tiistai 27. joulukuuta 2016

Joulua Venuksen loisteessa


Kun tulimme aattona äitimme luota siinä viiden paikkeilla, niin ihmeellinen loistava tähti kulki kanssamme samaa matkaa. Olin jo varma, että se on Beetlehemin tähti, mutta sitten sain selville, että kyllä se taisi olla Venus. Ainakin se kuulemma näyttäytyi lounaassa kirkkaana. Valotusaika oli ainakin puoli minuuttia, joten ei ihme että tärisi.

Tämän kuvan otin kotipihalla isolla kameralla, mutta jalustaa en muka jaksanut lähteä hakemaan. Nojasin roskiskatoksen kulmaan, mutta kuten näkyy, niin Venuksesta tuli aika omaperäinen.

Yleensä emme osta aikuisille mitään joululahjoja, mutta tänä vuonna päätimme ostaa toisillemme jotain pientä tärkeää ja oikein toivottua. Lidl:ssä oli ennen joulua tarjouksessa oheiset maalaustarvikkeet. Toivoin ne lahjaksi ja pukin apulainen ehti ne saada, ennen kuin loppuivat. Etenkin tuo hiililaatikko on hieno ja laaja. Juuri hiileni olivat tosi vähissä. Tässä on monenlaista. Kiva päästä kokeilemaan. Tuubivärit ovat vesivärit, nekin ovat vähissä. Tosin näissä ei ole kultaa eikä hopeaa, ne täytyy käydä ostamassa taiteilijatrvikeliikkeestä Turusta.

Tarkoitus on siis ensi vuonnakin maalata. Mitä sinä aijot tehdä?


20 kommenttia:

 1. Minullakin on tuollainen puulatikko, Lidlistä joskus ostettu. Pitäisi kyllä olla laki, joka kieltäisi minua koskemasta hiileen, sillä jälki on aina jossain muualla kuin paperissa eli käsissä, naamassa, verhoissa, ovenpielissä jne. Hmm.

  Mitäköhän sitä tekisi ensi vuonna? Jotain olisi tehtävä, tämä luomattomuus on kestänyt jo aika pitkään. Vaan ei paineita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin huomasin, että olin hiilessä, jo ennen kuin sain paketin kunnolla auki :-D
   Mitähän mahtaa siis syntyä, kun oikeasti yrittää...

   Ei kannata ottaa paineita. Minäkin "huilasin" koko kesän, mutta sitten kun luovuus alkoi, se ryntäsikin vauhdilla kimppuuni. Toivotaan sinulle käyvän samoin.

   Poista
 2. Komea on Venus, kätesi vapina teki siitä taiteellisen taivaan kappaleen. No nyt sulla on uudet hienot taiteilijatarvikkeet, ei muuta kun ryhdyt toimeen.

  Hyvää ja inspiraationtäytteistä vutta 2017!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan Venus näyttää läheltä vaikka tältä :-D

   Kiitos inspiraatiosta! Ajattelin, että myös uudet välineet herättävät sen, kunhan näistä pyhistä on päästy.

   Poista
 3. Mikä ettei - hyvin tähtesi on voinut olla Beetlehemin tähti. Ei kukaan ole sanonut lopullista sanaa siitä, mikä se loistelias valo/tähti silloin taivaalla oli.
  Minä en jouluyönä tähtiä nähnyt, taivas oli pilvessä ja satoi paljon luntakin.
  Sulla on selviö, että maalaat ensi vuonna. Eihän maalausterpeita turhan päiten toivota, eikä ostetakaan.
  Siispä inspiraation hetkiä paljon tulevalle vuodelle. Itse toivoisin löytäväni kipinää enempi kirjoittamiseen, siinä sivussa meinaan kalastella, retkeillä, marjastaa,....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin yritän pitää runojen liepeistä kiinni maalauksen lisäksi. Onhan se tietenkin ahnehtimista, kun kaikkea yrittää, mutta mieli vaan tekee. Enemmän kieltämättä mielitekoa kuin taitoa.

   Tässä tulee sinulle kipinöitä...
   Kiitos :-)

   Poista
 4. Minäkin yritin ehtiä noita värejä hankkia, mutta arvaa oliko koko ihanuuksia enää jäljellä. Minun pyjamapäiväni meni runojesi parissa. KIITOS IHANA.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olimme heti aamulla liikkeellä, koska arvasimme, että joka myymälään on hankittu vain muutama laatikko. Hyviltä näyttävät, huomenna kokeilua...
   Kiitos sinä ihana, kiitos kun jaksat lukea :-)

   Poista
 5. Venukselta näyttää ja taiteilijatar voi jatkaa ihanien kuviensa tekoa!

  ps.kiitos kauniista joulukortista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika taiteellinen venus, mutta ymmärtäähän sen, kun noilla välineillä on tehty. Ei vaiskaan, kuvahan se on, mutta käsi oli tärisevä.
   Kiitos :-)

   Poista
 6. Kyllä tähtitaivas on kaunis ja sitä katselee aina mielellään. Nuo lahjat ovatkin kivoja ja inspiroivat heti käyttämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muita tähtiäkin oli taivaalla vaikka kuinka, mutta niiden valo ei riittänyt kameralleni...tai paremminkin minun taitoni ei riittänyt, enkä jaksanut alkaa miettiä ja järjestää systeemejä. Mutta tuota yhtä tuijotin koko matkan mammalta tullessa. Se oli ihmeellinen.

   Värit ovat houkuttelevat, tänään jo käytin niitä vaikka kuinka. NÄytän kunhan saan vähän valmiimmaksi.

   Poista
 7. Utelias Venus, kurkku pitkällä katselee, että kuka siellä alhaalla kuvaa ;)
  Varmasti on mielesesi lahja, monta iloa siitä vielä on, itsellesi ja meille muille!

  Minä aijon tehdä itselleni aikaa, omaa aikaa, poistamalla kaikken turhan. Projekti on kesken, mutta jo hyvällä alulla.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma aika on parasta aikaa. On hyvä päätös hankkia sitä itselle.
   Onnea matkaan ♥

   Poista
 8. Minäkin sitä isoa kirkasta tähteä ihailin ja kuvittelin sen samanlaiseksi kuin Betlehemin tähti. Mukavaa loppuvuotta teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulun tähteä minäkin ajattelin matkalla äidiltä kotiin.
   Kiitos Unelma ♥

   Poista
 9. No voihan Venus, mielenkiintoisen näköiseksi tallentui kameraasi.
  Minäkin sain toissa jouluna tuollaisen puisen laatikon missä nuo samaiset tarvikkeet.
  Lidl ostoksilla ostin akryylivärejä ja maalauspohjia. Harmitti kun en älynnyt ottaa myös vesivärejä. No seuraavalla kerralla sitten....
  Nyt sitten odotellaan uutta alkavaa vuotta. mitä tuoneekaan mukanaan.
  Kaikkea hyvää toivon sen sinulle tuovan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuubivesivärit ovat hyvät moneen tarkoitukseen. Pääasiassa käytän nappeja, mutta johonkin työhön on kiva laittaa tuubista oikein paksua väriä.
   Hyviltä tuntuvat! Olen joskus ostanut vastaavat jostain, ja ne olivat lähes kuivia kaikki, nämä tuntuvat olevan kunnollisia.

   Nautitaan uudesta vuodesta ja luodaan vaikka mitä uutta ♥

   Poista
 10. Tulin kurkistamaan minkälaiset värit se pukki toi. Ihania ovat! Hypistelin noita samoja Lidlissä, mutta kun nuo laatikot pullistelee käyttämättömiä niin kovetin mieleni ostoaikeiden suhteen. Siis luova tauko voi kestää vuosia! Äh! Laiskuutta se vain on! Siis minulla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvät värit, eivät ole kuivuneet ja tuo hiililaatikko on oikein hieno. Jo kuvittelen mielessäni millaisia naamoja niillä saa 29Faces haasteeseen helmikuussa. Voi olla etten ehdi mukaan, mutta katsotaan nyt...
   Keskeytä nyt se luova tauko...huomaat kuinka nautinnollista on tuhrata...

   Poista