katselee mielellään ja jos vaikka vaihtoihin jonkun omista maalauksistasi joita muokkailet raaskit printata kun se nyt uusi lisä. Niille voi tehdä oman kansionkin..ah lisää töitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tästä taas päästään työn alkuun. Muokkailen muutamia töitäni, katsotaan sitten, onko niistä printtivaihtoon.
   Hieno idea vaihtoihin lisää. Myös muut suunnitelmat ja ajatukset vaikuttavat tosi hyviltä.

   Poista
 8. Kiitos ihanasta kultahipusta ja ihanasta värihemmottelusta. Upeuksia teet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli! Kiva kun pääsee taas oikealle radalleen ja omiin töihin. Nuo tietokonejutut eivät oikein ole minua varten.

   Poista
 9. Kiitos kultahipusta, ihanasti kiiltää kuvassasi. Hyvä kun sait konejutut ojennukseen ja pääset taas itse asiaan, siis taiteilemiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt huokailen helpotuksesta ja työpöytää on tyhjennetty maalaamista varten. Vanha kone laitettiin pakettiin hätävaraksi...

   Poista
 10. Kiitos kultahipusta.
  Kauniisti kulta maalauksissasi välkehtiikin.
  Näitä tietsikkaharmeja tuntuu monella olevan, vaan ei lohduta, kun oma kone rassaa. Ei ole hääppösessä kunnossa minunkaan kannettavani. Uuteen pitäisi ostaa office-paketti, kone on muuten kyllä jo käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koneesi on jo lähellä täyttä käyttökuntoa. Officen saa vaikka netistä, niin ei tarvitse ajella mihinkään. Kirjoittava ihminen tarvitsee kyllä kunnon tekstinkäsittelyn ilman muuta.
   Minulla alkaa olla kaikki kunnossa, yksi kuvajuttu vielä, niin sitten pyyhkii taas hyvin :-)

   Poista
 11. i see your working again and it's been awhile. i like what your doing send some my way on G+ hope your health is also good Best Hugh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I have had problems with my computer grrrrrr. I don't like that. I like to work with computer but I don't understand anything inside it.
   I visited some days ago in Your WP-blog, but my message didn't come to see. Maybe it is in trash.
   I don't have google+ any more. I don't have time to have so much different place. I have now only this blog and my homepage www.uuna.fi.
   I hope I'll have time to paint more.
   I am well now (as old lady can be :-)))
   Hugh dear Hugh!

   Poista
 12. Glad to hear you are all set with your machines and that the factory made good for you!!
  hugs,Jackie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank You dear Jackie! I think all 'll be ok now and I can get with colors and pencils.
   Very interesting art-days to You!

   Poista
 13. Ihanat on hippuset.Kiitos.Kiitän myös postista joita illalla jo katselin kun en malttanut aamuun odotella.Postailen kunhan tämä matkaväsymys asaantuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, siellä ollaan jo kotona. Postailulla ei ole mitään kiirettä. Taidevaihtojen emäntä suunnittelikin uutta tapaa, ettei vastaanottajan enää tarvitsisi laittaa blogiinsa saamiaan töitä, vain tekijä esittelee lähettämänsä työt. Minusta se kuulostaa hyvältä, ei tule kaksinkertaista hommaa, kaikki kun vie aikaa. Sinä teet kuinka haluat, tietenkin.
   Minulla on ollut tietokoneongelmia ja muutakin kiireellistä, joten kaikki on vähän rempallaan. Luon oman sivun Taidevaihtoon laittamilleni töille, kunhan tästä ehdin.

   Poista
 14. Niin kauniit kultahiput, kiitos!
  Ja hyvä, kun sait koneongelmat ratkaistua. Monesti itseäkin harmittaa, kun mitään ei oikein ymmärrä tietokoneen päälle, ei tunne sen aivoja ja sisuksia.
  Aina pitää pyytää apua, jos tulee ongelmia.
  Onneksi meillä on lähipiirissä tietokone neroja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä onnellinen, kun neroja löytyy. Minulla ei oikein ole ja sitten pitää turvautua maksavaan asiantuntijaan. Usein siirtää ja siirtää, kun sitten kone pitää viedä jonnekin, enkä pärjää ilman. Nyt uusi kone toimii hienosti ja on ilo työskennellä.

   Poista