lauantai 29. heinäkuuta 2017

Kukkia ja kiviäKyllä täällä vielä hengissä ollaan, vaikka hiljaista on ollutkin. Olen pitänyt kesälomaa koneelta ja se on näköjään vierähtänyt aika pitkäksi. Ei siis kone, vaan loma. Alku meni kesää odotellessa, mutta nyt se on onneksi tullut.

Kukat tykkäsivät alkukesän viileästä, vaikka minä en niinkään. Toisaalta kalastukseen se sopi hyvin. Kuvakin on jossain komeasta kalasta, mutta en nyt sitä löytänyt. Taitaa olla kännykässä.

Muurilla on lähes joka vuosi riippumassa surfiinoita. Toinen lempikukkani on siniviuhko, jota on aina muurilla tai ruukussa.


Mandalan kukat ovat kasvaneet hurjaa vauhtia ja olen joutunut käymään mandalaa läpi ja jakamaan kukkia. Siinä on ollut suuri työ, mutta kukat eivät voi kasvaa toistensa päälle. Etenkin sammalleimukukka on tänä vuonna kasvanut hyvin. Se kukki alkukesästä upeina mattoina.

Minulla oli siellä kaiken keskellä kivikkopaju, jonka virallista nimeä en muista. Sekin alkoi kasvaa niin paljon, että oli pakko siirtää. Tein sille kivipedin, jossa saa sitten kasvaa kuinka paljon tahansa. Tässä kuvassa näkyvät nyt kivet ja kasvi on tuolla takana.Uusi kasvi on mustasilmäsusanna. Se on yksivuotinen, mutta on kasvanut tosi nopeasti pajukehikkoa ylös ja kukkii kauniisti.Mandalan etupuolella on kolme polkuriviä, mutta takana ollut polku on aivan ruohon valtaama. Se on nyt työn alla. Etupuolella on kivilaattoja ja ne olisivat hyvä ratkaisu tännekin. Laattakehää ei kuvassa nyt näy. Töitä siis riittää edelleen...

Hyvää loppukesää kaikille!

Teemakuun taiteeseen yritän kyllä osallistua...12 kommenttia:

 1. Hyvää loppukesää myös sinulle (vaikka ei se kesä ole vielä edes kunnolla alkanut;) Ihastuttavia kivijuttuja ja upeita kukkia, kaunis kontrasti kun on kivet ja kukat yhdessä:)

  VastaaPoista
 2. Ihana piha kukkineen ja kivineen.

  VastaaPoista
 3. Kaunis piha, ja hommaa riittää mutta kesää on vielä! :)

  VastaaPoista
 4. Mukavaa kesää Uuna! Puutarhuroinnin parissa vierähtää mukavasti tovi jos toinenkin. Rehevältä näyttää ja ihastelen noita sinun taidokkaita kiveyksiä.

  VastaaPoista
 5. Kaunista kesän jatkoa Uuna. ihanat kivet ja kukat Sinulla, mustasilmää on minullakin joskus ollut, humalaa ja elämänlankaakin, nyt ei mitään niistä, mutta villiviiniä istutin "kuistin" jatkoksi, saa nähdä onnistuuko talven yli siinä, kun on pinnan lähellä routa- ja vesisuoja. Hyvä että olet kunnossa, olen monta kertaa kaipaillut ♥

  VastaaPoista
 6. Aivan uskomattoman upea tuo puutarhasi, kauneuden tyyssija!

  VastaaPoista
 7. Hei uuna.Mukavaa alkavaa elokuuta.On sinulla kaunis ja kukkiva piha.Hurmaava.Oli kiva katsella postaustasi.Niin kesä jatkuu edeleen ja tänäänkin on kiva päivä.

  VastaaPoista
 8. Kaunis pihanäkymä. ♥ Hyvää kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 9. Kauniisti kukat kukkivat puutarhassasi, ne saavat hyvää huolenpitoa ja paljon rakkautta. Kesä viimeinkin tuli, mukavia kesäriemuja sinulle!

  VastaaPoista
 10. Tavattoman kaunis ja hyvin hoidettu piha sinulla! Aurinkoista kesän jatkoa Uuna.

  VastaaPoista
 11. Ihana piha! Upeita kivi/istutus ryhmiä. Puutarhan hoito ja suunnittelu on kyllä niin mukavaa... Mieli lepää. Ihanaa kesän jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 12. Kyllä siinä käsityötä riittää, mutta mikä tehdessä kun on mieluista ja saa ihailla sitten kaunista puutarhaa.

  Upea viihtyisä on pihasi.

  Mukavaa pian alkavaa elokuuta Sinulle! :)

  VastaaPoista